Hypotéka na byt - práce na dobu určitou. Je to problém?

Profilova fotka
V práci, kde pracuji, to nevypadá moc dobře a musím se zřejmě smířit s tím, že tu budeme končit. Jenže příští rok bychom chtěli kupovat byt. Bude problém, když budu mít smlouvu na dobu určitou a manžel na dobu neurčitou? Byl by tam problém i ohledně toho, že bych třeba v novém zaměstnání byla jen pár měsíců?
Odpovědět
Profilova fotka
@a.n.d.y tak záleží k jaké bance půjdete a taky záleží na příjmech, výši hypotéky.... Já mám např. smlouvu na dobu určitou, tak nějak průměrný plat, malý kontokorent už x let a moje příjmy ani nic ostatního v bance nezkoumali. Ani jsem nemusela mít doklad o příjmech, stačilo jim, co doložil manžel, jehož bonita stačila na hypo až až a víc fakt neřešili.
Odpovědět
@a.n.d.y jak píše lendy1, záleží na bance. My jsme dostali hypotéku, i když byl manžel ve zkušební lhůtě a já na mateřské dovolené.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem taky na mateřské, půjčka se bude brát na manžela i když i ta mateřská te do toho počítá také.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam napriklad v KB rekli, ze prvni rok prace na smlouvu na dobu urcitou se k mym prijmum vubec nebude prihlizet pri zadosti o hypoteku.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme hypotéku od KB (od loňského května) a bylo to naprosto bez problému. Měla jsem smlouvu na dobu určitou (na půl roku - byla jsem v prvním půl roce s tím, že zaměstnavatel pak dal ještě 1x půlroční smlouvu a pak až na neurčito). Zaměstnavatel musel napsat papír, že počítá s prodloužením pracovního závazku. Pokud by už byla smlouva 1x prodloužená, tak by nebylo potřeba ani to. Stav jsem si zjišťovala i v ČS, UnicreditBank, Hypotéční bance, Modré pyramidy a dalších a nikde s tím neměli problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji vám za odpovědi! Uvidíme, jaká u nás nastane situace, ale raději počítám s tou horší verzí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mě schválili před pár dny hypotéíku od Hypoteční banky, smlouvu mám na dobu určitou s platností do 11/2013.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?