Komín do pasivu, blower door test

Ahoj, prohrabávám se možnostmi komínových systémů. Můžete mi dát tip, doporučit komínový systém do NED. Jde hlavně o požadavky na komín z hlediska blower door testu (tudíž nemůže být odvětrávaný mřížkou) a přisávání vzduchu ke spalování z komínového tělesa. Připadá mi to vhodnější a jednoduší, než dělat další prostupy základovou deskou. Zjistil jsem, že máme defacto jen dvě možnosti, buď Schiedel Absolut nebo Ciko Tech. Oba přes 45 tisíc ve výšce 6,5 m a průměru 180 nebo 200 mm. Je to tedy drahá sranda, když obyč komín i od Schiedel jde sehnat za 20k... :/ Děkuji za tipy.
Odpovědět
Čau, já mám Schiedel Uni Smart a BD test nebyl problém. Jen jsem pro jistotu dvířka usazoval do kamnářskýho tmele.
Odpovědět
Ahoj, díky za reakci. No já jsem si říkal také, že dvířka budou nejmenší problém, ty by se daly klidně zatmelit/zalepit. Člověk tam stejně při naší frekvenci topení poleze jednou za rok... Jak to máte řešené ostatní? Blower door test se již dělá prakticky skoro u každého domu, rekuperace je již také poměrně častá, jak jste to řešili? Jaký komín jste zvolili? Děkuji.
Odpovědět
@rumcajk Komín i kamna jsme z projektu škrtli, stejně bychom v nich netopili. Při měření byly mřížky rekuperace na fasádě zalepené páskou (rekuperace ještě nebyla) a test vyšel na 0.16.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?