Svislý kouřovod s funkcí komina

Dobrý den, řešíme v domě komín. Jedná se o montovanou dřevostavbu. Kvůli úspoře místa nám byl doporučen svislý kouřovod s funkcí komína. Má někdo zkušenost? V dřevostavbe bez problémů? Děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
topič: sice máme zděnou stavbu, ale při dodržení technologických postupů a bezpečnostních předpisů ( požárních) by to mělo být v pořádku i v dřevostavbě. Jen jestli se vám bude líbit roura od kamen až ke stropu.
Odpovědět
@lu_la Zkušenost mám. Je to otázkou vkusu, mně osobně se komín líbí. Jen upozorňuji, že v dřevostavbě nebude komín tak elegantní jako ve zděném domě - kvůli horlavosti podlahy bude pod stropem část zesílená.. Najdete si to na webu, ať nejste překvapení🙂
Odpovědět
No mě se ta roura až je stropu až tak moc nelíbí. Ale kvůli místu je nám to doporučované. Na netu jsem hledala. Ale našla jsem jen pár fotek🤔. A je potřeba to zohlednit u výběru kámen nebo je to jedno? Děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
@lu_la já to tak mám. Jediné co člověk musí domyslet je čištění kouřovodu alias komínu. Pokud jsem to pochopil správně tak rozdíl mezi nerezovým komínem a kouřovodem je v absenci čisticí komory. Tedy když se čistí ze shora dolů tak vše padá rovnou do krbové vložky. Ale osobně s čištěním nemám zkušenosti( zatím )
Odpovědět
@lu_la Pokud máte správný průměr komínu, tak je to podle mě kamnum jedno.
Odpovědět
Aha. No já jsem v četla, že by kamna měly mít výměnný deflektor, právě kvůli čištění. Ale netuším, co to je🙈.
Odpovědět
@kossakowski1980 mohla bych poprosit o fotku? Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@lu_la stačí vám ta co mám v albu? https://www.modrastrecha.cz/blog/koss...
Odpovědět
Profilova fotka
topič: deflektor je nehořlavá deska pod vrškem vložky, aby plameny nešly rovnou na plech vložky ale nejdřív na deflektor, na kterém se rozdělí na několik stran a vložka tolik netrpí. A nad tím deflektorem je díra pro komínovou rouru. Takže při čištění se deflektor vyndá a pak je vidět dírou až obloha. Kominíci to mají rádi, protože vidí celý komín, jestli tam něco není. Nejsem si jistý, ale ten kouřovod se dělá černý a možná i nerez, ale je to pořád roura :-|
Odpovědět
@lu_la V principu deflektor prodlužuje dráhu spalin v topeništi . U dřeva jsou dlouhé plameny a nejde tak plamen do komína . Zvyšujete tím tedy jakoby teplotu v topeništi a učinnost topeniště. Pod deflektor se často přidává sekundární vzduch (sekundární spalování) a vypalují se zbytkové dřevoplyny - nečoudí se z komína smog. https://www.youtube.com/watch?v=wPsdX...
Odpovědět
@jendad děkuji za vysvětlení. A jak prosím zjistím, jestli ten deflektor kamna mají výměnný nebo ne?
Odpovědět
@lu_la No asi si najděte stránky výrobce a pokuď je má mezi náhradními díly , tak máte vyhráno . Asi by to chtělo jít do obchodu a podívat se. Nejlépe když vám to i ukáží jak se to rozebírá . Myslím že jsou i výstavy krbu a kotlu. Třeba Infotherma Ostrava. Ještě upozornění . Kamna musí mít horní vývod.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lu_la jinak mám značku Karl KS a zatím spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@lu_la komín umístěný přímo nad topeništěm?
Odpovědět
Profilova fotka
topič: my máme krbovou vložku a přesně tak to máme, kouřovod přímo nad topeništěm a pokračuje svisle nahoru až do nerez komínu, který se napojuje pod stropem. Proto je tam ten deflektor, který plameny rozežene do stran a teprve pak kolem toho deflektoru jde kouř do komína.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?