Řešení dešťové kanalizace

Pěkný večer, řešíme vsakování na pozemku: máme jednopatrový dům, kde plochá střecha má cca 90m2 a sedlová střecha má 198m2. Hydrogeolog nám doporučil vsakovací systém takto: 10m3 akumulační nádrž a za ní 6,5m hlubokou vsakovací studnu, která má být vyplněna 6ti skružemi a 4,5m3 jemného štěrku. Když jsme však vyplňovali žádost o dešťovku, tak nám vypočetli akumulační nádrž o objemu 6,8m3. Jaké řešení byste zvolili vy? To, které máme ve stavebním povolení vypočtené hydrogeologem anebo to, které je dostačující pro možné získání dotace. Jde především o peníze, čím větší nádrž, tím dražší její pořízení i práce kolem. Druhý dotaz se týká vsakovací studny. Myslíte, že by stačilo vykopat díru na kámen a pak to vysypat jenom štěrkem bez skruží? Připadá mi to jako blbost vykopat díru, naházet do ní skruže a štěrk a pak to celé zasypat. Zasypat cca 20 000,-? A poslední dotaz se týká samotné dotace. Jestli jste někdo žádali a následně dostali, byl u Vás někdo, kdo Vám z dešťovky celý projekt přímo zkontroloval na místě? Děkuji za Vaše návrhy, rady či zkušenosti.
Odpovědět
Tak s dotací bohužel žádná má zkušenost, ale za nádrží mame jen zasypanou diru bez skruží. Mame 6 kubiku od nadrzenavodu. Myslim, ze tam psali i něco o te dotaci, tak se zkuste zeptat rovnou jich, třeba poradí. Az zrušíme jimku, budou tu nadrze 2x6 kubiku a jelikoz mame sucho, jsem za ně ráda. Myslím, že to mam i někde v albu.
Odpovědět
Osobně půjdu do mnohem větší nádrže, než máme spočítané. Vidím to na těch 10 m3, a to máme plochu střechy oproti vám míň než poloviční. Zásoba vody na zalívání se hodí.
Odpovědět
Ono vse zalezi jake mate podlozi, pokud jil jako u nas budete mit i akumulaci v tech skruzich :) U nas se to prevazne v okoli resi tak, ze se udela hama napr. 3x3 hluboka 4-5 m vysype se sterkem na horu cca 2- 3 skruze do nich je zaustena trubka. Je to pak i lepe kontrolovatelne hlavne u vsaku z COV. Velikost vsaku zavisi na velikosti akumulace.
Odpovědět
Děkuji za odpovědi. Dávali jsme Teda dokupy, jak to provedeme a rozhodli, že dáme jenom 2 skruže nahoru. Dole je jíl bude to držet a plnit svoji funkci. Mám ještě jeden dotaz na ty, kteří využívají dešťovou i na WC. Jaké komponenty jste na ten systém potřebovali? Dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?