Dům vedle ubytovny, šli byste do toho?

Ahoj. Přemýšlíme o koupi domu,menší udržované vilky.Je v našem městě,na pěkném místě,blízko školy,cena by taky šla i když jsou potřeba ještě nějaké rekonstrukce.Co je ale pro nás největší problém (a myslím,že byl i pro ostatní zájemce - vila je už v nabídce skoro 2 roky), je sousedící ubytovna. Nevzhledná panelová kostka,která má asi 24 oken na zahradu té vily,navíc je na jižní straně. Obyvatelé jsou studenti (puberťáci) ale prý i sociální případy. Mě ani tak nevadí mejdany těch děcek,jako spíš možnost,že nás bude někdo šmírovat,drbny nebo úchyláci. Šli byste do toho? Vila se nám moc líbí.Teď jednáme s majitelem o slevě,ale nechce ji dát...
Odpovědět
1
2
Ahoj masenko, z toho, jak jsi svůj dotaz napsala, je vcelku zřejmé, že už teď máš strach z "drben a uchylaku". A je spousta lidí, kteří svůj čas rádi tráví koukáním z okna, tedy bys je pravděpodobně měla právě za drbny nebo uchylaky. Když máš obavy právě z tohohle a cenis si svého soukromí, asi by bylo lepší hledat dál, nemyslíš?
Odpovědět
@teatime Mě nevadí sousedi,kteří koukají z okna,jednoho takového máme teď,je to pán v důchodu. Ale je rozdíl mezi čtyřmi okny ze sousedního domu a 24mi okny z ubytovny plné puberťáků a sociálních případů. Nevidíš ten rozdíl? Děkuju za názor,ale čekala jsem spíš zkušenosti někoho,kdo takhle bydlí nebo řešil podobnou situaci.
Odpovědět
@masenka88 moji rodiče v Chomutově bydlí vedle ubytovny a pokud ti nevadí bordel, hluk, tlupy asociálních individuí, tak do té koupě běž.
Odpovědět
@masenka88 Ale já tu zkušenost mám. Z paneláku, kde jsme si koukali do oken a bylo jich tam ještě víc. Proto vím tak jistě, že se někteří lidi prostě celý den baví koukáním z okna. A někteří z nich jednoduše pozorují sousedy. Pak právě záleží na tom, jak se k tomu postavíš, jestli ti to bude jedno, nebo jestli si budeš myslet, že je to úchyl, a začne tě to štvát. Možnost, že tě bude někdo šmírovat, existuje vždycky. Vedle ubytovny je samozřejmě větší.
Odpovědět
@teatime Mě nejde o koukání do oken, proti tomu jsou záclony a žaluzie,ale o koukání na zahradu. Já na zahradě pracuju s vyšpuleným zadkem,v létě třeba v plavkách,syn po zahradě běhá nahatý a 20m od zahrady té vily je 24 oken = 24 samostatných pokojů ubytovny. Spraví to thuje? Nebo by tam bydlel jen blázen?
Odpovědět
já bych to viděl jen na blázna ;-)
Odpovědět
@masenka88 V podobném domku bydlí známá, skoro bych řekla, že mluvíš o ní a jejím baráčku :-), ale ona jej prodává chvíli a vedle v bytovce nebydlí studentíci, ale majitelka bytovky si zde "šlechtí" své nepřizpůsobivé, na něž čerpá příspěvky (resp. "šábnou" se o příspěvky na bydlení). Tak jak to popisuješ, bych řekla, že to je shodná situace. Rodinný dům je udržovaný s krásnou zahradou, vše v dostupnosti. Ale... sousedí s bytovkou, kde bydlí asociálové. Největší bordel tam dělají dvě rodinky, které žijí jen z dávek, celý den chlastají a kouří... Na své děti celý den jen řvou, občas nějaké z nich šoupnou do děcáku, pak si je zase vyzvednou... Známá, ač má krásnou zahradu, ji musí zbavovat nejen plevele, ale navíc vajglů, rozbitého skla (nevím, co je to za módu, vyhazovat láhve z okna) a jiných odpadků... O tom, jak tam celý den vyřvávají, ani nemluvě... Každopádně být tebou, bych si to místo šla párkrát obhlídnout v době, kdy ti "obyvatelé" ubytovny budou doma ze škol/práce, a viděla bych, zda dělají virvál či ne... Je možné, že jsou to dříči od nevidím do nevidím, a z práce si rádi pospí nebo to jsou študenti medicíny, co nemají na lumpárny čas .-))) Jinak pokud je to ubytovna, tak myslím, že by tam měla platit nějaká pravidla o nočním klidu, možná to nebude tak horké... Rozhodně bych se zeptala i majitelů, proč to prodávají... a obešla bych sousedy a pozeptala se (sousedé rádi pustí nějaký ten drbík a mnohdy si rádi postěžují (je-li nač).
