Připojení na kanalizační síť protlakem pod silnicí

Musíme se napojit na kanalizaci a jediná možnost je protlakem pod silnicí, máte s tím někdo zkušenost? Poradíte nějakou firmu? Děkuji.
Odpovědět
1
2
Já jsem tedy potřebovala protlak na přípojku vody pod silnicí. Včera mi protlak udělal MěVAK.Sice dodací lhůta horší.Cenu zatím nevím.Potřebovala jsem schválení od Silnic.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve Vyškově nám protlak dělalo Trasko...cena byla cca 35 tis., vyřiídili si sami všechny papíry...je toho celkem dost...povolení do silnic, dopravní značení, vyjádření od Vodovodů a kanlizací, elektriky, plynu, zaměření....od zadání zakázky po realizaci cca měsíc, samotný protlak včetně opravy silnice asfaltem dva dny.
Odpovědět
my taky budeme dělat protlat na kanalizaci... u nás to bude boj :(
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 tvá informace mě zaskočila, i když mé znalosti jsou nejspíš zatím jenom částečné. Také nás to čeká, pídili jsme se po firmách v Liberci a ceny, za které je tato služba nabízena, jsou někde kolem 6 000,- . Nejspíš za to firma nic nevyřizuje, ale za 29 000 bych klidně ty úřady oběhla sama. Akorát tato dokumentace je v Liberci do značné míry již součástí územního řízení
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 asi záleží na počtu metrů, taky na povrchu silnice, hloubce a tloušťce trubky. My měli kanalizační přípojku cca 5 metrů, plus se dělala ještě šachta na naší straně silnice kvůli čištění. Za to vyřízení papírů byla myslím tisícovka...ale všem institucím musíš taky platit poplatek...je jedno kdo to bude vyřizovat, plus se ještě platí tusším 500 Kč za jednu dopravní značku a den...potřebovali jsme čtyři....čili celkem 4 tisíce. Jestli se k tomu dostanu tak projdu papíry a napíšu to sem přesně. Jo a taky je to před pěti lety...možná šly ceny dolů...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak vida co s pamětí udělá pět let...nebylo to 35 tis. ale skoro 50 :-D . Samotný protlak 7 tis. to má @esmeralda2 pravdu...ale následně...velmi zhruba: zemní práce (řezání, vybourání asfaltu, uložení asfaltu na skládku, výkop v silnici, výkop v chodníku, tasypání štěrkem, zalití asfaltem atd.) 26 tisíc trubky 8 tis. (8 metrů, plus napojení, odbočky atd.) vytyčení sítí 2,5 tis. dopravní značky 4 tis. za vyřízení všech papírů si vzali jen 500 Kč.
Odpovědět
@smudllinka nás čeká protlak pod silnicí 1. třídy na vodovodní přípojku. Co jsem poptávala firmy chtějí okolo .1000,- kč za metr. Potom musíme žádat o povolení užívání silnice, zaplatit obci za možnost vykopání jámy v jejich pozemcích a to nepočítám materiál jako jsou trubky, chránička atd. A ještě vytýčení sítí, za které se také platí. Jsme v centru obce, kde už vedou jiné sítě a tak se do toho firmám moc nechce. Firmy jsem poptávala na e-poptávkách.
Odpovědět
nepamatuješ si kolik stálo vytýčení sítí a jaký byl postup vytýčení?Od O2 byli ochotní přijet téměř hned ale od RWE jim to trvá.
Odpovědět
Profilova fotka
Nás čeká protlak vody i kanalizace, za vodu budeme platit 500/m a za kanalizaci 1500/m. K projektu se dle stavebního úřadu má vyjádřit správce vody a kanalizace a správa a udržba silnic. @lin18 @vivi2012 to vytyčení už by mělo být v samotném projektu nebo to řešíte až při realizaci? Jinak co jsem mluvila s RWE, tak mi bylo řečeno, že to vytyčení dělají zdarma, tak nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
@keila @vivi2012 @lin18 zrovna dneska mi přišla CN na prodloužení vodovodního řádu v délce 110 m , pod silnicí protlak 15m. cena 196450 Kč bez DPH. Posadila jsem se z ceny na zadek. vychází to tedy za metr 2150 Kč. Nemůžete mi tedy poslat do IP, aby nedocházelo k reklamě, firmu, která to dělala Vám a dostala se pod tuto částku?? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkali jasně posílám
Odpovědět
já dělal taky protlak pod silnicé 1 tř. na vodu a kanalizaci dělal jsem prumer 110 délka 11m je tam chránička kterou vedou dvě hadice menší voda e větší kanalizace jelikož nemám spád tak budu mít přečerpávací jímku. a protlak mě stál 7000,-
Odpovědět
Článek se načítá
@marwei mohla bych poprosit o kontakt na firmu, která to dělala do pošty? děkuji moc
Odpovědět
prosím, kdo by měl kontakt na firmu prodávějí zemní protlaky na jižní Moravě, pošlete :) budeme dělat protlak pod silnicí 2. třídy, průměr chráničky je 200mm, moc děkuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Prosím o kontakt na osvědčenou firmu, která realizovala protlakovou kanalizaci na Moravě. Díky moc.
