Kořenová čistička odpadních vod, máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s kořenovou čov? Teď jsem ve fázi, že máme v projektu přes ohlášku schválenou žumpu, ale chtěli bychom to změnit na čov. Váháme mezi klasickou čov a tou kořenovou. V obci má sice být kanalizace, ale nebude určitě dřív jak za 15 let. Prosím o radu co se týče funkčnosti a pořizovacích nákladů. Díky moc.
Odpovědět
Ahoj. No to je poměrně složité určit. My na chatě měli podobný problém. Řešili jsme předělání starého septiku na ČOV. Vzhledem k nákladům jsem ale zůstali u původního řešení a používáme bakteriální přípravky na urychlení rozkladu obsahu septiku a hold jsme odsouzeni k pravidelnému vyvážení. Pokud bys hledala nějaké info, určitě doporučím asio.cz, kteří se na nakládání s odpadními vodami zaměřují. Nebála bych se jim napsat nebo si něco přečíst. Jinak pokud máte možnost situaci vyřešit kořenovou čističkou, směle do toho!
Odpovědět
Profilova fotka
@newkangaroo Děkuji za info. Já právě nevím, co potřebujeme k tomu, abychom to mohli kořenovou čističkou řešit. Z netu jsem pochopila, že potřeba asi větší pozemek (máme 2000m2), ale jinak nevím, jaké podmínky bychom měli plnit :-(
Odpovědět
Mrkni ke mě do domečkového alba, uvidíš jí tam v praxi (a vlastně i ve fázi stavění). Kdyžtak napiš do IP, máme jí už přes rok, tak nějaké zkušenosti jsou:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@essus Ahoj, mohla bych tě poprosit o názor na kořenovou čov s odstupem pár let - klady, zápory? Kdyby ses měla znova rozhodovat, vybrala by sis opět kořenovku? Moc díky za odpověď. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@baiba Omlouvám se za pozdní odpověď. Kořenovka funguje stále jako na začátku, tedy - nejsou žádné problémy. Naopak se ještě více rozrůstají rostliny v ní. Rozhodně bychom zvolili i teď po téměř 4 letech stejnou variantu. Není potřeba žádná údržba, jen na jaře odstranit staré odumřelé části rostlin, aby nové výhonky měly prostor. To je vše :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?