Jak se dostat ke komínu?

Ahoj, řešíme kudy ke komínu, kvůli kominikovi,jestli z baráku nebo po střeše. Budeme mít krbova kamna, barák obdélník s obytnym podkrovím,sklon střechy 40-45 přesně nevím, výška hřebene 8m, komín by měl jít z obýváku přes dětský pokoj v podkroví a vycházet pod hřebenem. My moc nevíme a známý inženýr(strejda manžela)říkal, že je lepší ze střechy,kvůli bordelu a zbytečnému dělání dalšího místa nad podkrovím, že ty šlapáky pak vyjdou skoro na stejné peníze. Ale nevím, co koukám, všude vidím výstup oknem u komínu, po střeše moc ne a co jsme viděli, tak to moc hezky nevypadalo. Dík za rady.
Odpovědět
My budeme mít výlez skrz střechu. Je pravda, že ty nášlapy vypadají divně, ale jsou lidi, co si nechtějí pustit kominíka do domu :)
Odpovědět
My to řešili taky a nakonec nám to odpadlo úplně, protože máme komín u fasády a čistění zvenku, takže to vyčistěj zespoda:) nicméně, kdyby nááhodou chtěli jít i nahoru, tak tam všichni běžně běhali i bez nášlapů :) ale máme 25st...
Odpovědět
@teron když se nad tím zamyslím, tak taky moc nechci,aby se mi procházel po domě, i kdyz to bude jen po chodbě, ale stejně musi projít až do podkroví a tam by musely být stahovací schody a pak teprv ke komínu. Jenže jsem fakt koukala po domech a většinou všude výlez..tak nevím
Odpovědět
Profilova fotka
@ivaa32 my vylez nemame. Muze cistit spodnima kominovyma dvirkama z kotelny, ale radsi stejne jde vzdy na strechu venkem
Odpovědět
@misadan my to taky nejdřív řešili zvenku, jenže pak se krbová kamna dvakrát přemístila a teď jsou skoro v půlce domu, takže smůla :-| a nevím ty nášlapy, viděla jsem akorát na jednom domě, podobném jako budeme mít a vypadali divně :-S sice my na ně ze zahrady neuvidíme, ale z příjezdové silnice to asi bude vidět.
Odpovědět
@jumpmans my budeme mít za krbovymi kamny nosnou zeď a za ní schody, takže i kdyby to šlo, tak udělá bordel na chodbě a to asi neeee.A jak leze na střechu, jaký máte sklon?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivaa32 zebrik, mame 35st.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme nášlapy. Byla to nutnost , jinak by nám kominík nedal revizi. A při stavbě komínu se na výlez na střechu nějak zapomnělo :-) A ani se nám nechtěl dělat prostup do půdičky z podkroví. Čištění ( i když ono není žádné čištění, v kouřovodu prostě je tak minimum sazí, že fakt není třeba) probíhá zespodu. ALe nášlapy prostě na střeše jsou, ač po nich nikdo nikdáá nešel :-) Mám to určitě vidět na nějaké fotce baráčku.
Odpovědět
Profilova fotka
K výlezům se dá vylézt ze střešního okna-což už vidím, jak tudy kominík leze :-) A nebo se přistaví žebřík...Ale jak píši-u nás to byla podmínka revize pro kominíka.
Odpovědět
Profilova fotka
zebrik na strechu (zatim teda nezkouseno :))
Odpovědět
@morana128 My budeme mít komín na straně vašich nášlapů a vlastně tak nějak budeme mít střešní okno jako vy(okno nad schody), to by mohl lézt taky z okna, ale zas aby nezašpinil zeď... Máte normal střešní okno nebo vikýř ?
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě jakožto kominíka je nejlepší komín, ke kterému se dá bezpečně vylézt aniž by bylo třeba procházet domem. Je to rychlejší a pro obě strany komfortnější. Není nic horšího než výlez, ke kterému se dostanu až po projití celého domu s tím, že si dole (na žádost majitele) musím zout boty, v ponožkách projít domem, pak se zase obout, vylézt na střechu, vyčistit komín, slézt dolů, zase se zout, projít domem a znovu se obout. S přístupem z venku taky odpadá nebezpečí znečištění interiéru (štětkou, oděvem, rukou).
Odpovědět
Článek se načítá
@alikc to máš asi úplnou pravdu :-) právě, že bych vyžadovala zutí bot :-D takže asi budeme řešit ty šlapáky...nebo víš ještě o nějakém lepším způsobu jak na střechu z venku kromě žebříku? Budeme mít teda sklon asi těch 45stupňů
Odpovědět
Profilova fotka
@ivaa32 Za mě je to nejlepší řešení. :-)
Odpovědět
Nejhorší jsou takový malý nášlapy z plechu, jak jsou přidělaný jen pod jednou taškou. Celkem dost se to kejve a já se na tom vždy cejtim dost nejistě. V zutí bot problém nemám, to je pro mě tak nějak samozřejmost. Dělám technika bezdrátovýho internetu, takže furt lezu po střechách k anténám a osobně mám radši, když můži jít vnitřkem. Hlavně teď v zimě, když jsou střechy namrzlý a zasněžený. V létě jsou zas povrchy střech rozpálený jak pětník a bez rukavic to taky nejde . . .
Odpovědět
Profilova fotka
@drabek06 Teď to nemyslím vůbec špatně, ale technik bezdrátového internetu asi není špinavý od sazí. Nemusím být úplně jak prase, ale štětku, rukavice a rukávy budu mít černé prostě vždycky. Pak je problém, kam to všechno při přezouvání položit a nezašpinit tím podlahu. Ale třeba je nějaký kominík, kterému bude taky víc vyhovovat chození vnitřkem, to asi záleží na lidech. :-)
Odpovědět
@drabek06 a jaké tedy nášlapy podle vás? Já to ještě úplně nezkoumala, jen vím, že jsou a jak píše alikc, kominík je asi více špinavý než technik :-) u technika by mi to bylo asi jedno, jestli jde domem nebo ne, ale kominík je kominík a oboje dělat fakt nebudem :-D
Odpovědět
Stačí zadat na googlu "střešní lávka". Prostě něco, co drží na dvou bodech a je to stabilní, když je na tom sníh, tak to jde nohou ošudlat až na ten perfotovanej plech a pak se to ani nijak neklouže. Hlavně né ty stupačky na jednu hohu jak jsem psal vejš, to je peklo. Pokud budete mít nějakej stožár na antény, tak k němu taky udělejte nějakou stupačku. Pokud se na střechu nepoleze nějakým interiérovým střešním oknem, ale venkem, od hrany střechy s okapem, tak je dobrý, aby v místě kde se dává žebřík nebyl záhonek, okrasná skalka, stromy, keře, pergola atd... Dost často se bohužel setkávám s opakem.
Odpovědět
@drabek06 určitě budu koukat, až budeme vybírat střechu, co a jak na tu střechu..zatím jsem jen koukla na nějaké obrázky a jen jednou viděla z dálky na střeše nějaké šlap áky. Jo celkem dobrá připomínka, plánuju tam ovocné keře, tak budu myslet na to, aby zrovna nevadili výlezu a s tím stožárem na antény..to si musím napsat, na to bych zapomněla díky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?