Přepínač (ventil) kanalizace - existuje?

Profilova fotka
Ahoj, řeším potřebu přepínat směr toku dešťové vody. Jeden směr do jímky, druhý směr pryč (jeden vstup, dva výstupy). Nevíte prosím někdo, jestli existuje nějaká přepínací klapka, se kterou bych mohl přepnutím zvolit do které větve voda poteče?
Odpovědět
Profilova fotka
@krizak jednodussi mas udelat v jimce prepad. kdyz se naplni, dalsi voda tece pryc - treba do toho tveho druheho smeru. Jinak by to slo resit dvema kanalizacnimi soupety, ale vyjde to dost draho a musis na prepinani myslet: http://www.srovnanicen.cz/q/110%20mm%...
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans Joo, šoupě se to jmenuje, díky!! Kolem té tisícovky bych za to ještě dal. Nechat jímku přeplnit a další vodu nechat přepadem téct pryč mě taky napadlo, ale ony jsou tam takové všelijaké výškové poměry, tak to budu muset nějak znivelovat a namalovat na papír, aby to fungovalo. A v nejhorším to šoupě tam vrazím.
Odpovědět
Profilova fotka
@krizak jestli chceš, zkusím se zeptat manžela - my máme takhle složitě řešenou jímku na vodu (je do ní svedená voda z okapů a je tam přepad, který tu vodu případně odvede do kanalizace; pak je tam ještě svedena voda ze studny a nějak navzájem se to dá přepínat (v době sucha se tam prostě čerpá voda ze studny...)
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 Nějak podobně se to také snažím kombinovat. Já mám z té dešťové jímky přepad do vsakování a spíš mi jde o to, aby ta přebytečná voda už nešla do jímky, respektive do toho vsakování, protože bych si tímhle způsobem časem nahromaděnou vodou podmáčel okolí domu. OKi, tak když si vzpomeneš, tak se prosím doma zeptej. Díky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?