Řešení komína - nadstřešní část

Zdravím stavebníci, mám dotaz ohledně komínového systému. Zrovna sháním komín - vypadá to, že "zvítězila" varianta jednoprůduchového (pro pevná paliva) s větrací šachtou (jako rezerva pro případné vedení plastového odvodu od plyn. kondenzačního kotle a taky jako prostor pro kabeláž..). Jelikož máme poměrně vysokou nadstřešní část (2 metry), nejsem si jistý, zda je nutné nadstřešní část obalit zateplením (vatou), nebo stačí klasické prstence. Řešil někdo podobnou věc? Problémem je, že v případě zateplení, je potřeba komín buď omítnout (což moc nechceme), nebo obložit třeba klinker pásky....... Ideální se mi zdá použít prstence, které však zateplené přímo nejsou a zateplit je ani nelze...myslíte, že to může způsobit nějaký problém? Dále potom - rozhoduju se mezi systémem typu Schiedel, případně od firmy Eko-komíny s.r.o, nebo od CS komíny Zeman...máte někdo zkušenosti s těmito výrobci? předem díky za reakce... Pavel F.
Odpovědět
My máme komín od Schiedel (stavěli jsme sami), zaizolovaný vatou, na tom lepidlo, perlinka, omítka. Taky ho máme cca 2 metry.
Odpovědět
My bychom raději právě vzhled cihly. Otázka jestli obkládat na zateplení, nebo stačí prefabrikované prstence...
Odpovědět
@pf2907 a jakou mate strechu, resp. prochazi komin nezateplenou pudou?
Odpovědět
jedná se o sedlovou střechu s obytným podkrovím....nezateplenou částí téměř neprojde - jen snad pár desítek cm a hned prostoupí střechou
Odpovědět
Vzal bych komin z Letovic. Rozhodne takovy, kde je vlozka, vata a vlastni tvarnice. Vice neni treba. Pokud na pevna paliva, je lepsi mit spise vetsi nez mensi, pak se dava zbytecne ventilator a dalsi kraviny.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?