Vyvložkování komína. Kolik vás to stálo?

potřebujeme vyfrézovat a vyvložkovat komín - cca 9m. Zatím jsme obdrželi jednu cen. nabídku a cena je šílených Kč 40000,-, což mi připadá hodně. Kdo jste si prosím taky nechat toto dělat od firmy v posledních letech a kolik Vás to stálo? Nebo můžete mi dát nějaký kontakt na firmu, která má dobré reference v oblasti-Ostravska, Vsetínka, Nový Jičín a dalšíího okolí - Frenštátu pod Radhoštěm. Budu Vám moc vděčná
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj, nevim jak u vas, ale tady v Praze to tak drahe je :-( drazsi na tom je to frezovani, pokud byste meli variantu, kdy by stacilo vyvlozkovani, vyslo by vas to na mene nez polovinu. my jsme potrebnost frezovani odpalkovali tim, ze si nechame vyvest do jednoho komina kotel a do druheho bojler, pak by melo stacit pouze vyvlozkovat a dvakrat vyvlozkovat porad vychazi levnejsi nez jedno frezovani plus vyvlozkovani
Odpovědět
ahoj Ducík, moc děkuji za odpověd. Ono to frézování vyšlo podle cen. nabídky na Kč 8000,- , což není tak strašné. Ten zbytek je daleko horší. :-( No, zkusíme zadat dotaz ještě jiným firmám a doufám, že ty nám pošlou lepší cen. nabídká
Odpovědět
Profilova fotka
Nikes, tak mi jsme taky museli na starém baráku vyfrézovat a vyvložkovat komín, pač původní majitelé jaksi měli komín bez nerez vložky, takže jsme málem vyhořeli. Tak nás stálo vyfrézování komínového průduchu (1mb á 1000kč)-9m 9000tis + ta nerez volžka o průměru 180mmm (1bm á 1850kč)-9m 16650kč + ještě nějaké drobnosti objímky atd.1580kč, takže celková suma byla i s dph 28591,50.Takže nejdražší je ta nerez vložka. ale už je to cena z roku 2007. ale firma je z Karviné. Tak pokud bys chtěla kontakt, tak dej vědět, poslala bych ti ho do IP.ale musím říct, že firma byla ochotná a hlavně rychlá, přijeli a za dopoledne hotovo. ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
necelé dva roky zpátky, asi 8m frézování a vložkování nás stálo něco lehce přes 30tisíc.
Odpovědět
Pořádné vložkování, kdy se používají materiály, které se používat mají, přijde docela draho. Ale pokud vím, jsou i nějaké nové alternativy, kdy se nemusí frézovat a dávat nerez. Záleží kromě na délce i na průmětu a samozřejmě také na stavu komína nad střechou. Je tam toho ještě víc, co se bere v potaz...
Odpovědět
Profilova fotka
Take toto resim na psal jsem si na aaapoptavky a clovek by se divil jake ceny mu lidi posilaji ale najde se I normalni cena. Zaujala me levnejsi variant a to VVmazani kominu je to podstatne levnejsi a udela to tu samou službu.
