Obecní kanalizace povede přes náš pozemek

Profilova fotka
Obec plánuje vést jednu etapu kanalizace v obci přes soukromé pozemky(náš je mezi nimi), zatím nás ani neoslovila, ale už chystá projekt. Moc se nám tento postup nelíbí, o nás bez nás. Má tady někdo podobnou osobní zkušenost? Proč bychom si takto měli nechat znehodnotit náš majetek?
Odpovědět
Na to snad nemají právo? :-D Na vašem pozemku nesmí dělat nic bez dovolení... obrázila bych se s dotazem na nějakého právníka a došla na úřad zjistit co to jako je
Odpovědět
No co, date namitku a popr. se odvolate. Lepsi bude, kdyz se na tom dohodnete s ostatnimi, kteri jsou take vlastniky tech predmetnych pozemku, abyste se pripadne podporili a pomohli si v sepisovani tech namitek/odvolani.
Odpovědět
@romik67 sledujte pečlivě úřední desku.... Může se to objevit tam.
Odpovědět
Profilova fotka
@karol93 @puhelin @bamak starostka údajně řekla, že nejdřív se udělá projekt a až potom osloví majitele dotčených pozemků, dneska to tady vyměřovali geodeti, zdá se mi to nelogické, všechno přece obec stojí peníze,proč tento opačný postup, nechápu
Odpovědět
@romik67 Mozna vas chteji zahnat do kouta, ze byste sli proti zajmum vesnice :( Jak velka obec jste co do poctu obyvatel?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin 1300 obyvatel, no nevím
Odpovědět
@romik67 nebo chtějí předběžně vědět cenu, jestli to vůbec budou dělat, nebo kvůli nějakým dotacím... Nebo něčí synacek dostudoval architekturu a potřebuje praxi :-D... Kdo ví, každopádně pak půjdou na vás silou. Co je to za pozemek? Stavební? Když vidím jak stat roky nehne s majiteli pozemku pro stavbě dálnice, tak si nemyslím, že by měli nějaké extra páky.
Odpovědět
@bamak Architekturu snad ne :( My jsme mnohem mensi obec a kanalizace tu udelala hrozne zlou krev. Projekt odflakly vc. vyrizeni dotace, stavbyvedouci na nervy a starosta uz se nikdy neusmeje.
Odpovědět
@puhelin věřím. To je vždycky boj. Někdo chce. Jiný ne. Někomu zasáhnou do pozemku a znehodnoti ho, jiný řve, že to soused blokuje.... To máš těžké.
Odpovědět
@bamak Tady to nastesti uhlidali, ze to jde pouze po verejnem. No, projekt delaly tri firmy postupne po sobe, takze treba u nas je sachticka v zahonku na trase od septiku pres studnu (!!!) do radu. Apod.
Odpovědět
@puhelin je to fakt mazec, když pak člověk vidí kam tečou jeho daně. Vždycky si říkám, jak je to možné...
Odpovědět
Úplně normálně, když si lidi zvolej za starostu učitele tělocviku (protože byl hodnej na jejich děti a všichni ho znaj) a za místostarostku sestřičku od místního doktora (protože ji přece taky znaj a hezky se na ně usmívá) a pak chtěj dělat investiční akce. Jak to asi může dopadnout s lidma bez jakýchkoliv zkušeností. Kterejm navíc zvolením abnormálně stoupne ego a získají patent na rozum.
Odpovědět
Článek se načítá
@petros4 My jsme tu radi, ze to vubec nekdo delat chce. Jinak bychom tu meli spravce, ktery by nemel skoro zadne pravomoci.
Odpovědět
Každý dům produkuje odpadní vodu a je nejen povinnost, ale i slušnost jí nějakým způsobem zlikvidovat. Dneska je prakticky jediným rozumným způsobem kanalizace. Kanalizace je liniová stavba. Nelze jí na hranici pozemku ukončit a pokračovat zase za ním a pokud jsou v cestě po spádnici jen soukromé pozemky, pak to prostě jinak nejde. A znehodnocení? Dovolil bych si tvrdit naprostý opak. Kanalizace na pozemku je výhra a pozemek s kanalizací má jednoznačně vyšší cenu. O znehodnocení pak nemůže být ani řeči. A praktický dopad? Trubku zakopanou docela hluboko na pozemku snad ani nezaregistrujete a ty výkopové práce, holt krátkodobě to jisté nepohodlí bude. Mimochodem, jak odpadní vodu likvidujete dneska?
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 máte pravdu, pozemek zatím není stavební, ale třeba by jednou mohl být, zatím nevím kudy to povede, jestli se budou snažit jít někde krajem, myslet na nás jako majitele... na druhou stranu, jsem zvědavá na nabídku částky za věcné břemeno, nám obec napočítala dost velké částky, když jsem potřebovali v obecním pozemku protáhnout vodovod, no uvidíme asi to bude zajímavé škoda, že tady není nikdo z vlastní zkušeností
Odpovědět
@romik67 No, to zase máte pravdu vy. Pokud by vám to natáhli jako úhlopříčku přes malý pozemek, tak to by znehodnocení určitě bylo, ale tahle varianta je tak prasácká, že mě ani nenapadla. Snad to jsou dost rozumní lidé aby to táhli krajem. U nás v obci se tahle akce připravuje. Obeslali letákem do schránky všechny zainteresované, že se to plánuje a že zpracují předběžný projekt s trasami, pak obeslali podruhé s tím, že na obecním úřadě bude zástupce projektanta úřadovat a přijímat připomínky k trase a požadavky na přesná místa, kam se budou jednotlivé, i už stojící, domy napojovat. Obec současně rozhodla, že i pro stávající domy bude povinnost napojit se. Většinou to vede po obecních pozemcích, někdy i po soukromých. Tam se snaží kopírovat komunikaci. O nějakém odškodnění za věcné břemeno nepadla ani zmínka, natož aby nějaké bylo. Ty částky vám za napojení na vodu počítali za co konkrétně?
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 my jsem stavěli vodovodní řad a ten vedl hlavně v obecních pozemcích, vodárny na tom trvají, aby to nešlo v soukromých, no a za to že to vedlo částečně v obecním pozemku, teď nevím kolik přesně metrů, platili jsme přes 20 tisíc, potom když jsem se na svůj vybudovaný vodovod chtěla připojit mi napočítali další 3000 Kč :-(
Odpovědět
Pokud nepodepíšete souhlas se stavbou tak nepovede,bratrance se ani neptali a rovnou ji tam udělali (asi sto metrů- hlavní stoka) zašel za starostou a po společném setkání se stavební firmou ji museli vykopat a pozemek uvést do původního stavu.Trasa stoky vede jinde po obecních pozemcích.Bratranec se to dozvěděl asi až za dva měsíce po realizaci protože trvalé bydliště má jinde.
Odpovědět
Právo vlastnické je nadřazené zájmům obce. Bez vašeho souhlasu nemají kromě vyvlastnění žádnou zákonnou možnost, jak to realizovat. A vyvlastnění je složitý proces, kdy by museli dokládat vyšší zájem a nemožnost vést to jinudy. Takže hlavně v v klidu ;-) A když už by vás přece jenom zlomili, tak si alespoň nechte vyplatit věcné břemeno.
Odpovědět
@romik67 no prave,nekdo chce nekomu dohodit kseft, a penize?-ty jsou prece vsech-obecni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?