Můžeme zrušit starý trativod?

Dobry den, pres pozemek (dilnu a dvur) nam vede stary trativod. V jednom miste mame kanalek a je tedy pristupny. Kanalizace je tu delana, uz by ho nemel nikdo pouzivat, a presto jednou za cas tudma vali voda, vypada to na vypousteni pracky. Budeme delat nove posezeni a pritel trva na zruseni kanalku, ze bude hyzdit pergolu (byl by primo pod ni), ze ho nepotrebujeme a vlastne uz by ho nikdo pouzivat nemel. Mam strach ho zrusit, aby se nekde (i kdyz "nacerno") nehromadila voda. Ostatne bysme to schytali i my, vlhla by treba zed dilny. Soused zapira, ze by neco vypoustel, ale je fakt ze to muze jit z vetsi dalky... Zrusili byste to nebo nechali?
Odpovědět
Dobrý den, my jsme řešili podobný problém při výkopových pracech. A bylo nám doporučeno zkušeným pánem, který ty trativody stavěl v sedmdesátých letech, že by to nastavil a nechal vodu odtékat dál. Měli jsme oba konce trativodu. Ono by se mohlo stát, že při deštích se v přerušeném místě bude držet voda a bude se tvořit "bažina" Jeden přerušený trativod jsme nastavili plastovou trubkou, ale druhý jsme zafoukali pěnou na utěsnění studny. Tam by bylo nějaké nastavování dost složité. Rozhodli jsme se to ucpat, protože nad tím je pouze cca 20-30 metrů a pak je cesta. Logicky jsem usoudil, že délka ucpaného trativodu nám nebude dělat problémy. Musíte sami zvážit....
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych zkusil vyhledat zdroj z kama ten trativod vede a ucpal bych ho popřípadě co nejdál od domu nejlépe na hranici se sousedem :-) nebo ještě dal ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?