Krbová vložka Flat 7 od BeF Home - máte někdo zkušenost?

Zdravím všechny. Plánujeme koupi krbové vložky a vybíráme mezi Optim 7, optim V7 (výsuvná dvířka) a Flat 7 od BeF Home. Na Flat 7 se mi líbí, že je méně hluboká (cca 25 cm) a krb celkově nezabere tolik místa. Asi to má své výhody i z toho hlediska, že se díky tomu krb nepřetápí, když je mělčí a nevejde se tam příliš dřeva najednou. Ráda bych znala zkušenosti uživatelů, kteří ji máte. Je praktická? Není příliš mělká? Díky všem za příspěvky :-).
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@lenulkak Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jste vložku z řady BeF Flat nakonec pořídili a pokud ano, jak jste spokojení. Ze stejného důvodu se nám vložka také zamlouvá ... Předem díky Šárka
Odpovědět
Nakonec jsme zakoupili Trend 7 od Befu. Ten Flat ma hodne melke topeniste a obestavba by byla uplne stejna na velikost jako Trend, ktery je hlubsi (dle informace krbare, ktery to bude delat). Jeste ho nemame namontovany, takze nemuzu dat recenzi, jak se v nem topi. Hodne stesti pri vyberu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenulkak Díky moc!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj lidi, je mojí povinností se podělit o zkušenost s krbem od BEF Home, konkrétně Trend 7. Vypadal pěkně a dodavatelská firma z Blanska mi ho doporučovala. Kývl jsem. Po prvním zatopení asi po dvou hodinách až se vložka rozpálila jsem ucítil nepříjemný zápach jako když se pálí nějaký plast.začala nás bolet hlava a muselo se větrat. Tento škodlivý zápach vydává barva, kterou je opatřeno těleso krbu za obezdívkou, takže se k tomu nedostanete.V návodu se dočtete, že toto vypalování trvá až 4 zatopení. Omyl. U BEF Home ne! Asi po 20 zatopení mi došla trpělivost a předvedl vložku před technikem výrobce i dodavatelem. Bylo zaprotokolováno, že krb zapáchá vypalující se barvou. Za 14 dnů mi došlo z BEF Home od vedoucího reklamací p. Sedláka, že vypalování barvy je přirozenou vlastností krbů, a že se reklamace zamítá. Takže pokud se nechcete půl roku doma dusit s krbem BEF Home nekupujte si to. Dodavatel s výrobcem ale vymysleli bezva fintu. Udělejte zátěžovou zkoušku ať se barva opravdu vypálí - musí to hořet celý den na plný výkon (do té doby jsem topil opravdu klidně - 2 polena za hodinu, 3-5 hodin topení, pak jsem to obvykle kvůli smradu uhasil). Jinak nemůžeme pokračovat v reklamačním řízení. Ujistili mne, že je to v souladu s dimenzí krbu a že se nic nestane. Spáchal jsem tedy zátěžovou zkoušku. Zápach se tvořil ale i potom. Kromě toho taková maličkost. Již od prvmního zatopení mi černala skleněná dvířka. Ne moc, ale bylo to stále horší a stále na levé straně. Nyní po třech hodinách provozu nevidíte polovinu topeniště. Stále jsem se snažil měnit dřevo, abych přišel na příčinu. Přidal jsem nakonec k reklamacím i tuto připomínku a světe div se co je u nás stále možné. Mocný p. Sedlák od největšího výrobce krbů v ČR mi napsal, že problémy s krbem jsem si způsobil tím, jak přetěžuji svůj krb - jak jsem sám popsal "zátěžovou zkouškou". Asi u toho zapomněl na čí popud se dělala. Dovršil to tím, že mi napsal, že tímto přicházím o všechny záruky. Hloupější odpověď a arogantnější postoj výrobce jsem už dlouho nezažil. Předal jsem na ČOI a podávám žalobu. Pokud máte někdo podobné zkušenosti pište mi na petr2016@centrum.cz. Společně dokážeme víc.Nedejte se!
Odpovědět
@cowboy21 Dobrý den. Jsme velmi rádi za tento Váš příspěvek. Právě od Befu jsme měli v plánu krbovou vložku pořídit. Budeme rádi, pokud sem vložíte pokračování reklamace či třeba postoje ČOI.
