Co se vám zda jako lepší varianta?

Poraďte prosím, co se vám zdá lepší nebo do čeho byste šli vy. Koupili jsme starý dům, který cheme zbourat a postavit na tom místě nový a máme dvě nabídky: 1) Projekt komplet celý zadarmo (od architekta, projektanta z rodiny), jediné co by bylo na nás je oběhání veškerých úřadu, abychom získali stavební povolení včetně povolení demolice. 2) Zaplatit si projektanta, který kromě projektu zařídí veškeré náležitosti na úřadech a my bychom tak byli zcela bez starostí.
Odpovědět
Profilova fotka
Jednoznačně první možnost, na projektu ušetříš pěkný peníze a oběhnout pár úřadů není tak složité ;-)
Odpovědět
Já bych to nakombinoval, projekt od projektanta z rodiny ale to vyběhání po úřadech bych nechal na někom jiném...např: http://projekt-povoleni-stavba.webnod...
Odpovědět
Profilova fotka
Úřady bych si obehala sama, nic na tom neni a usetris hromadu peněz ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je snad jasny. Vybehat sam, zas tak slozity to neni
Odpovědět
Souhlasím s holkama, pokud na to máte kapacitu, sami. My to měli za necelé tři měsíce hotové. A to máme přes pozemek různá ochranná pásma. Jen, ad projektant z rodiny, většinou to nejde tak rychle, jak by si člověk myslel:)
Odpovědět
Profilova fotka
urady to nic neni chce to jen cas a nervy :) vyhodou ze 80 procent se da vyridit pres datovou schranku
Odpovědět
pokud máte na stavebním úřadě normální úředníky, tak určitě sami. Pokud máte nenormální, tak jako my, tak přes firmu co s nimi "umí" mluvit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martinam76 Přesně tak jsme dopadli my. Sami jsme neměli šanci, projektant to měl za měsíc. Sám říkal, že to s paní člověk musí umět, že je zvláštní a on už jí zná ;-)
Odpovědět
Také nevidím v oběhávání úřadů nic složitého. Jak bylo řečeno výše, pokud nenatrefíte na vola, tak dáte sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Vypadá to jednoznačně, ale z vlastní zkušenosti vám řeknu, že nejhorší je dělat něco pro rodinu zadarmo. A z druhé strany - takové zadarmo většinou zadarmo není, stojí to nervy! Ale vyřídit povolení není žádná katastrofa. Většina úředníků stavebníky navede správným směrem, protože když ne, mají s tím sami pak více práce. A zase jeden pohled z druhé strany - dáte plnou moc projektantovi, čímž ztrácíte veškerý přehled o dění, nechodí vám korespondence a tak projektantovi věříte, že "už to půl roku leží na úřadě" a "raději tam nechoďte, oni to nemají rádi" a když se po tak dlouhé době osmělíte zeptat, zjistíte, že je celou dobu přerušeno na doložení něčeho a v horším případě zjistíte, že ani žádost nebyla podána. Takže osobně bych si raději vyřizovala sama ikdyž připouštím, že třeba u nás je velmi těžké jednání s plynárnama, takže to pro laika moc není.
Odpovědět
@martinam76 přesně tak, my poučení zkušenostmi dvou našich známých, kteří veřejnoprávní smlouvu řešili rok a ani stížnosti k nadřízenému orgánu nepomohly, jsme šli přes firmu. Stavební povolení pak bez problémů, taky už pána znali a uměli to s ním :-)
Odpovědět
@slabici jsem si odpověděla sama sobě 8-) , viz. výše
Odpovědět
Článek se načítá
@zelca Určitě bych za projekt ušetřila a úřady obíhala sama-pokud na to máš čas, stejně jde téměř všechno vyřídit po internetu, případně někomu zaplatila za vyřizování papírů, nás to vyšlo cca na 5 tisíc :-)
Odpovědět
Určitě vždy volím první možnost, většina vyjadřovaček je stejně jen podatelna. Pokud je problém, úředník se ozve emailem, vše se doplní a v řádné době je vyřízeno. Většinou se dá další konzultací jen vyzískat.
Odpovědět
Profilova fotka
@zelca nechcem byť hrubý, ale stavebné povolenie si vybaví hocikto, tak prečo nie vy? :-) Určite si to vybav sama...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?