Odpovědět
Jinak u té ubytovny existuje ještě oprávněná obava, že nelze výhledově odhadnout budoucí "klienty". Předpokládám, že Sralbotka připravuje nějaké dotace na ubytovávání afrických inženýrů a doktorů v ČR, takže je vcelku možné, že majitel ubytovny změní klientelu a ty se budeš bát pouštět děti samotné do školy.
Odpovědět
Osobně by mi to vadilo hodně. Utekla jsem z paneláku právě z důvodu alespoň částečného soukromí na vlastní zahrádce a představa, že na mě čumí z paneláku je nemyslitelná, to bych mohla udělat záhonky před panelákem a koneckonců tam hodit i opalovací lehátko :-D ale třeba to někomu nevadí. U ubytovny bych se bála i toho, kdo tam bude v budoucnu přebývat, jeden nikdy neví. Teď můžou být nájemníci v pohodě a za rok může být všechno jinak. Navíc bych se bála toho, že se mi už domek na takovém místě nikdy nepodaří prodat, kdybych z jakýchkoli důvodů chtěla jinam (za prací apod.).
Odpovědět
Tam kde bydlíme teď, máme za sousedy cikány (nepracují,řvou,dělají bordel),naštěstí zahradu máme na druhou stranu :-S Takže to bohužel znám.. Ta ubytovna je majetkem kraje,ale spravuje ji jedna střední škola,takže slouží jako intr pro studenty.Ale od paní z úřadu víme,že tam bydlí i soc.slabí a i jsme je tam viděli zacházet (pobudové z města).Na obchůzce jsme byli včera a bylo tam veselo,pivo se chladilo za oknem a i soused potvrdil občasné párty. Do budoucna se tam prý uvažuje o zřízení domova důchodců (což by mi nevadilo,jsem zdravotní sestra). Aby se z toho stala plnohodnotná ubytovna pro "socky" a imigranty prý město a hlavně ostatní sousedé nedovolí,je to tam samá novostavba a vila,ZŠ je asi 100m. Ale nevím,jak moc proti tomu můžou bojovat.... Mě ani tak nejde o hluk,to bychom se museli odstěhovat na samotu,ale o to šmírování. Fakt mám z toho hrůzu,že mi bude někdo očumovat nahý dítě.. Ale vilu moc chceme..
Odpovědět
Jo a nikdo ve vile nebydlí, majitel žije na druhé straně republiky, takže vůbec nemá páru, o co nám jde..
Odpovědět
Rozumím tomu, já se kdysi zamilovala do úžasného domu na krásné zahradě, v super lokalitě za ještě lepší cenu. Jedinou nevýhodou byla kompletní rekonstrukce, protože v domě hořelo. Paradoxně to ale nebylo nijak extrémně zničené, stačily by nové rozvody elektra a vody v jedné koupelně a samozřejmě omítky na chodbě, kde požár byl. Byla jsem v podstatě rozhodnutá, že do toho jdeme. Začala jsem pátrat po důvodu požáru, jelikož realitní makléřka údajně nevěděla, google je mocný. V tom domě došlo k vraždě. Po prvotním šoku jsem se i tak rozhodovala, jestli do toho jít. Nakonec to za nás vyřešil někdo jiný, kdo měl hotovost a minulost domu ho nijak netankovala. Já jsem dneska šťastná, že to nevyšlo, stavíme si dům nový, podle svých představ a navíc ještě v lepším místě. Nejspíš bych tam nakonec nebyla spokojená, protože ta historie by mě pořád pronásledovala. Ale rozumím tomu, že když se člověk zamiluje, těžko se to rozhoduje. Každopádně doporučuji to hodně důkladně zvážit a projet si třeba blízké okolí, možná narazíte na lepší vilku, než je tahle a nebude mít za zahradou ubytovnu...