Odpovědět
Profilova fotka
tak nám dneska přišla nabídka na 4m a cca 25 tis. !!!!!!!! Jsem šla do mdlob :-S :-S :-S :-S
Odpovědět
velice čerstvá zkušenost - pravda, kupovali jsme jen nerezovou vložku do komína+ nezbytnosti z toho, materiál na stavbu komína tu přítel měl - z části ze starého komína z části cihly někde sehnal, vše si dělá sám a jsme na 13tisících. Rekonstruujeme- nestavíme nový domek tak nevím jestli jsem pomohla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@nikes Záleží na použitých materiálech a někdy i na složitosti práce. Nicméně jako reálnou cenu vložkování s nutností frétovat bych viděl kolem 30tisíc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Dobrý den všem zůčastněným. I já si dovolím přidat můj názor. Jelikož i mě čeká frézování komína na starém domě. Dlouho jsem zvažoval různé varianty včetně přistavení kotelny a postavení nového komínu na fasádu domu,protože ty ceny jsou vážně šílené. Takže já budu postupovat takto: Jedná se o 2.patrový domek bez sklepu s obývaným přízemím + 1.patro ložnice a děcáky(4+1) a samozřejmě půda na pavouky s přístupem z chodby stahovacími zateplenými schody. Rozeberu komín nad střechou i v oblasti půdy,až na podlahu půdy,tzn. ke stropu místnosti v 1.patře a tím snížím délku frézování komína z cca 9m na cca max. 5m. Nerezové vložky si dodám sám,jdou koupit na netu s tím,že budu zassouvat jednu do druhé,spojím nýtováním,metr zasunu a spojím další metr,zanýtuju a dostanu se až do kotelny..kde vybourám co bude potřeba abych napojil kotel a dojel ža dolů k dílu s čist. dvířky. Na půdě budu pokračovat už jen ztraceným bedněním,případně zajištěným ke štítové zdi. Vatu samozřejmě dodám jako izolaci mezi vložkou a prostorem ve ztrac. bednění,případně co 2m zajistím polohu ner. vložky objímkou a uchycením do ztrac. bednění,aby byla ,, uprostřed bednění'' . Tak se dostanu až nad krovy,nad krytinu.kde ten metr spevním perlinkou a lepidlem a obalím to celé plechem(titanzinek nebo měď) a je hotovo. Neříkám,že je to dokonalé ,ale věřím,že se na 35.000 ,-kč nedostanu. Odhadem tak 20,-tis.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@rvesi určitě jste u dobrovolných hasičů :-D takhle se to ale nedělá a pochybuji kdo na tohle dá revizi !!!!!! dělám v tom už 25 let . ( plyn a tuhá paliva ) cena se liší dle materiálu a velikosti , kdo potřebuje poradit či zajistit odbornou montáž - stačí napsat :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den.Samozřejmė se to takhle nedělá,předpokládám,že se frézuje celý komín,anebo ideálně se celý zbourá a postaví celý nový samozřejmě firmou ,samozřejmě za těžký prachy. Bylo by solidní naznačit Vaše řešení a ,,jak se to dělá''.....již sem viděl pár prací odborníků,kde se frézoval celý komín 4 patra(sklep,1 patro,2 patro, podkroví) a tahala se flexi nerez vlożka,včetně mírného zakřivení do s ve sklepě protože díry na sebe nepasovaly.... Takový komín je i za 50!
Odpovědět
Jak to tady čtu tak mě začína rosit čelo .. ale jsem v tomhle uplný lajk. Budeme stavět nový RD a budeme mít v obyváku krbovou vložku. Jak se to řeší u noveho domu? Tam se nefrézuje? Jen se dá nerez? Poprosím o upřesnění jak se to dělá u novostaveb. Děkuji
Odpovědět
Zdenna . u novostavby máte možnost http://www.schiedel.cz/ nebo jiný výrobce . vložkovat nerez můžete až by průduch byl nefunkční . ( popraskané shidel ) určitě máte projekt kde se doporučuje větší průměr průduchu .
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme tohle u našeho Baráčku řešili, nejlepší varianta nám přišla komín zbourat a postavit nový (přítel je zedník) a možná to vyšlo i levněji než frézování, kde může komín prasknout a musel by se stejně stavět nový
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Řešil jsem vyvložkování komína staršího domu. Komín je zděný z cihel, průduch čtverec cca 150 mm. Malta zvětralá - kominík mi zapojení krbových kamen nedoporučil. Cena frézování je moc vysoká, ale říkal, že viděl někoho, kdo si sestrojil vrták a sám si to vyvrtal. Vnuknul mi myšlenku. Já chtěl krbová kamna pro pohodu a na přitápění, nechtěl jsem utratit svět. Zkrátím to - známý mi pomohl sestrojit vrták, já jsem si komín po kouscích vyvrtal. Šlo to pomalu, ale povedlo se mi vyvrtat 7.5m komína, a pak za pomoci šikovného kominíka vyvložkovat. Vložky jsou kvalitní německé, 150 mm, 0,8mm. Teď to hlavní, náklady na vyvložkovaný hotový komín cca 12 600,- (svoji práci nepočítám). Bylo to jistě "neprofesionální řešení", ale já jsem spokojený.
