Do kdy musí původní majitel ukončit pobyt v nemovitosti?

Dobré ráno, zajímalo by mne,zda někdo nevíte do kdy musí původní majitel ukončit trvalý pobyt v nemovitosti,kterou nám prodal.A co když se mu do toho nebude chtít(není to zrovna moc spolehlivý člověk)..jaký je pak postup.Poradíte někdo???
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně nevím jak už to chodilo,ale pamatuji si,když jsem ještě dělala na městském úřadě, že budete muset zažádat o zrušení jeho trvalého pobytu na matrice. A město ho pokud nemá jinou možnost kde si napsat trvalé bydliště zapíše na číslo popisné městského úřadu.
Odpovědět
Dobra kupno-predajna zmluva by mala tuto situaciu riesit. U nas to bolo tak, ze sa majitelia do urciteho casu zaviazali, ze sa odhlasia, ak nie, tak maju platit 200,- denne. Bol problem s ich synom, najprv sme boli trpezlivi, ale ked sme sa pytali na matrike, ako by sme sa o zrusenie jeho trvaleho pobytu zasluzili my, vstali nam vlasy dupkom a radsej sme pritlacili na byvalych majitelov, nech sa syn odhlasi sam, inak budu platit. Dozvedeli sme sa totiz, ze je to zdlhavy a neprijemny proces: ako sucasni majitelia bytu by sme museli podat na matrike ziadost o odhlasenie dotycnej osoby. Nasedne by matrika zvolala nejake "stretnutie" nas a dotycneho, na ktore by nas pozvali dopismi do vlastnych ruk (netusim, ako by ho ten chalan prebral, kedze adresu mal stale v nasom byte). POtom by sme museli este dotiahnut svedka z baraku , ktory by dosvedcil, ze dotycny tam uz nebyva. Potom by poslal urad nejakeho cloveka a mestsku policiu, ktora by si toto tvrdenie overovala u susedov, a az po nejako case by mu na nasej adrese trvaly pobyt zrusili.
Odpovědět
My s tím šli také na obecní úřad, aby všechny tři členy rodiny bývalých majitelů okamžitě přehlášili na obecní úřad. Báli jsme se i skrz případné jejichcexekuce. Za chvíli bylo vše vyřízené a bydliště přehlášeno na obecní úřad.
Odpovědět
Tak to je super, potom si asi treba zistit na prislusnom urade, je mozne, ze to maju vsade inak.
Odpovědět
Profilova fotka
Na každém úřadě je to stejně, protože to je podle zákona.
Odpovědět
Takže jen pro info...vyplníte jednoduchý formulář,paní si ofotí kupní smlouvu a samotný úkon je prováděn zdarma.Nebyl v tom sebemenší problém.
Odpovědět
@janicka006 super, jsem se bála, že z toho za tu dobu, co jsme to nechali dělat my (před peti lety) nějak zkomplikovali, ale naštěstí ne a probíhá to pořád stejně hladce a rychle :-)
Odpovědět
Tak moja cerstva skusenost - mamka predava byt, kde mam ja este trvaly pobyt. Prevod na katastri este neprebehol, takze mamka je zatial este stale majitelkou bytu. Odhlasila ma pod zamienkou "zrusenie uzivacieho prava bytu". Trvalo to chvilinku (5 minut), automaticky ma nahlasili k sebe na MU a ihned som sla na policiu zaziadat o novu obcianku, kde mam ako adresu len mesto+mestsku cast bez konkretnej ulice. Odhlasit z trvaleho pobytu ma pravo vzdy LEN MAJITEL bytu. Bud sa stari majitelia prehlasia na nove trvale bydlisko (ak si kupili byt) alebo ako ja, zostanu na bezdomovskej adrese na urade:) Zaroven sa posiela potvrdenie o zruseni trvaleho pobytu. Postup je na vsetkych uradoch rovnaky. Otazka ako je to v Cechach.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Prodáváme byt, ještě nás tu nechají na pronájem 4 měsíce bydlet. Podmínkou je že po skončení pronájmu se musíme odhlásit z trvalého pobytu. Domek stavíme na ohlášku v jiném okrese. Když stavba domku dokončena a oznámeno na Stavebním úřadě (kolaudace tedy ne), za jak dlouho jste měli číslo popisné domu abychom se zde mohli přihlásit k trvalému pobytu? Jak dlouho mužete být odhlášení z pobytu než se přihlásíte v novém bydlišti? Co k tomu potřebujete?Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?