Komín s průduchem pod úhlem 45 stupňů, jak napojit kamna?

Profilova fotka
Stavíme dům, máme komín a z něj (nevím jak se tomu říká) otvor z komína pod úhlem 45 stupňů, původně jsem měli na něj napojovat krbovou vložku a poté udělat obestavbu. Nyní jsem se s manželem, bavila že bychom mohli koupit jenom kamna a bylo by to mnohem jednodušší. Manžel, ale říkal že pod tímto úhlem to nepůjde napojit...je prosím nějaké řešení? Změna úhlu nebo něco jiného? Navíc z komína trčí betonové napojování pod tímto úhlem a kdybychom to uřízli zůstane oválný otvor. Moc děkuji za jakoukoli odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
To je úplne jedno, aký dymovod napájaš -či krb, alebo kamna. Oboje sa robí z 3mm hrubej ocele, pričom sa dajú použiť napr. 45°kolená alebo 2-segmentové(3-segmentové,4-segmentove) kolená rôznych priemerov..
Odpovědět
Profilova fotka
Řešili jsme úplně stejný problém. Resp. my jsme věděli, že budou kamna, ale stavitel nedával pozor a místo výstupu 90 st. nechal udělat 45 st. Sílu nařídit zbourání celého komína jsme neměli. Takže jsme tu keramickou vložku nechali koukat, nabílili jsme ji a normálně napojili kamna kouřovodem se zalomením 45 st. (akorát se to blbě rozebírá, když to chci čistit). Co nám stále chybí, je začištění omítky kolem toho vstupu kouřovodu. Prý to jde udělal flexi lepidlem, které to teplo vydrží. Máme i oválný prstenec, kterým by to šlo asi taky překrýt. No, někdy v budoucnu, zatím jsme si zvykli :-D Pokud nezapomenu, zkusím to večer vyfotit.
Odpovědět
Profilova fotka
@marlen02 Přikládám ty slíbené fotky k příspěvku výše.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj moc díky za odpověď... Psala jsem taky na portál kamnáři. cz a bylo mě bezvadně odpovězeno.... tento jev je vcelku obvyklý a v praxi se s ním setkáváme poměrně často. Nejjednodušší a esteticky přijatelné řešení je napojit kouřovod čistě (z hlediska vzhledu ideálně dovnitř těsněný provazcem) na 45° sopouch a ten natřít na bílo. Druhá možnost je zaříznout stávající sopouch do lícu s pláštěm komína tak, že vznikne oválná díra (jak správně píšete) a poté napojit speciální redukcí (viz. příloha). U toho řešení ale upozorňuji, že u systémových komínů (Schiedel, Ciko apod.) velmi pravděpodobně ztratíte záruku od výrobce a je vhodné toto také případně předjednat s Vaším kominíkem, aby neprotestoval při revizi spalinové cesty. našla jsem si také kde sehnat ten nástavec a našla :-) http://kamna.astranet.cz/store/goodsd... tak teď ještě přesvědčit manžela :-) moc díky za fotečky, člověk si to dokáže lépe představit :-) Hezký den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hugo58 můžu ještě??? nevadí že rám dveří je tak blízko kamnům?
Odpovědět
Profilova fotka
@marlen02 Nevím, jestli je to úplně podle normy (kdysi jsem ji někde našel, tam jsou ty odstupy popsané), ale žádné problémy to nedělá a revizák to taky neřešil. Ostatně, za kamny a vedle nich probíhá i olištování podlahy :-D Jinak nástavec je super, ale dle mého to neřeší, protože ten sopouch vykukuje. A když ho ořízneš, máš zase oválný otvor, ne kulatý... Ale když na to koukám, možná je i ta vnitřní část oválná... Řešení č. 1 je přesně to, jaké jsme udělali my :)
Odpovědět
Profilova fotka
jasan....teď záleží s čím bude manžel souhlasit :-) já bych si představovala tam nalepit třeba nějaké ty kameny kolem dokola...jen nevím jestli by to šlo na ten sopouch...každopádně to bude pořád levnější než ta obezdívka..... a jak jste spokojeni s kamny? jaké to máte? myslím značku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marlen02 Kamna jsou v pohodě. Byla levná, ale na tohle člověk nepotřebuje žádnou supertechniku. A o hoření rozhoduje tah komína. Značka je Thorma, slovenská, výkon 7 kW. Přesný tip si nepamatuju. Topíme teď přes zimu každý den navečeru a večer.
Odpovědět
Profilova fotka
tak komín teň používáme na stavbě...jsou k němu připojena stará kamínka a hoří :-) nikde nič nečoudík tak snad to bude dobrý...komín byl levný...taková skládačka...tuším že výroba Slovensko
Odpovědět
keramiku neřezat, použít Redukční napojení do keramického komína pod úhlem 45° http://www.24krby.cz/Redukcni-napojen...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?