Krbová vložka od firmy ABX - zkušenosti

Máte někdo zkušenosti s krbovými vložkami od firmy ABX? Konkrétně typ Preston? Původně jsme chtěli od firmy BeF, ale ty recenze zde, nás odrazují..potřebujeme nízký výkon, budeme mít nízkoenergetický bungalov. Popřípadě dejte jiné typy na krbovou vložku... ;-)
Odpovědět
@luciianaa Nemáme od nich sice vložku, ale krbová kamna. Budeme v nich teď topit třetí sezonu a bez problémů. Během záruky v nich praskl šamot (on to není doslova šamot), desku jsem nafotil, poslal na servis kopii záručáku a oni mi do týdne poslali desku novou na výměnu. Takže z tohoto pohledu byhc je mohl doporučit.
Odpovědět
@luciianaa Zdravím Zkušenosti s kamny a vložkami ABX nemám, co se týká vyzdívky klasicky se užívá šamot nebo v současné době i např. vermikulit apod. Prasklá vyzdívka pokud nedojde k vydrolení většího kousku a tím obnažení pláště zevnitř nemá vliv na funkčnost a bezpečnost přesto ale dnes u toho šamotu (s vermikulitem a jinými zkušenosti nemám nemohu tudíž soudit) mohu konstatovat že napříč výrobci jeho "pevnost odolnost" není valná, na druhou stranu jde ale o "spotřební většinou snadno vyměnitelnou část topeniště" navíc kvůli drobným trhlinám prasklinám se nemusí měnit stačí vždy po nebo před sezonou tzv. "vyšamotovat", rovněž se dá krásně opravit kamnářským tmelem jež je běžně k dostání v kartuších má vynikající pevnost tepelnou odolnost, při občasné nebo sezónní údržbě bude vyzdívka sloužit mnoho let..... Známý má od ABX kamna a nestěžuje si, jediné co mu vadilo bylo omezení pouze na jeden druh paliva, i hn. uh. brikety byly celkem problém, pokud by jste to viděli podobně pak bych mohl ze sortimentu ABX na základě svých praktických zkušeností s jinými kamny ovšem obdobného "principu doporučit např. kamna ABX Kelt (velmi dobré recenze ) jež by zajistila obdobný výkon jako uvedená vložka a navíc se prodávají i v kachlovém provedení pod názvem Latvia přičemž jsou vybavena i termostatickým řízením. Problém může být cena ta je vyšší a také design, tzn. bude-li interiér lazen spíše "moderně" v "minimalistickém" "funkcionalistickém" (jak chcete) "duchu". Tolik jen má poznámka na okraj :-) http://www.eisenhammer.cz/krbova-kamn... a tady s kachlovým pláštěm pod názvem "Latvia" https://www.krbova-kamna.com/abx-latv... Výhodou je možnost užití stáložárných paliv = oproti dřevu navýšíte samostatnou výhřevnost přez den nebo noc bez nutnosti neustálého přikládání (uh. brikety, příp. uhlí) navíc tedy nejste omezeni jen na dřevo nebo dřevěné brikety čili máte možnost "volby paliva" což není k zahození. Kamna ABX Kelt se dle všeho již nevyrábí u verze Latvia si nejsem jist přesto lze ale zatím zdá se ještě sehnat ze skladových zásob.
Odpovědět
A ještě si dovolím byť nejde o vložku o další "tip" na celkem velmi dobře recenzovaná kamna (nejen na uvedené stránce) rovněž s termostatickou regulací a i s možností rovněž užít i stáložárná paliva, design je "minimalističtější" tudíž možná vhodnější do moderně laděného interiéru.....vyrábí se ve třech výkonových třídách + i v kachlovém provedení kde je ovšem cena již nepoměrně vysoká. U všech zde uvedených "dražších" možností je také možné se podívat na inzerci bazar kde se dá sehnat levněji pochopitelně ale zase většinou (nejsou-li "zánovní") bez záruky..... https://www.krbova-kamna.com/bodartgo... To zase jen na "okraj" neboť vím že chcete vložku......
Odpovědět
@petrmm asi to byl ten vermikulit, nechtěl jsem poukazovat na to, že je to nekvalitní, protože to praská, ale naopak, že servis byl úplně v pohodě a komunikace proběhla k mojí spokojenosti.
Odpovědět
@atilius Ano ano, pochopil jsem že máte na mysli seriozní jednání firmy a jsem tomu rád, takto by se mělo k reklamacím přistupovat i to je vizitka jisté "solidnosti" výrobce, chtěl jsem jen uvést že opravdu ta kvalita vyzdívek celkově napříč různými výrobci šla hodně "dolů" oproti tomu co bylo např. ještě před dvaceti či spíše třiceti lety o daleko dřívějších provedeních ani nemluvě, neboť si vezměte, že u mnohých historických kamen kde se topilo jsou šamoty jen mírně poškozené nebo vůbec, nevím z čeho to míchají "dnes" ale dle mých praktických zkušeností za to nemohou uživatelé "špatným zátopem a záběhem topidla" jak někteří výrobci rádi uvádí aby se nemuseli zabývat reklamacemi...... :-) to jen pro doplnění když už se to "zmínilo"
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?