Cenová relace bytu v Praze

Ahojky střecháčci, chtěla bych se Vás všechny se zeptat, máte někdo přehled o tom kolik zhruba stojí m2 bytu před rekonstrukci na Praze 10? Chceme si pořídit byt na Praze 10, lokalita malešice nebo Strašnice, už skoro rok hledáme vysněný byt, ale nějak se nám nedaří. Nabyla jsem dojmu, že byty jsou předražené, majitelé svoje byty příliš nadhodnocují. Teď se objevil jeden byt v DV u metra, úplně v původním stavu a je potřeba v případě pořízení investovat velké peníze na rekonstrukci, tak se mi nechce dávat skoro 3 mil. za těch 74m2. Protože byt hledáme už dlouho, mám teď pocit, že začínám být nerozumná, jsem ochotná hodně slevit ze svých požadavků, hlavně abych už měla za sebou, brzy se musíme stěhovat ze současného bytu, a při představě další stěhování z nové pronájmy do vlastního bytu se mi nechce. Zažili jsme 4 stěhování za 5 let, takže další už opravdu nechceme. Kamarádka říkala, že 40tis./m2 před rekonstrukcí je hodně předražený, ať to nekupuji. Na druhou stranu se bojím, že mě byt někdo vyfoukne, přece je byt u metra - MHD dostupný, kolem obchody, dětské hřiště atd., byt se mi líbí, hlavní kritéria splňuje. Utěšuji se tím, že byt je trochu předražený je v DV, takže ne všichni zájemci mají hotovost na koupi tohoto bytu a nebo nemají čím dát do zástavy, teoreticky je tady možnost na snížení ceny, ale protože se nepohybuji v realitní sféře a nemám odborný pohled na věc, můžu se také mýlit. Máte někdo nějaké zkušenosti? Budu ráda za objektivní pohled, podělte se o zážitky při hledání a pořízení bytu. Díky moc. Hanďa
Odpovědět
Profilova fotka
3 mio za 74m2 byt, který není v Praze na sídlišti je spíše nízká, než vysoká cena. Myslím, že ušetříte i 500tis., ale museli byste do paneláku na Černém mostě. Lepší lokality v Praze 3+1 začínají na 3,5 mio. Když ale rok hledáte v Praze byt, tak musíte mít přehled.
Odpovědět
My teď budeme prodávat byt na Praze 10, cenově skoro stejně, ale po větší rekonstrukci. Tak pokud se takto cenově pohybují před rekonstrukcí, snad máme šanci. Jinak v našem okolí cena za 3+1 v DV okolo 2,9 mio. Je to Zahradní Město.
Odpovědět
@robertad ahoj, mám ty ceny to trochu podchycené, právě se mi zdá, že ceny na trhu jsou předražené. Lidé, kteří chtějí prodat byt, tak se dívají na srealitách, zda se v jejich okolí neprodává nějaký byt a oni podle toho nastaví jejich cenu, protože každý prodávající chce získat co nejvíc, tak cenu zvedá, naopak kupující chce co za nejmíň, tak se chci ujištit jestli se nemýlím v těch pocitech předraženosti. @lucca2207 já žiji dlouho na Praze 10 ve Strašnicích a malešicích, mám to tu ráda a proto bych chtěla tu zůstat.
Odpovědět
My budeme prodavat byt na Praze 10 ve Vrsovicich v OV cca 65m a 2+1 po kompletni nakladne rekonstrukci.Prodej vidim tak na duben a bez realitky ;) cenove urcite ne pres 3mil .Tak snad brzy najdem kupce ;) Jinak byty v DV mi tak prijdou predrazeny :/
Odpovědět
Jo, zapoměla jsem dodat, že těch 74m2 je i s lodzie 6m2. @dandaa myslím, že Vršovice je vyhledáná lokalita, takže si ti bude dobře prodávat, přeju hodně štěstí. A bezrealitky je fajn, prospěch pro obě strany.
