Lze použít čerpací jímku jako klasickou jímku?

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli lze použít čerpací jímku jako klasickou jímku? Řeším situaci, kdy momentálně není možnost se připojit na tlakovou kanalizaci a musíme mít jímku, kterou musíme vyvážet, ale v brzké době se už na kanalizaci budu muset připojit, tak uvažuji, že bych tam dal místo jímky tu čerpací jímku o velikosti 3 kubíků už připravenou s čerpadlem atd a zatím bych ji jen nechal vyvážet než se připojíme. Nevím jestli se to takhle smí a jestli mě vůbec zkolaudují? Každopádně z logického hlediska mě to příjde jedno. Jímka jako jímka i když je uvnitř čerpadlo a armatury.
Odpovědět
Profilova fotka
zeptej na SÚ, nebo na životním. Jak máš potvrzené že kanalizace bude? Ono v jedne obci se kanalizace řeší uz tri roky, takze pokud by to byl tvuj pripad, tak vyvazet XY x do roka 3kubiky by te stalo pekne penize. U nas se o kanalizaci uvazuje jiz v realnych terminech vystavby, ale stejne jsem dal 10m3, az ke kanalizaci dojde, tak se pripojim a jimku necham na vodu.
Odpovědět
Tak právě řeším úplně stejnou situaci a naštěstí jsme s ŽÚ vymysleli variantu s čističkou. U nás ve městě se také bude dělat kanalizace, ale nikdo nám není schopen říct KDY. Takže když jsem si zjistila, že bychom dali měsíčně 10 tisíc za vyvezení jímky 10m3 (naše město má fekál.vůz jen na 2,5m3 a jeden odvoz stojí 2500 Kč) a spotřeba vody po 4 člennou rodinu, když to hodně přeženu měsíčně 10m3 která všechna musí jít do jímky, tak naštěstí můžeme vodu z jímky přes čističku pouštět do potoka - což je u nás otevřená kanalizace, kam odtékají všechny nevyčištěné "sr*čky" z okolních domů přes septiky. Budeme stavět ve stávající zástavbě, domy v okolí jsou 50let a více staré. Jiná varianta u nás bohužel nepřipadá v úvahu - 2.stupeň ochrany vod a ještě za ostřejší zona) Doporučuju se domluvit přímo s ŽÚ ;-) Nám na VAKu poradili něco co vůbec nepřipadá v úvahu ;-)
Odpovědět
No ono v obci kanalizace je, ale byla vyčerpaná kapacita a teď je rozestavěná nová ČOV, která by měla být hotová během příštího roku, protože na kanalizaci čeká asi 2,5 tisíce lidí. Blbé je, že když udělám jímku, která mě bude stát se vším plácnu třeba 50 tisíc, tak jak se budu muset připojit, tak bych musel dát tu čerpací jímku a vše by zase stálo dalších 50 tisíc, proto uvažuju, tak jak uvažuju. Se spotřebou vody jsme v pohodě. Jsme dva a já se myju v práci a moje žena ta je úsporná :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?