Nádoba na dešťovou vodu nebo vrtanou studnu?

Profilova fotka
Mám dotaz co vyjde levnejs nadoba na destovou vodu nebo vrtanou studnu? Diky za info :-)
Odpovědět
Malá nádrž oproti hluboké studni vyjde o dost levněji. Nehluboká studna oproti velké nádrži s čerpadlem bude levnější. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
záleží, jak hluboko máte vodu - pokud jako my v cca 90-ti metrech, tak vás 100% vyjde levněji nějaká nádrž na vodu :-) 6m3 nádrž pořídíš za cca 20 tisíc, vrtaná studna je mnohonásobně dražší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson podle mne nadrz ma vodu v kazdem pripade vrtana studna bude mit vzdy aspon 15 m
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes sem zjistil od studnare že zna podlozi v Knine a tam musim dat ocelove pazeni ne pvc tzn. 1m mi vyjde na 2500,- :-S
Odpovědět
asi nejde o to co je levnější, ale jestli nádrž třeba 6m3 naplníš pouze dešťovou vodou ze střech
Odpovědět
Profilova fotka
dešťovka kvůli mému pozemku a postaveném domu musí část pod nájezd do garáže, nemohu jen zasypat plastovou nádrž. cena takové plastové s obetonovámím nám dozor nacenil na cca 80tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson :-D dozor se asi zbláznil... jak velkou nádrž ti cenil???
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson A co to je za 80 tis, zlatá nádrž? Zrovna zìtra mi dovezou 10 m3 betonovou nádrž (česká výroba, nádoba litá v jednom postupu - nenapojeno dno na stěny), i s dopravou a montáží vyšla na cca 54 100 kč. Samozřejmě je třeba připočíst vykopání, jeřáb (cena dle vzdálenosti) a následné potrubí k napojení nádrže (ale to by jsi potřeboval i u plastové) ... Takže já jsem v tom zatím necelých cca 60 tis ...
Odpovědět
Profilova fotka
@sargic mohu se zeptat na firmu? díky :-)
Odpovědět
@jirkonson Ve vašem případě asi ta nádrž, z jedné minulé diskuze si pamatuji kde to máte, takže jsem se koukl do geologických map a jste na kamenitým až hlinitokamenitém nezpevněném sedimentu, sice jste blízko potoka a hloubka studny by byla tak odhadem 20m, ale díky podloží by bylo vrtání dražší a ne každý se do toho pustí, tipuji to tak na 2500 Kč/m + papírování, doprava, atd. jste hravě na 70 tisících..
Odpovědět
@jirkonson u mě jednoznačně vrtaná studna.dal jsem 25t a mám pokoj.nádrž na 5-10m3 má smysl,pokud jsi schopen ji naplnit(plocha střechy+srážkový úhrn v dané oblasti),jinak po 14 dnech bez srážek a se závlahou trávníku a okrasných záhonů jsi bez vody a vynaložené celkové náklady jsou v .....je potřeba to propočítat a brát v úvahu,že srážek bude spíše ubývat.trend je viditelný už několik let.
Odpovědět
Profilova fotka
@lagys stastny clovek ja mam taky vrt jen za 225 :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lagys můžu se zeptat, jak máte hluboký vrt?
Odpovědět
@jaroslav1987 19m
Odpovědět
@sargic 10m3 na jižní moravě se to někdy naplní?
Odpovědět
@lagys a vody máte dost?
Odpovědět
@jaroslav1987 sloupec vody je 6m pod povrchem.čerpadlo jede i hodinu a v pohodě.vody je dost.
Odpovědět
Profilova fotka
projektant mi odhadl nádrž na 3,5 kubíků. Jak říkám nevím co je lepší. Jak Rimmer píše, jde o písčitý sediment. Tím mi právě vodař jasně řekl že tam musí dát ocelovou trubku a cena je někde uplně jinde jak píšeš 2500 za metr. Nádrž mi ze dvou třetin zabírá pod vjezd tzn. musím ji zpevnit ze všech stran. ;-(
Odpovědět
@jirkonson kolik tě celkově se vším vyjde ta nádrž?3,5 m3 je nic pokud počítáš se zálivkou.i kdyby jsi dal 50-60t za studnu,tak máš ale vodu jistou.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka_dc Mám už jednu 12m3 jako žumpu a zítra dorazí 10m3 na dešťovku. Firma http://www.db-jimky.cz/jimky.html Cenovou nabídku zašlou po zažádání e-mailem. @iveta_89 No to nevím. Spíše si myslím, že ne. Ale zatím zahradu neřeším, takže se voda může sbírat. A když to bude často prázdné, zvážím vrt ...Uvidím. Ale raději dám větší, dodatečně už ji nikdy nezvětším ... a cenový rozdíl mezi např. 5-7 kubíkovou jsem byl ochoten obětovat ..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?