Odpovědět
Článek se načítá
@lucca2207 Vražda,tak to je síla... On to za nás asi taky vyřeší někdo jiný-chceme po majiteli slevu ( kvůli té ubytovně,ale i kvůli stavu domu),ale on ji nedá. Ale jestli ji dá,tak teda vážně nevím,jak se rozhodnem.. Snad najdem něco jiného. Stavět nový dům by se nám taky líbilo,ale nejsou tu pro nás vhodné pozemky. Děkuju ti a ať se vám hezky bydlí ;-)
Odpovědět
@masenka88 :-) občas je prostě jednodušší nechat to rozhodnutí na jiných :-) držím palce, ať už to dopadne jakkoli, ať jsi s volbou spokojená. Já se snad letos konečně dočkám stěhování do vysněného domečku, tak uvidíme. Taky jsem nevěřila, že najdeme něco lepšího. Nakonec to snad lepší bude, přinejmenším v tom, že to od začátku bude podle nás a našich možností. Tak hodně zdaru ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně si řídím v životě intuicí a když mi na něčem něco nesedí, tak do toho nejdu. Z tvých příspěvků je vidět, že máš opravdu obavy z těch 24 oken, já bych radila poohlídnout se jinde. Já se zamilovala do budoucí novostavby, už jsem měla rezervačku podepsanou a čekalo se na stavební povolení. Čekala jsem půl roku, no pak jsem si řekla, že je to nějaké divné, protože v diskuzích tady na MS jsem našla nepěkné reference na ten projekt. Dala jsem svým pochybnostem za pravdu a začala jsem hledat jinde. Dneska si krásně bydlím ve vlastním krásném starém bytě z 30. let a jsem šťastná jak blecha, že se tenkrát to stavební povolení nepovedlo.....koupě domu je složité rozhodnutí a mohla bys toho litovat. Pokud si nejsi 100% jistá, že to chceš, tak to neber. Zamilovat se můžeš i podruhé, potřetí.....
Odpovědět
@kriistl Je to hrozná škoda,ale asi opravdu zvítězí rozum a nepůjdem do toho. Ale ta vila je tak krásná,s věžičkou,nic takového u nás ve městě už není.. Budem hledat dál. Děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
@masenka88 to, že tu vilu nemůže prodat dva roky, má svůj důvod. To víš, že ti prodávající ten pravý důvod nikdy neřekne, potřebuje prodat za co největší peníz. Určitě měl mnoho zájemců, co se mu potom na to vykašlali....a to, co tu někdo psal výše, že to v budoucnu bude špatně prodejné, tomu věř! Jen blázen nebo moc velký flegmatik, by zvládnul bydlet vedle ubytovny. Co ty víš, co se tam děje v létě? Jeď na Malorcu na Arenal a tam za týden zjistíš, že na spánek potřebuješ opravdu klid, čerstvý vzduch a ne poslouchat opilé studentíky, jak večer řvou pod oknama....týden mi stačil a už nikdy více.
Odpovědět
Ještě se vracím k tomuto tématu,protože stále přemýšlíme... Majitel by nám slevil 150tisíc,šli byste do toho? Vila je v Kynšperku nad Ohří... Poraďte,prosím :-)
Odpovědět
@masenka88 zdravím, našla jsem si to na sreality a dům je to nádherný, chápu, čím vás zaujal (a moc tam toho na prodej u vás není, koukám), ale já bych do toho také nešla ani náhodou, ani se slevou, soused se nemusí povést, a člověk to zjistí až časem, ale tohle je od pohledu časovaná bomba už teď, a nastěhovat se někam, kde už dopředu předpokládám/očekávám problémy a téměř žádné soukromí (něco jiného jsou 2-3 sousedi, něco jiného 20 ...), za mě také ne.
Odpovědět
@masenka88 Nie, manzel pracovne sa velmi casto nachadza v roznych ubytovniach. Zbavuje ich stenic. A teda kazda je hruza a des a to osadenstvo stoji za to. Nalozeny v chlaste od 9. rana, bordel, spina, hluk a to aby mi cumelo do zahrady, kde budu moje deti pobehovat, pripadne tam nieco hadzalo. Nikdy, ani keby ta vila bola zo zlata.
Odpovědět
@masenka88 A to je ten v Potoční nebo Sokolovské? Oba jsou pěkné, ale ten v Potoční je tedy bomba, hlavně má obrovskou zahradu 2.700 m2, tozn. že snad ani sousedy nemůžete vnímat... Ještě že to není u nás, to bych Vám ho hned vyfoukla :-))) Jestli to je on, tak bych se zamilovala a už bych jiný nechtěla... :-))) Samozřejmě musíte zvážit vše, co bylo řečeno v této diskusi.