Odpovědět
@hh Já jsem měla také protlak pod silnicí z důvodu připojení k vodovodu. Obrátila jsem se na místní VAK (Jaroměř) a protlak mě udělali v poho. Zjistila jsem, že v okolí byli nejlevnější. Zkus se na ně u vás též obrátit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@marwei No to je neuvěřitelné, mně na 15 metrů vypočítali skoro 60 tisíc. Mohl bys mi prosím poslat kontakt kdo Ti to dělal? Hned je beru. Děkuji moc :-)
Odpovědět
Nemel byste prosim nekdo tip na firmu v okoli Prahy (konkretne 21.km D1)? Pro vodu i kanalizaci. Dekuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
AHOJ MÁM STEJNÝ PROBLÉM.POTŘEBUJI KONTAKT NA FIRMU V CHRUDIMSKÉM OKRESE NA PROTLAK POD SILNICÍ PRO VODOVODNÍ PŘÍPOJKU.NEMÁ NĚKDO ZKUŠENOST JAK A CO ZAŘÍDIT? DÍKY ZA RADU.
Odpovědět
hoj lidi,sice protlak ještě nedělám,jsem ve fázi projektové dokumentace. Ale i tak se zeptám.... počítal někdo z Vás,jaký je cenový rozdíl mezi protlakem a výkopem? Někdo mě lanaří,abych se na protlak vybodl,že je drahý,nemusí se to povést,atd... a někdo zas protlak vychvaluje. díky za Vaše názory
Odpovědět
Profilova fotka
Tak protlak se prodraží, protože nevím, jak bych si dělala pod silnicí protlak sama. Díru vykopat zvládne každý když chce a u nás nám řezat do silnice nepovolili. Jinak protlak byl za 9 tisíc
Odpovědět
my dělali taky protlak, protože by nám rozhodně nikdo nedovolil rozkopat silnici...to mi přijde nějaký divný.. Protlak byl okolo 6tis myslím, do 10 stopro. I tak bylo běhání po policajtech kvůli dírám na kraji silnice, vše uvést do původního stavu (chodník), a nedovedu si představit jako asfaltovat silnici???
Odpovědět
Profilova fotka
My měli protlak pod silnicí za 12 000,- a to vše mimo el. tu jsme platili přímo e-onu. Silnic nám nedovolili zničit.
Odpovědět
já osobně bych se taky přikláněl k protlaku,protože mi to připadá jako čistější práce.Jen 2 díry z každé strany a nedotknutá vozovka.Jen mě zajímalo,jestli někdo nepočítal cenu mezi protlakem a výkopem. :-)
Odpovědět
@zarko my dělali protlak na kanalizaci pod silnicí, stál 1000 Kč / metr, vytyčení geodet 1000 Kč, a startovací jámy nám dělal bagr co rovnou kopal 60 metrovou přípojku k domu. Silnici bych teda nechtěla kopat, když si vezmeš, že se upisuješ, že veškeré opravy během x let , které budou potřeba následkem narušení silnice musíš sám realizovat, tak zlatej protlak :-D
Odpovědět
Není protlak jako protlak. Záleží i na místních hydrogeologických podmínkách. Vystupující skalní podloží není jíl, jíl není písek, záleží i na hladině spodní vody atd. My se tak původně zajímali mj. i o koupi na první pohled krásného pozemku v říční nivě, který sousedil s místní nově vybudovanou komunikací z nedalekého městského centra. Všechny sítě přitom byly vedeny po okraji oné komunikace - jenže bohužel "přes ulici". S rozkopáním oné komunikace však místní úřady nesouhlasily. Přičemž kromě víceméně písčitého "naplaveninového" podloží byla v dotyčné lokalitě zároveň extrémně vysoká hladina spodní vody i riziko záplav. Což by spolu s dražším protlakem a provedením přípojek pod komunikací vyžadovalo také vyvýšenou a patřičně hydrogeologicky odolnou (a tedy taktéž výrazně dražší) základovku... takže jsme si nakonec raději nechali postavit dům úplně jinde.
Odpovědět
beropa - pokud to byla záplavová oblast,tak jste udělali dobře,že jste stavěli barák jinde. jednou jsem zažil záplavu a není o co stát.
Odpovědět
Ahoj, mám prosbu, už 4 měsíce sháním firmu na protlak pod silnicí - voda, kanalizace, plyn ideálně Středočeský kraj nebo Praha. Všechny papíry mám vyběhané, ale firmu na protlak nemůžu sehnat. Můžete mi poslat tip přímo na email. Díky moc za pomoc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@novakon Ahoj promiň že ruším, sehnal si nějakou firmu na protlak? Budeme síťovat pozemek a byla bych moc ráda za info. Děkuju
Odpovědět
@evapetrikova Nevim proč nemohl @novakon sehnat firmu, na netu jich vyjede několik, nám dělala protlak tato firma http://www.toptip.cz/zemniprotlaky/ , vše bez problémů, je z Horních Počernic.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?