Odpovědět
@simipel ahojky mohu poprosit o kontakt na firmu? děkuji a přeji příjemný den :-)
Odpovědět
Nás letos v létě, komín asi 10 m, frézování z průměru 150 na 200 + vložkování stálo 32 tis.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
A proč to nezkusit sami? :) Vyvložkování komínu se dá zvládnout a pokud máte manžela, tak by to mohl v klidu zvládnout sám :) Stačí jen umět hledat na netu. Tak třeba po pár minutkách hledání jsem na netu našla: http://www.novebydleni.cz/clanek-Jak-..., je tam hezky popsáno, jak vyvložkovat komín :) Samozřejmě chápu, že od profíka, by to bylo rychlejší, ale přeci jenom tu jde řeč o 40 tisících... Zkuste se když tak ještě podívat na youtube :) Napište pak jak to dopadlo :)
Odpovědět
@barnybour Dobrý den, v tomto s Vámi nesouhlasím. Vložkování komínu má jasně daná pravidla a vztahuje se k němu spousta norem, které laik nezná. Na konci Vás vyvložkování svépomocí může stát více než práce od kominíka. Nehledě na to, že si komín nejste schopen sám vyvložkovat.
Odpovědět
@zdenna Pokud uvažujete o komínu ke krbu, podívejte se na tento dánský https://skorsten.cz/kominy/komin-sing.... Zatím s ním máme u zákazníků dlouhodobě nejlepší zkušenost.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@f520 Tak tohle mě velice zaujalo jako strojaře mne okamžitě ,když jsem sepo třech metrech s vložkou zasekl,napadlo že to nějak provrtám.Bylo by možno nějaké bližší Info ohledně konstrukce vrtáku pohonu, otáčky atd.
Odpovědět
Otáčky jsou pouze ruční a velmi pomalé :-D . Pomáhala mě moje víra, že to půjde, a vytrvalost. Co se týká vrtáku a konstrukce, klidně to odprodám za symbolickou cenu. A vše popíšu a vysvětlím. K ničemu už mi to není.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@rvesi Takto se komín v žádném případě nestaví!Po mé kontrole by pro vás okamžitě končila topná sezóna! Lidi neposlouchejte takové pitomce. Stavba komínu má svoje pravidla dle ČSN 734201 ! Každý rok umře na otravu spoustu takových kutilů a v lepším případě vyhoří. A když máte komín v nepořádku pojišťovna vám nedá vůbec nic.
Odpovědět
Ja mam komín 10 m a cena 55 000 i s revizi. Taky jsem myslel ze je to moc, ale poptal jsem 5 firem a všichni +- stejne.
Odpovědět
@likas7 A není lepší ho zbourat a postavit nový ? Já jsem třeba stavěl nerez a 5m komín stál 16tis. Ale je pravda , že mě stačilo 150mm pruřez . To v pohodě stačí na 12 až 15kw.
Odpovědět
@f520 zdravím, jsem rád že jsem našel někoho,koho napadlo to stejné a zrealizoval to.Můžu poprosit víc info o vrtáku?
Odpovědět
@xixao33 Ocelový válec , průměr 150, délka cca 700. Na dolním konci 8 vrtacích zubů, vysazených na cca 165. Na horník konci šroubení pro vodící a nosnou trubku. To je celé.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj všichni, neví někdo, která s komínových vložek je lepší?Flexi,nebo pevná nerez? Prý flexi má slabší stěnu o 2mm.Díky.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?