Izolační pěna kolem komína

Dobrý den. Máme zateplenou půdu stříkánou pěnou. Teď před kolaudací. Přišel kominík a že pěna nesmí být kolem komína, ať to 5cm okolo vydrapeme. Ale obávám se, že pak se tam bude srážet vlhko a promočí to sádrokartonové stropy. Neměl někdo stejný problém. Popřípadě jak to máte. Budu ráda i za foto.
Odpovědět
Profilova fotka
Dávají se tam desky z pěnoskla. Např. toto: http://ciko-komin.cz/parotesny-prostu... Vydlabete s přesahem a pak to zas dopěníte. Možná by se dala použít i skelná vata.
Odpovědět
@irissss Skelnou vatu je mozno pouzit jako nahradu izolace jelikoz je nehorlava, problem je ze neni parotesna. A pokud je pozadovany difuzne uzavreny strop ma se pouzit prave zminene penosklo a k tomu chytnou az parotes(tim se splni pozadavek na odstup od komina). Pokud mate parotes chycen ke kominu tak je to spatne….
Odpovědět
Profilova fotka
jak píše pyramis vyřežte pěnu kolem komína, nalepte na komín https://www.stavebninyhrou.cz/parotes... a zbytlé díry zapěnujte
Odpovědět
Profilova fotka
@irissss Takto se to řeší pěnosklem. Ale tohle měla firma řešit už před strikanim pěny ale problém to není dodělat přesně jak píší výše chlapi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?