Odpovědět
Profilova fotka
Banka mi odhadla byt 2+1 52 m2 na Zahradním městě s původním (i když vykachlíkovaným) jádrem na 1,9 mil. V r.2011 jsme prodávali byt 3+1 75 m2 v Bohnicích v původním stavu za 2 mil. Že by ceny opravdu vylezly tak nahoru? Někteří neví, co by za to chtěli, musí se hledat a doufat. Když jsem kupovala byt, banka mi to docela ohlídala sama.. potřebovala jsem téměř 100% a u dvou bytů mi řekla, že mi na to prostě nedá, protože je to nadhodnoccený. I podle toho se celkem dá zjistit, jak ta cena je postavená
Odpovědět
@nahannah pamatujte na to, že nemovitosti se skoro nikdy neprodávají za tolik, za kolik se nabízejí na internetu. Pokud se vám byt líbí, kotaktujte prodávajícího a dejte mu nabídku. Třeba zrovna radši vezme méně a hned, než aby čekal dalšího půl roku na člověka, který akceptuje jeho cenu.
Odpovědět
@nahannah Chápu, já to mám všeobecně na Praze 10 taky ráda, ale život jde dál :) sama jsem zvědavá, za kolik to tady prodáme. @jizvo má pravdu, budeme začínat asi výš a pokud se najde kupec, jsem ochotná smlouvat. Je to podle mě lepší, než dát konečnou cenu a z té už pak člověk nemůže slevit. @slabici Co se týče odhadu banky, s tím bych moc nekalkulovala jako s hodnotou. Samozřejmě, že pro zájemce o hypotéku je to podstatné, ale sami jsme kupovali pozemek na hypo v lokalitě, kde se běžně ceny pohybují úplně někde jinde a odhadce od banky napsal přesně kupní cenu s tím, že to nemůže nadhodnotit, že by to banka nevzala. Zároveň cenu sráží, aby měli jistotu, když člověk přestane u 3 splátky platit, že to prodají za hodnotu odhadu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucca2207 S odhadem banky se tak trochu kalkulovat musí, pokud člověk nemá hotovost a potřebuje 100% hypo. Pokud je cena nadstřelená, prostě to přes banku koupit nemůže. Mě ten odhad udělali v souvislosti s tím, že tím bytem chci ručit na koupi něčeho úplně jiného, takže předpokládám, že jsou trochu pod. Překvapilo mě to, připadá mi to hodně drahé za 2+1 na Zahraďáku
Odpovědět
@slabici určitě, pokud jde o hypo, je to jasné. Ale myslela jsem to tak, že banka odhady má všeobecně nižší, než např. nezávislý odhadce z důvodů, co jsem psala výš. Zahraďák je všeobecně dražší lokalita, mně se teda 1.9 mio nezdá drahé za 2+1. Záleží i na zbytku domu, náš je po kompletní rekonstrukci a i to cenu trochu zvedá.
Odpovědět
@jizvo byt je nabízen teprve týden a proto nechtějí zatím zlevnit o těch sto, dvěstě tisíc, prý maximum 50tis.dolů. Makléř říkal, že kdyby za měsíc by o byt nebyl zájem majitel trochu zlevní víc, Lokalita je dobrá, proto se bojím, že někteří zájemci mohou tuto cenu akceptovat, přesto že je byt trochu dražší. Nevím jaká je teď poptávka po bytech na P10, abych čekala nějakou dobu než se to zlevní.
Odpovědět
@nahannah i kdyz vam neco zlevni tak koukam ze prevod do OV je az za par let takze vam na nej banka hypoteku neda.Ono se hodne zajimavych bytu ani na net nedostane a prodaji se hned bez zverejneni.
Odpovědět
Článek se načítá
No, bylo mi řečeno, že když zastavíme bance nějakou nemovitost, tak to jde, a také moc doufám, že to tak skutečně je. BRodiče mi nabídly, že můžu s nima počítat s pomoci. @dandaa
Odpovědět
@nahannah jde to urcite a pokud vyjde odhad nemovitosti rodicu tak by nemel byt problem.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucca2207 Když si vezmu, že jsem ten byt kupovala v r.2005 za 1,4 mil., tak to je slušný zhodnocení za 10 let. To jsem jich měla koupit několik ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@dandaa Tak to Vám zájemci ruce utrhnou... (Teď jsem kupovala OV ve Vršovicích v původním stavu, pouze 60m2).
Odpovědět
@lucipomi za jakou cenu zda to neni tajne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?