Velikost jímky vs. četnost vyvážení

1. Jak velkou máte jímku v m3? 2. Jak často ji vyvážíte? 3. Kolik osob v domě žije? Ptám se těch co nemají přepad do trativodu, dešťové kanalizace a podobné prasárničky. Díky moc všem, kdo přispějí ... ;-)
Odpovědět
Obecne nema smysl pro rodinny dum dělat jimku mensi nez 10m3. Zde plati, že cim vetsi, tim lepsi. Vyvazet napr 12m3 budete minimalne 4x do roka, pokud nebudete mit trativod. Koneckoncu snadno zjistis, kolik vody spotrebujete za mesic... My mame planovanou jimku 14m3, vyvazeni 3x rocne, momentalne pro 2 osoby.
Odpovědět
Profilova fotka
1.6m3 2.4-5týdnů 3.3-4 V projektu jsme měli 8 m3,což se pak ukázalo vzhedem k nemožnosti jeřábu takto velikou a těžkou jímku na pozemek na přesné místo dopravit a usadit jako nereálné.I těch 6 m3 bylo na hraně a ta chvíle, kdy se nám jeřáb točil ramenem přes půl pozemku a jímku přes střechu domu usazoval,byla nejhorší, za celou stavbu...
Odpovědět
@flakac .... no čučím teď do faktur za vodu a spotřebujeme teď ve dvou lidech cca 6 m3 měsíčně ... a to se sprchujem a vůbec vodou celkem šetříme =-), ale asi to dělá to umývání nádobí pod tekoucí vodou :-x
Odpovědět
@lucijeje celkově pro lidi, kteri nemohou mit prepad do trativodu nebo jinam, je ta rocni zatez opravdu velka. Ja říkám upřímně, že relativně budu mít tu možnost odčerpávat vodu z jímky a budu to čas od času dělat...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě záleží taky na tom, jak velké auto vám bude jímku vyvážet. U nás jezdí fekál 10 m3, takže nemá cenu mít větší jímku, když jí nevytáhne najednou, každá jízda se platí zvlášť a stojí stejně. Jsme 2 dospělí a puberťák a 10 m3 naplníme za cca měsíc.
Odpovědět
@yess99 ... taky dobrá připomínka, díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás se platí cena za m3 vývozu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Tak my máme plánovanou 12 m3, což při naší spotřebě cca 60 m3 za rok (v bytě) je vývoz žumpy 5x za rok.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
ZKUSÍM Obnovit fórum.. plánujeme stavbu, jsme tři a v době do cca 5let u nás vybudují kanalizaci. S ČOV máme skrz úřady šílené problémy, takže jediné, co nám zbývá, je jímka na tu přechodnou dobu. Zajímalo by mě, jaké máte roční náklady na vyvážení. Je mi jasné, že záleží na spoustě okolností, ale alespoň pro představu.. předem díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
taky by mě zajímaly tyto informace..budeme čekat na dostavbu kanalizace a taky tam musíme dát jímku..nevím jak velikou ani jak často se bude vyvážet a co nás bude vývoz stát...jestli máte někdo zkušenosti, dejte prosím info.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Také nám hrozí "dočasná" jímka... Můžete kdo jí máte prosím napsat velikost, jak často vyvážíte, cenu vývozu a kolik vás v baráčku je? Strašně moc díky.
Odpovědět
@kaccenaa @verulicek88 @maha11 To jste me zaskocili. U nas se ma obecni kanalizace kolaudovat snad pristi rok a ze stavebniho uradu zaznelo jasne NE jimkam. Jedine septik s filtrem.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maha11 My mame taky docasnou jimku velkou 10 m3, jsme dva s manzelem a jednim miminem a vyvazime ted jednou za mesic. U nas stoji jeden vyvoz 500 kc. Uz se tesim, az nas konecne pripoji na kanalizaci. Je blby to porad hlidat, jestli uz je jimka plna =-)
Odpovědět
@kristap 500 kč za 10m3 to je cena hodně nízká,to je stejné jako platit stočné v případě kanalizace,to stojí 1 m3 taky 50 kč
Odpovědět
My mame jimku 10m3, ale na jeden svoz nam odvezou max 8m3 a stoji to 1200 :-( Jsme dve dospele osoby a vyvazime cca 1x za mesic a pul.
Odpovědět
Profilova fotka
@klaina jimka 12m3, vyvoz 8m3 stoji 2650 Kc, jsme 4 ale na polovinu tydne jsme vetsinou pryc, kanalizace se u nas neplanuje
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Dobry den, dovolim si pridat trochu jiny dotaz - jak poznate, ze je jimka plna a je potreba ji vyvezt? Uz nejakou dobu googlim a nenasla jsem moc jasnou odpoved.. Predem dekuji za rady.
Odpovědět
@zittulda Ja myslim, ze pritel si vypocital, jaka je vzdalenost od hrdla jimky k hladine a kdyz tusi ze prichazi den D, zmeri to digitalnim metrem. :)
Odpovědět
Ahoj, my máme jimku 8m3,jsme 2 dospělí a 1 dítě, vyvážíme jednou za 5-6 tydnů, máme čidlo v jimce, pak na chodbě vypínač, který nám zasvíti a oznámí, že tak za týden je potřeba jímku vybrat, platíme 1400 za vývoz
Odpovědět
Profilova fotka
@zittulda otevřu poklop a kouknu, eventuelně tam strčím nějakou tyč a vidím, kam až je mokrá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zittulda mam jimkomerku, drevenou lat se stupnici 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
topič: jen upřesním ženu....stačí lať, kde udělám značku v jaké výšce je vtok do jímky U nás je to 130 cm. Při vývozu zůstane v jímce tak 10 cm A za týden provozu domu je to 20 cm v jímce. Máme 8 m3. Takže jednou za 6 týdnů. Poznamenám do kalendáře a označím si další vývoz. A když narazím v kalendáři na poznámku, juknu do jímky a buď odhadem nebo latí zjistím kolik cm zbývá a podle toho objednám vývoz. Primitivní, jednoduché, bezporuchové. Čidlo asi taky není špatné, jen bych se bál poruchy. Ale každého věc co zvolí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Obnovuji diskuzi. Rozhodujeme se, zda použít dočasnou jímku (na 6-10 let, než nás připojí) 12m3 nebo pořídit ČOV, nicméně ta administrativa k povolení ČOV je šílená, ale vyvážet každý měsíc, to taky není lákavá představa 😞 Kolik, za jak velkou jímku, v kolika lidech a jakém kraji platíte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
topič: jestli to máte na delší dobu, raději bych šel do čovky, ten vývoz se dost prodraží a obávám se, že bude hůř. A když nemáte spolehlivý vývoz, tak je to o nervy. Ušetříte i místo, a není to tak velká díra do země. A navíc můžete vyčištěnou vodu použít na zahradu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?