Odvětrání kanalizace

Zdravím, chystáme se na montáž izolace ploché střechy a já řeším dilema. Rád bych měl celou střechu bez jediného prostupu, jelikož zde vznikají potenciální trable. Jediné co mi chybí vyřešit je odvětrání kanalizace. Mám navržený komínek DN 75. Otázka zní, je možno provést odvětrání pod stropem a vyvést ho na fasádu místo na střechu? Okna na této straně domu jsou fixní, jen se bojím přívodu pro rekuperaci, který by byl vzdálen cca 3m, aby nám netahal zápach zpět do domu. Jaké máte zkušenosti? Děkuji.
Odpovědět
Místo odvětrávacího komínku bych použil přivzdušnovací http://www.rexcom.cz/31745/privzdusno...
Odpovědět
Přivzdušnění řeší pouze vyrování tlaku(přísun vzduchu) v kanalizaci např. při splachování, aby se neztrácela voda v sifonech (zjednodušeně). Odvětrání je nutné pokud nechcete, aby se smrad z kanalizace nedostal do domu...
Odpovědět
@shveecko Jakou budeš mít střechu?
Odpovědět
@hanis000 Ano,řeší vyrovnání tlaku,aby se neztrácela voda ze sifonů,ale ta voda v sifonenech je tam přece proto,aby se smrad nedostal z kanalizace do domu ,jinak by ten sifon nemel přece žádný smysl.
Odpovědět
Jj, já neřeším jestli přivzdušnění nebo odvětrání. Jde mi spíš o to, jak by to odvětrání na fasádě mohlo vypadat a hlavně o ten zápach přes rekuperaci.
Odpovědět
@davex plochá střecha - spiroll, polyš 30-50cm, folie protan.
Odpovědět
@shveecko Já třeba mám TPO folii a ti měli na odvětrání přímo vyřešené detaily včetně komínku. Vůbec se toho nebojím. U protanu ale nevím.
Odpovědět
Řešili jsme také, nakonec nám vývod na fasádu nebyl doporučen (hrozba úkapu kondenzátu na fasádu a její znečištění). Dala bych odvětrání normálně do komínku a pečlivě opracovat. Máme taky TPO a systémový komínek. Je to spoj jako každý jiný a že jich u ploché strechy u atiky a v rozích střechy je, takže jeden komínek už to nevytrhne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?