Odpovědět
@cowboy21 @martinam76 mame BEF Optim 8 a jsme naprosto spokojeni, nezapacha, topime od ledna
Odpovědět
@mitote děkuji za reakci, chceme věřit, že Bef bude v pořádku, akorát nás trošičku zaráží přístup k problému či reklamačnímu řízení jak popisuje cowboy.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme BEF Optim 7, na druhé zatopění bylo po zápachu. Ale dvířka se nám teda taky špiní strašně, musí tam být opravdu silný žár, aby to tu špínu vypálilo a aby dřevo shořelo opravdu rychle a beze zbytků. Jak tam jen sem tam trošku přikládáme a dohořívá to dlouho, nejde přes sklo vidět. Vzhledem k tomu, že si krbem jen přitápíme a nevytápím tím půl ulice, je to dost často...
Odpovědět
@kajovaevicka tak to nemate ale vlozku s oplachem skla ne? Nam se spini minimalne a to topime mokrym :-P
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote no nemáme, optim 7 žádný oplach skla nemá
Odpovědět
@kajovaevicka aha tak my mame Inter 8 a ta ma :-) nevim proc jsem si myslela ze mame taky optima :-D
Odpovědět
Článek se načítá
K té vadné vložce ... Bef má v poslední době hodně reklamací a neumí je ani dobře řešit. Je toho na netu víc a mám taky info od montážní firmy i dalšího dealera, kteří mi to potvrdili. Za fatální selhání považuji zejména fakt, že si koupíte krbovou vložku a ona smrdí. Smrdí dlouho a silně a dle návodu smrdět již nemá. Řešíte reklamaci ale výrobce tvrdí, že je vše v pořádku i když na místě byl a zaprotokolavalo se, že to opravdu smrdí. Není nikde napsáno, kdy to přestane smrdět - výrobce si přeje, aby to bylo co nejdříve, ale on v té "plynové komoře" doma nesedí. Dnes je to ale již sedmý měsíc - možná to bude nakonec rok - nikdo neví, výrobce se usmívá jak mu to prochází. Uřekl se ale, že "lakování barvou je ruční a že tam toho mohl nastříkat víc". Tím pádem je to vlastně jasné :o). Jelikož počítáme s tím, že se vložka bude v budoucnu měnit - nemáme kvůli krbu dokončenou stěrku obezdívky, aby se to nemuselo dělat zase znovu za naše peníze. Ale je to fakt hrůza. Může to trvat ještě dlouhé měsíce ... máte nedokončený interiér kvůli krbu, nemůžete ho používat a výrobce vás má na háku. To bude krásné téma do televize. Chystám se tento případ přiměřeně zpopularizovat. Akce holt vyvolává reakci. Třeba to někomu pomůže... nebo se aspoň výrobce postaví zodpovědnosti čelem a časem zlepší nejen kvalitu, ale i přístup. Z ČOI mi napsali, že provedou kontrolu prodejce u kterého mají podezření z porušení nějakého paragrafu zákona o ochraně spoztřebitele. Dále pak, že provedou kontrolu i u výrobce. Jsem tedy zvědav.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Máme v plánu koupit rohovou krbovou vložku BeF Flat 6 CP http://www.krby-bef.cz/cz/katalog-pro... , ale jak tady čtu případy nespokojenosti, tak si nejsem zcela jistý, jestli do toho půjdeme. Co se týče zápachu z barvy, tak věřím, že šlo ojedinělý případ nebo sérii, na to si určitě nyní dávají už pozor. Ale druhá věc je co s tím špiněním skla.... To může být vada v návrhu konstrukce samotného krbu... Máte někdo další zkušenosti s touto vložkou?
Odpovědět
Profilova fotka
Neviděl bych mělké topeniště jako extra výhodu , 25cm je málo . budete kvůli tomu muset řešit typ dřeva-paliva + často přikládat.
Odpovědět
@cowboy21 Mam pro vas velmi zajimave poznatky z reklamace,kterou nyni vedeme s Befem z naprosto stejnych duvodu,ktere uvadite.Napiste do IP.Posilam i kontakt na sebe do vaseho mailu.
