Aktiva reality - nekalé praktiky

Chci se s Vámi podělit o dnešní ranní rozhovor s touto realitní kanceláří, tedy Aktiva Reality. Volala mi paní Mašková na byt, který inzeruji na serveru bezrealitky. Údajně by přišla s klientkou, čemuž jsem se nebránil a ochotně jsem jí popsal stav nemovitosti. Za 2 hodiny jsem svou nemovitost našel inzerovanou na jejich stránkách bez jakéhokoli mého souhlasu. Chování této realitní kanceláře, minimálně co se prodeje týká, je silně za hranou slušného chování. Dejte si na ně všichni prosím pozor!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle dělá hodně realitek. Mají tu smůlu, že s nimi nemáte podepsanou žádnou smouvu, takže i když přijdou s klientem, realiťáka můžete vyhodit a klienta pozvat dál ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Volalo nám zatím 35 makléřů, s tím, že akorát má klienta, který přesně takový byt schání, že by mu ho rád předal, že by si byt jen a) nafotil b) prohlédl c) klientovi ukázal. Po pár otázkách z nich vyleze, přesně zrovna teď úplně klienta nemají, ale rádi by náš byt ZCELA ZDARMA inzerovali na svém webu ("a proč nechcete?! všechno je zdarma, neplatíte žádnou provizi!") - toho, že je inzerát na www bezrealitky nebo obnáší červený nápis o tom, že si inzerent nepřeje být kontaktován realitními kancelářemi, si nevšimli..... Třicátému šestému už žádné otázky klást nebudeme ]-( :-( a takovéhle jednání by mě teda rozžhlavilo do běla..!
Odpovědět
A když tam zavoláte jako klient, co má o ten byt zájem, tak se někdy i dozvíte, že už není v nabídce, protože je buď prodaný nebo na něm nebylo něco v pořádku, ale že vám můžou nabídnout nějaký jiný, lepší...
Odpovědět
@sherekhan Přes bezrealitky jsem už prodávala i pronajímala. Zásadně nedávám telefon, pouze email. Přes něj si proklepnu, zda jde o přímého zájemce či realitku. Realitky hned vyloučím a jednám jen s přímými zájemci. To se mi osvědčilo. Na jedné straně realitní makléře chápu, konkurence je veliká, ale pokud má někdo u inzerátu uvedeno, že nechce prodávat přes relitku, měli by to samozřejmě respektovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Prožíváme teď něco podobného. Máme byt na bezrealitkách a hyperinzerci a samozřejmě se ozývají i realitky, ačkoli si to nepřejeme. Beru to jako že je to prostě jejich práce zkoušet to. Slušnější napíšou do mailu něco o realitce, kterou zastupují a těm neodpovídám. Někdo sehnal i číslo a volal, ty jsem celkem rychle odmítl a jedna realitka z Odolena Vody už volala, že má klientku, které teď prodali dům a má hotovost :-) A bydlí asi na ulici... Zkrátka jsem jí odmítl a dost se divila, že si tak šlapu po štěstí :-D Myslím, že by se z toho nevyklubalo nic pěkného. Každopádně už jsou vážní zájemci z řad mimo realitek a to je fajn. Chce to jen trpělivost a nepřepálit cenu. Kdo chce moc, nemá nic.
Odpovědět
Taky jsme prodávali na bezrealitky a nakonec se z toho ukázal jako takový zajímavý filtr na realitky. V zásadě se tam objevují tři typy odpovědí z realitek: 1. pošlou neosobní mail s informacemi o realitce a možností prodeje; 2. pošlou mail, který se tváří jako soukromá osoba, typicky ze seznamu nebo gmailu - stačí dát jméno a email do google a hned víte, jestli se ten člověk pohybuje v realitkách nebo ne; 3. napíšou mail, který je cílený na Vás osobně Z téhle třetí skupiny jsem si nakonec vybral realitku, která mi byt prodala. Je pravda, že šikovná realitka má víc možností, než jen přes inzeráty, ale najít takovou je dost těžké. Každopádně mně takhle ten filtr zafungoval. Samozřejmě smlouvu o exkluzivitě jsem nepodepisoval žádnou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?