Výška nadstřešní části komínu - valba

Pořád přemýšlím, jaká je správná (resp. hlavně dostatečná) výška komínu na valbové střeše, ideálně tak, aby nevypadalo blbě. Zajímá mě hlavně praxe. Střecha je valbová, hřeben je ale velmi krátký, má asi jen 20 cm (jeden hřebenáč), takže víceméně stanová. Komín je od onoho pomyslného hřebene asi 3 metry a sklon střechy 33°. Projektant nakreslil, že komín by měl být 0,65m nad hřeben, což je zbytečnost při té vzdálenosti. Podle vzdálenosti by stačila nad hřeben 0,12m, i tak má komín 2,05m, což by vypadalo přinejmenším zvláštně. Není možné u tohoto typu střechy výšku komínu snížit, pokud bude dostatečná účinná výška? Přikládám pohledy v jakém místě střechy je komín umístěn.
Odpovědět
při vzdálenosti komínu od hřebene více jak 2 metry se vezme úhel 10° od hřebene ke komínu tam si uděláš rysku a od této rysky musí být výška komínu 65 cm.....jinak budeš mít problém s revizí komínu...Já to měl taky krátké a revizák mi to nedal...
Odpovědět
Bohužel při splnění všech parametrů dle norem pro stavbu a účinnost komínu někdy vycházejí nesmyslné výšky a musí se hledat jiná možnost. My jsme dokonce museli při rekonstrukci vést komín nerez venkem.
Odpovědět
@p92 jak dodal plánek zeedee . Udělat sklon 10° od hřebene a máte vyšku komína. Ono pak když to uděláte nízké muže se vám stát , že vítr bude zarážet kouř do komína. Přes hřeben se udělá větrná vlna a pak by vám mohlo topeniště zakuřovat dovnitř. . Lepší jsou na tom střechy s nižším sklonem .Tam ten komín nemusí být tak vysoký.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?