Jak vysoký máte od krbových kamen kouřovod?

Dobrý den, jak vysoký máte od krbových kamen kouřovod vedoucí pravým úhlem do zdi? Výšku musíme určit do projektu a ještě jsme moc krbovky neřešili , tak si nejsme jisti výškou 150 cm?? Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
Pokud se jedná o kouřovod v místnosti tak je to jedno. Čím delší tím větší vytápěcí plocha.
Odpovědět
Ptáte se dobře a jedno to určitě není. Doporučuji vám udělat si určitou představu o tom, jaká krbová kamna budete vybírat. Pokud už dnes máte představu, že se vám líbí např. litinová kamna typu Jotul, která jsou nízká, tak pak bude zaústění kouřovodu do sopouchu v osové výšce 1,5 m vyhovovat. Vzhledem k tomu, že aktuálně jste ale ve fázi projektu, tak předpokládám, že kamna přijdou na řadu až za poměrně dlouhou dobu. Zároveň předpokládám, že v té době se už bude hodně uplatňovat trend akumulačních krbových kamen, která jsou vyšší a pro ně by měl být sopouch do komína (tedy "ta díra") osově alespoň cca 1,8 m. Taky vám doporučuji zauvažovat o externím přívodu vzduchu, jehož potrubí se vede nejlépe v základové desce a jeho pozice už tedy nejde později upravit. I to se musí zakreslit již ve fázi projektu, optimálně na konkrétní typ kamen.... Tak ať vám ve výhledu oheň pěkně plápolá :)
Odpovědět
Profilova fotka
bylo nám řečeno 1,8 až 1,9 m, vybrali jsme si krbová kamna a při této výšce si tam můžeme dát libovolné jaké budeme chtít, a i přívod vzduchu nám byl doporučen s tím, že se dá dodělat dodatečně pokud kamna budou stát u obvodové zdi, případně pořídit komín s přívodem vzduchu, hodně úspěchů při rozhodování, je to boj, ale výsledek určitě bude stát za to ;-)
Odpovědět
Já mám cca zapojení okolo 140cm a dnes bych ho udělal výše. A to z jednoduchého duvodu - spaliny jdou do komína ještě hodně teplé a moderní komíny jsou velice izolované . I když tedy mám nízký komín (cca 5m od země) tak mám veliký tah . Když jsem stavěl , právě z duvodu nízkého komína jsem dal takto nízko zapojení (aby byla větší učinná výška komína a lepší tah) . Dal jsem tedy klapku a trochu se to zlepšilo (prodloužila se doba hoření a tím i uspora paliva) . Za mě tedy hledejte vzduchotěsná kamna co jdou dobře regulovat a komína optimálně těch 180 až 200cm od podlahy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?