Odpovědět
@kajovaevicka mame Optim 6 a dvirka cerna take. Ted topime 3-letym drevem, ktere uz musi byt zarucene suche a resime stejny problem. Kominik nam rikal, ze na to muze mit vliv i delka kominu (bydlime v bungalove), ktery je kratsi (ale porad dle norem). Kazdopadne dvirka jsou cerna porad (topime jiz 5. sezonu).
Odpovědět
@kajovaevicka jinak nam radil jeden topenar vytopit prudce s otevrenou vlozkou (udelat co nejrychleji velky zar) a potom postupne snizit a postupne topit, pokud zatopime na zacatku pomaly (par drivkami), tak to pry ty skla delaji. Asi uplne neumime topit :-N @cowboy21 tak to drzim palce! Clovek uz po takom pristupu vyrobce zapomene i na problem s krbem a resi uz jen srazku s blbcem. At vam to dobre dopadne! Nam to opravdu smrdelo asi prvni 2-3 zatopeni, pak uz to bylo v poradku.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee :-D My teď topili třetí zimu a pořád stejné:-D Ale já to teda neřeším, se přiznám. Máme to kvůli topení, ne tak moc na kochání se:-D Myju to, až když přes to sklo fakt není oheň vidět:-D Nicméně s tím krátkým komínem je to možná pravda. Taky máme bungalov, navíc s pultovou střechou a komín sice v normě (cca ještě o 50cm delší), ale možná je to opravdu krátké. Kdo ví:-)
Odpovědět
Profilova fotka
někdo nějaké další zkušenosti ? BEF zvažuji.díky
Odpovědět
Profilova fotka
@wario tyto negativni recenze Vam nestaci? ja bych tedy do nej nesla...a neni od evci se zeptat i krbare
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@kacasa Já teda nevím, ale praxe je taková, že spokojení lidé recenze nepíší, píší je jen ti nespokojení... A když se ozvou jen ti, tak to pak působí, že nejsou žádní spokojení... Já třeba spokojený jsem, od BeF krbovou vložku mám a nemám s ní nejmenší problém!
Odpovědět
Nevíte jestli se dělá krbová vložka s velkým prosklením? nebo kde bych na ni mohl narazit? nebo alespoň jaký typ krbové vložky hledat?
Odpovědět
@zdenulinecek To jsou teplovzdušné krbové vložky, zkuste po tom mrknout, tam se dá dosáhnout velkého prosklení
Odpovědět
@martinzapletal Tak jsem našel teplovzdušnou krbovou vložku od krby-bef, jsou to dražší krbové vložky, ale prodávají i tu s velkým prosklením
Odpovědět
Tak díky moc díval jsem se, že mají celou síť prodejců po republice
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Dobrý den, to co tu píšete nemůže být pravda.Podle mého názoru je chyba na Vaší straně.Já jsem oz firmy Bef za posledních dvacet let nainstaloval několik stovek krbových vložek.Výrobce Bef má nejlepší výrobky na trhu. Doporučuji si nechat od někoho kdo to umí zatopit suchým dřevem a nechat barvu jak se má vypálit.To by Vám ale měl udělat krbař, který vložku obestavoval. To co tu říkáte je opravdu hovadina.Skoro mi to připadá,že jste nějaká konkurence Befu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@linee Mam vlozku Flat CP7. Od zacatku spineni skla, prakticky za 2 dny pres sklo nejde videt. Prvni rok, 2 jsem vedel, ze drevo neni uplne suche, tedy jsem to neresil. Loni jsem uz psal vyrobci, odbyli me s tim, ze mam maly, nebo naopak velky tah v kominu, nebo ze ziju v prilis znecistene lokalite...... Dnes jsem jim psal znova s prosbou o radu, co s tim delat, uvidime jak zareaguji. Jeste registruju problem s vypadavanim horniho deflektoru. Obcas vypadne. Kdyz se mi rozbil a koupil jsem novy a udelal jsem si zlepsovak aby se to neopakovalo. Tedy kdyby mel nekdo podobny problem, mohu poradit. Btw kdyz jsem psal vyrobci o tomto problemu, napsal mi, ze se mam k vlozce lepe chovat :-). Vazne po 4 letech uvazuji, ze stavajici vlozku nahradim jinou, protoze pohled do ohne proste miluju. Bef uz ale rozhodne neporidim.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?