Napojení se na kanalizaci

Profilova fotka
Dobrý večer, potřebuji radu od těch zkušenějších :-) Řešíme drobný problém - kanalizace vede nad naším pozemkem, tj. dům bude níže než kanalizace, septik není možný a jako jediná možnost se jeví přečerpávaní odpadní vody do městské kanalizace s jímkou, čerpadlem a přepadovou šachtou. Má někdo zkušenosti s tímto řešením? Za kolik se to dá pořídit, případně jaká firma to dělá? díky za rady :-) Snad jsem to vysvětlil tak, aby se to dalo pocopit, ale kdo tento problém řešil, určitě ví :-D
Odpovědět
Vybavení "tlakové kanalizace" se nechá pořídit od nějakých 11tis (2000,- kalovka s drtičem, 1m3 jímka 7000,- + přepadová šachta s poklopem 2500,- + nějaká jednoduchá regulace/signalizace) Samozřejmě i mnohem dráž, podle toho jak moc značkové čerpadlo zvolíte.
Odpovědět
Profilova fotka
díky moc. ještě řešíme jak moc velkou jímku a jak moc výkonné čerpadlo pro zatím 3člennou, snad i v budoucnu 4člennou rodinu, jímka plastová nebo betonová? a máte někdo tip na firmu, která tyto projekty realizuje - jsme z ČB. děkuji ještě jednou za tak rychlou odpověď, budu Modrou střechu využivat více :-)
Odpovědět
Jímku bych dal minimálně těch 1000l... s tím že čerpadlo má cca 20m3/h takže jímku vyčerpá za 3 minuty. ALE jakmile se stane nějaká porucha na čerpadle, takže při 4 lidech máte cca 1 den od zjištění závady než se jímka přeplní. Takže by bylo lepší volit jímku větší, nebo levnější varianta je koupit jedno rezervní čerpadlo a připravit se na to že se to prostě může stát. Jímka plastová stačí, ale beton někdy bývá levnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied Super. tak na začátek vím dost, určitě bude tedy záležet na tom jak daleko se bude přečerpávat a ten rozdíl ve výšce také nebude zanedbatelný... zkusím net a třeba někoho laciného najdeme. díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@requied mas nejaky konkretni model toho cerpadla? mne jen samotne 3f cerpadlo na tlakovou kanalizaci Sigma EFRU stalo 15 tis....
Odpovědět
@jumpmans odkaz teď bohužel nemám jsem na mobilu... Ale na aukru nebo zboží stačí dát hledat "kalove čerpadlo s drticem" a vyjede jich spousta. Ta vaše sigma má mnohem větší vytlak (až 80m) kdežto to levné jen 10m. A proto jsem také napsal "podle druhu čerpadla"
Odpovědět
My máme na doporučení sestavu od Regaplastu s čerpadlem Noria LUCA. Komplet je to za 40tis. Nemám co bych vytknul.
Odpovědět
Profilova fotka
@koselak díky moc za tip. mrknu na net a uvidíme)))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
z rodinného domu jdou splašky klasicky gravitačně do čerpací jímky, a odtud jsou přečerpávány do ustalovací kanalizační šachty a pak opět gravitačně do splaškové kanalizace, potrubí pro tlakovou kanalizaci je něco podobného jako potrubí k vodovodní přípojce (viz příloha obrázek, odrá brava je pro vodovodní přípojku, hnědá pro tlakovou kanalizaci), potrubí musí být v nezámrzné hloubce druhá varinata je , že potrubí z tlakové kanalizace nejde do ustalovací šachty (když je klasický kanalizační řád v obci) ale jde do hlavního řádu tlakové kanalizace (když je v celé obci tlaková kanalizace)
Odpovědět
Profilova fotka
@tzbprojekce díky za radu. teď ještě sehnat někoho, kdo to udělá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nejdříve je potřeba podat žádost o připojení a pak udělat projekt..
Odpovědět
Profilova fotka
@tzbprojekce žádost je podána, projekt hotov)))
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tak pak potom sehnat místní firmu popř. pokud jsou tam místí spráce kanalizací tak požádat u nich, popř. městské služby atd.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@requied díky za informaci
Odpovědět
Zkus to třeba tady http://www.modrastrecha.cz/forum/sear...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@blurrystan můžu se zeptat, jak jste nakonec dopadli? Kolik vás to vyšlo, kdo realizoval, jaké máte zkušenosti s provozem, atd. Budeme také stavět v okolí čb a tlaková kanalizace je jedno z možných řešení. moc díky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?