Rada ohledně komínu

Dobrý den, prosím o radu, je to asi měsíc co jsme pořídili RD, při provádění rekonstrukce jsme zjistili, že je asi komínová vložka velice blízko stropu (palachu) viz foto1. a navíc mírně popraskaná, při topení z praskliny kouř nevycházel, nyní v něm samozřejmě netopím, přepnul jsem na plyn. Můžete mi prosím napsat nějaké doporučení co by se stím dalo udělat, zda to jde opravit aniž bych musel dělat nový komín. Známý mi poradil zařezat a dozdít ho na půdu kde pokračuje na střechu. Je to také řešení nebo by ste doporučil něco jiného? Předem děkuji za Vaši odpověď S pozdravem Žďárský
Odpovědět
Na toto Vám žádný kominík revizi nedá. Skutečně odbourat a dozdít nebo nastavit montovaným. Musí být však řešeny prostupy dle požárních norem.
Odpovědět
A pak se člověk diví, že ty i dnes hoří domy ... :-o
Odpovědět
Ani se nedivím, že ta vložka praskla. Měla by tam být dilatace mezi obezdívkou a vložkou (např. izolační vatou) a NE zaházené maltou. Vložka se po nahřáti zvětšuje. Když je to natvrdo zazděné, vložka praskne. Kdoví, jak vypadá zbytek komína. Nehledě na to, že by měl být odstup hořlavých konstrukcí stropu od pláště komínu (NE od vložky) minimálně 50 mm. Toto je časovaná bomba. Komín stavěl asi někdo, kdo neměl ani základní znalosti. Radši bych postavil nový. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vyvložkovat nerezovou vložkou ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?