Revize a kontrola komínu u novostavby

Prosím o radu, před cca rokem a půl nám v novostavbě kominík provedl revizi na komín u krbové vložky. V krbu topíme jen občas a až od této zimy. Prosím, jak často musíme provádět kontrolu či revizi a hrozí nějaká pokuta, pokud mám tu prvotní revizi starou necelý rok a půl? Moc děkuji
Odpovědět
My necháváme dělat revizi spalinové cesty a vyčištění u krbu každý rok, (v sezoně topím jen o víkendu a jen když je opravdu zima...), že by hrozila pokuta nevím, jistě by se to ale projevilo v případě plnění od pojišťovny.
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 v plneni od pojistovny se to projevi jen v pripade ze pricinou pozaru bude topny system, ale zname pojistovny :) radeji to nezkouset
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 predpokladam, ze delate kontrolu spalinove cesty. revize se dela pouze pri uvedeni do provozu a nebo pri stavebnich upravach ci vymene zdroje vytapeni @jaasminka kontrola se musi provadet pravidelne dle NV 91/2010, u zdroje do 50kW je to minimalne 1x rocne. pokuta nehrozi, ale jak pise @geodett muze byt problem s pripadnym plnenim pojistoven. blizsi info zde: revize - http://www.kominictvi-radotin.cz/revi... kontrola http://www.kominictvi-radotin.cz/kont...
Odpovědět
@jumpmans děkuji moc, my jsme opravdu zatím topili párkrát pro atmosféru a ted přes svátky určitě budeme taky. Spíše jsem se bála nějaké pokuty, jak ted pořád někde píšou, že úředníci můžou až k vám domů na kotrolu a hrozí velké pokuty. Tak to jsem měla strach. My tu vstupní revizi máme, ale tu následnou kontrolu už ne, protože jsme tu vůbec nebydleli.
Odpovědět
Profilova fotka
hodne se ted sklonuje povinna pravidelna revize kotlu na tuha paliva ta se dela co 2 roky - uzakoneno v r. 2012, prvni revize ma byt do konce r. 2016. vztahuje se na teplovodni kotle o vykonu nad 10kW. nevim jestli to plati i pro krby a krbova kamna. konkretni zakon je 201/2012 Sb. za chybejici revizi bude mozne ulozit pokutu az do vyse 20tis Kc.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans pokud jsou krby a krbova kamna napojena na teplovodni system pak se to udajne vztahuje i na ne, pokud jsou samostatne tak ne - zajimave je take jak u nejakych starsich kamen urcit vykon, predpokladam ze vetsina bude do 9,9 :))
Odpovědět
A nejlepší je, že někteří zahraniční výrobci tento kontrolní nesmysl vůbec nechápou a na některá kamna neexistuje v ČR žádný revizák. A přitom je jich tu nainstalovaných hromada. Ani dovozce nemá žádné školení od výrobce v tomto směru, protože ho výrobce nedělá :-D A pak vás přijde nějaký úředníček buzerovat, že nemáte papír, který vám nikdo nemůže dát. Jinak neznám žádné teplovodky pod 10kW.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?