Malá jímka - řešení šetření vodou?

Dobrý večer, koupili jsme starší domek a po 3 týdnech jsme zjistili, že máte téměř plnou jímku. Původní majitelka jímku vyvezla před tím, než se odstěhovala, takže jsme jí zaplnili mi (2 dospělí, batole a kojenec). Spotřebu vody máme u nás velkou, každý den jede alespoň jednou myčka a pračka jede denně. Zatím nás napadlo to pro letošní rok narychlo vyřešit spořiči vody, tzn. snažit se minimalizovat vodu, která už jde do domu. Dívali jsme se na www.spořičevody.cz. Určitě bysme si dali spořič všude. Ale obávám se, že největší odběratel je pračka, jejíž provoz na litrech neomezím. Na kanalizaci se připojit nemůžeme, v obci není, trativod není kam svést. Takže mám 2 otázky: 1) máte někdo zkušenosti se šetřícími systémy na vodu? Je něco, co se dá pořídit za pár korun a bude velmi účinné? Máte někdo zkušenost s www.sporicevody.cz? 2) co do budoucna?
Odpovědět
tohle zase vypadá na skrytou reklamu
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 rekl bych ze ne skryta, ale dost trapna reklama...
Odpovědět
ak sporice vody tak jedine - http://www.kupodomnasporicvody.cz/ :-D
Odpovědět
Nejsem reklama, fakt. Potřebuju poradit. Nerada bych koupila nějakou blbost, která by nám byla k ničemu nebo když můžu koupit něco levnějšího. Jak jinak se mám zeptat než dát odkaz na konkrétní stránku?
Odpovědět
@velicesikovni normalne sa to robi tak, ze clovek popise problem a opyta sa ci ma niekto skusenosti napr. s perlatormi (pytat sa obecne). Ked sem hned nahadzes linky na jednu webku xkrat tak sa nediv, ze to vypada ako reklama (obzvlast ked mas na MS jediny prispevok a si pre nas "neznama")
Odpovědět
@akoinac ok, už jsem chytřejší. Bohužel některý příspěvek musí být první, zaregistrovala jsem se večer :-D Takže prosím vás, máte někdo zkušenosti s nějakým systémem na šetření vodou?
Odpovědět
@velicesikovni moj osobny nazor je, ze dnes je skoro kazda sprcha usporna... ale usporna oproti comu? kde/ktora sprcha je ta z ktorej sa vychadza? :-D blbosti. ovela dolezitejsie je si uvedomit, ze sa nemozem sprchovat pri zapnutej sprche, ze si nemozem nastavovat teplotu vody 2 minuty a podobne. Z tohto pohladu mi pridu dobre dnesne termostaticke hlavice. Zaujimava je aj tzv. namornicka sprcha (vygoogli). v kuchyni ak mas mycku tak asi moc vody neminas... napustit 2 litre vody do hrnca na polievku je s perlatorom i bez stale len 2 litre. ale perlator je tak mala investicia (100-200kc) ze by som ho kupil asi v kazdom pripade. PS: co ta jimka, aku ma kapacitu? mozno je spravna cesta niekde uplne inde...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?