Odpovědět
@masenka88 Tak už tam vidím tu ubytovnu, ale ta zahrada vypadá, že je v klidné zóně, alespoň podle fotografií. Celkem má pozemek i s domem 3076 m2, to je úchvatná výměra. Dům má genius loci ;-)
Odpovědět
Díky za názory. Já si pořád říkám, že je to jen intr, tak to nemůže být tak hrozné... Ale vím, že to nevidím objektivně... :-| @korodujicividle Ta ubytovna začíná právě přesně za domem, takže vede přes celou zahradu, dál jsou už stromy :-S
Odpovědět
@masenka88 Už koukám na mapy a sreality. :-) Dům je úžasnej a ta zahrada! Fotka otevřených dveří do zahrady mi bere dech. Ale jen do chvíle, kdy si uvědomim, že na mě civí desítky očí různorodých pobudů - jak si sama napsala. Nešla bych do toho, protože bych neměla klid. Myslím, že to napětí cítíš už teď a co teprve když bys ve vlastním domě a na vlastní zahradě byla sledovaná jak rybka v akvárku. Kdyby to byl třeba ten domov důchodců... ale těžko říct, jak tohle můžeš ovlivnit. Anebo koupit i tu ubytovnu. :-D
Odpovědět
@masenka88 ještě dodám, že se místům s takovými existencemi snažím co nejvíc vyhýbat, bojim se jich. A popravdě, intr pro studenty mi není o moc milejší, vzpomínám na svoje o 10-15 let mladší já a naše partičky .. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych do toho nešla. Už dnes máte obavy a takový domeček už je na dýl než nějaké přechodné bydlení za nájem v bytě, tam se ti pořvávající nepřizpůsobiví nějak dají snést. Když už jdu do svého tak tak ať mi to vyhovuje a ne abych další roky myslela na to jak je to fajn mít své bydlení, ale..
Odpovědět
@masenka88 Aha, tak chápu dobře, že to je intr pro studenty? A jaké školy? Učiliště nebo střední? To by mi tedy nevadilo... Ale možná je to tím, že doma mám puberťáka, který si tu občas pořádá párty o dvaceti mladých, a musím říct, že když si přijdu s nimi posedět (zkontrolovat je :-) (jsou venku pod pergolou), tak jsou naprosto v klidu, hrají na kytaru, povídají si... To musím říct, že jsem zažila hlučnější sousedy třeba u kamarádky, kdy se jejich sousedská parta o čtyřech lidech - nadraných na štonc, chová jak dobytek... Anebo jak radí veru99 koupit i tu ubytovnu :-))) Mmch se divím, jak mohl nějaký městský architekt povolit takovou nesourodou architekturu vedle sebe...
Odpovědět
Vložila jsem fotky z Map.. Právě že to je tak krásný dům a ta ubytovna tam..to je taková nespravedlnost. Nechápu,jak to tam někdo mohl postavit! Máte všechny pravdu,podvědomě to vím,děkuju za objektivní názory. My jsme si říkali,jestli by to nespravily tůje... Vždycky tu vilu zavrhnem a ještě ten den se k ní vrátíme,že to nebude tak hrozný...Dilema každý den :-|
Odpovědět
@korodujicividle Je to intr pro živnostenskou školu(SŠ,učňák a nástavba),ale podle paní z úřadu tam teď bydlí i 4 sociální případy. Budovu vlastní kraj. O odkoupení jsme už taky uvažovali,ale v současné době je to nereálné...
Odpovědět
Dům je nádherný, za ty peníze máš u nás poloviční dům, vzal mi dech, ale... Nyní je to sice intr, ale nikdy nevíš, co tam bude do budoucna. Dům nestojí pár korun a není to řešení bydlení na rok. Dívala bych se do budoucnosti. Pokud pán nemůže tak dlouho prodat, v případě, že byste ho náhodou v budoucnu chtěli prodat, řešili byste stejný problém. A věřím, že je to tím okolím... Jenom ještě takový postřeh z mých zkušeností. Dům je obrovský, zahrada obrovská, nevím, jestli máte děti, atd. Ale všechno zabere dost času, úklid velkého domu, péče o velkou zahradu, a když máš k tomu malé děti a chceš se jim věnovat, času je fakt málo. Vytápění velkého starého domu, předpokládám bez zateplení, také dost stojí. Zvážila bych i toto a našla bych jiný dům, na lepším místě a menší a na menším pozemku. I když cítím, že jsi do domu zamilovaná a těžko se Ti to rozhoduje...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?