Co třeba vybavit při koupi nemovitosti v UK?

Profilova fotka
Ahojky najde se nekdo kdo kupoval nemovitost v UK?Rada bych nejake rady kde a co se musi vybehat,na co si dat pozor a tak.Tak sup sem s radami ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, já jsem před pár dny prodávala byt. Právě přes realitní kancelář, aha jenže jak tak koukám, Vám jde o koupi, tak jen snad to, že každá správná RK by měla mít svého právníka a tudíž by mělo být vše ošetřeno právně, jsou důležité takové věci jako pokud kupujete od někoho, zjistit, jestli nemovitost není zastavená, kdo všechno jsou vlastníci, jestli s prodejem souhlasí. Smlouva o smlouvě budoucí je samozřejmostí, na všech důležitých dokumentech ověřené podpisy. Jistě po Vás budou chtít zálohu, toho se neděste, peníze za prodej se poukazují na účet RK a ta až pak po vyřešení všech konečných náležitostí poukáže hotovost prodávajícímu.
Odpovědět
Ahoj Bednaroi, my jsme kupovali dum pred 2.5 lety. Napred bych doporucila zajit do banky (nejlepe vice nez jedne) a poptat se, kolik by vam pujcili, abyste vedeli jak velky/drahy barak/byt si muzete dovolit. A taky je dobry mit prislib uveru, pokud by o dum bylo vice zajemcu, tak byste meli mit vyhodu. Az vyberete vas "dream house", tak budete potrebovat pravnika (doporucuji poptat se u 2-3, jelikoz ceny se ruzni). Pravnik by pak mel obstarat ruzne "searches" jako jestli dum opravdu patri soucasnych majitelum, jestli ma nekdo pravo trajdat ti pres zahradu, jestli se pod barakem ci v okoli netezilo uhli apod. I kdyz mozna se to ted zmenilo s Home Information Packs a tohle by mel mit uz pripravene prodavajici. Pokud se bude jednat o starsi dum, tak bych urcite doporucila nechat si udelat homebuyers report, aby zjistil pripadne problemy daneho domu. Jsou to urcite "money well spent" ;-) A pak to chce hodne trpelivosti, aby vse slo hladce ;-) Good luck!
Odpovědět
urcite by som poradila neponuknut pytajucu cenu. Treba si dlhsie pozorovat trh a ak je dom na predaj uz dlhsiu dobu niekedz vezmu aj o 10-20 tisic nizsiu ponuku. Treba len vyskusat. No ak vasu ponuku prijmu nic to neznamena. Do posledneho dna, kym si oficialne nevymenite papiere si to predavajuci moze rozmysliet a vy skoncite bez domu a velkym uctom na pravnika :-( mala som tu skusenost. Stalo sa nam to v posledny den, uz mal byt domcek nas |-| takze hlavne vela stastia!!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?