Hypotéka u České spořitelny, poraďte variantu

Profilova fotka
Zdravím všechny. Po únavném obíhání bank, chození k různým poradcům ohledně hypotéky, jsme se rozhodli, že si vezmeme hypotéku u České spořitelny. Nabízejí nám buď variabilní (floatovou) sazbu za 2,51% s degresivním splácením (tenhle typ splácení se nám zdá výhodnější, ale více skeptičtí jsme ohledně variabilní sazby) s tím, že je zde podmínka uzavřít si životní pojištění za 500kč (životní pojištění už mám a nechce se mi zřizovat nové :-| ) a založení si účtu (ok, to ještě jde) lepší než u Unicredit bank, kde byla podmínka si vzít kreditní kartu, pojištění Cardif a založení účtu. Jako druhá varianta je fix na 5 let za 2,79 (vychází cca o 1200,- kč měsíčně více než floatová sazba - ale to se bude měnit ze dne na den..) A nemůžu se prostě rozhodnout. Budu ráda za každé postřehy, které by mi pomohly s rozhodováním. Děkuji :-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, my také bereme u ČS. Mám tam účet už dlouho, tak jsem si ji prosadila. Bereme fixaci na 5 let, ta variabilní se mi zdá naprd, je to nejistota.
Odpovědět
A co se nemuzes rozhodnout? Ted je jednoznacna situace, brat fix na 5 let za 2,79. Nikdo nedokaze rict, jak dlouho se udrzi uroky tak nizko. Mozna 5, mozna 10let, ale taky mozna 2 roky a pujde to nahoru. Dolu uz to skoro nema kam klesat, myslim, ze absolutni dno bude na 2,5% fix, niz urcite ne. Variabilní sazba by byla vyhodna, kdyby urok cinil 6 a vice %, tam lze spekulovat, ze budou klesat a vyplati se to, ale za teto situace pujdou uroky jedine nahoru. Ja byt ve fazi, kdy uz je to aktualni (u nas to bude az v horizontu 3-6mesicu), tak nevaham...
Odpovědět
@flakac 2,79% si můžeš zarezervovat u spořitelny rok dopředu
Odpovědět
@petraxname jsi si jista? ja mam pocit, že smlouvu musis uzavrit do konce cervna. Navic jeste nemame povoleni na stavbu, tak nevim, jestli vubec uz muzu žádat...
Odpovědět
@flakac píšou to :-) http://www.csas.cz/banka/content/inet... jinak doporučuju nespokojit se s informací od jednoho člověka ze spořitelny, chce to ověřovat. Často si zaměstnanci protiřečí.
Odpovědět
@petraxname dělá tam má nejlepší kamarádka, která se přetrhne, aby mi sehnala všechno info, co je možné, tak se ji na to jen tak mimochodem zeptam, stejnetak na doporuceni, zda uz to resit... Kazdopadne dekuju za info :-)
Odpovědět
@flakac az zjistíš, tak se s námi prosím poděl o info 8-) díky.
Odpovědět
@flakac mně spořitelna nahlodala a uvažuju u refinancování. - Hypu mám u spořitelny, ale prý když si vezmu o 300 tisíc navíc, tak mi dají těch 2,78% a zruší poplatek za vedení. Teď jen řeším, jestli těch 300 tisíc jde použít na refinancování stavebka - osobní bankéřka tvrdí že ano, hypoteční centrum tvrdí že ne.
Odpovědět
@petraxname myslim, ze jde...ja mam pres stavebko castecne pozemek a rekla mi poradkyne, ze se to pak refinancuje hypem.
Odpovědět
ahojky... tak my čerstvě uzavřeli hypo u čs s variabilní sazbou.. máme ji ted na nějakých 2,11%, s tím že každý měsíc se zjistí jaký je urok a ten se použije . když jsem se rozhodoval zda pevnou či variabilní, tak jsem usoudil, že hypošky určitě rok dva budou na této hranici , mám za to , že si banky asi v nějakém čase ted nedovolí nijak extrémně navyšovat % , už jen proto jak kdekdo špekuluje jak a kde refinancovat., takže proto tu variabilní a další věc je ta, že s oné variabilní se dá přejít kdykoli bez poplatku a sankce na pevnou ale jen jednou, zpět už to nejde.. --pozemek jsme taky brali přes stavebko úvěr.,. ale hypotékou jej vyplatíme,. a stane se tak při prvním čerpání peněz, jen se musí požádat o vyčíslení konečného zůstatku k určitému datu a k tomu datu se to vyplatí.. ještě k té variabilní sazbě...spořitelna má pevně danou sazbu 1,8%..a k tomu se připočítává měsíční tzv. PRIBOR od ČNB , tím vznikne pak přesný úrok.- ten PRIBOR se dá jednoduše sledovat doma a sami přesně víte jaká sazba bude každý měsíc.. takže dnes PRIBOR 0,31% (měsíční) + spořitelna pevný 1,8% a máme úrok 2,11% ,.... a životko k pojistce? nám řekla poradkyně ze spořitelny, že to není podmínka, jen nebude nějaká sleva na úroku. tak samo i s pojištění pro neschopnost splácení.. snad jsem nějako pomohl..
Odpovědět
Profilova fotka
@marwen67 Také jsem šla do floatu, to teda koukám, že i bez pojištění máte takovouto úrokovou sazbu, já mám 2,13% a to je sazba pro zaměstance, tak jste na tom o krapítek lépe ;-) Tak snad nám ty úroky dole chvíli vydrží ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marwen67 držím Ti palce, aby Ti to vydrželo takto růžové. My máme dlouoleté zkušenosti se spořitelnou a já bych spořitelně nevěřila ani pozdravení. Možná ještě mít tam tu kámošku, ale i to je málo. Prostě spořitelna Tě naláká a uvidíš, až se bude poprvé měnit fix. Pokud nebudeš předem informován, tak dopis "Vítejte v nové etapě své hypotéky" dostaneš tak 14 dní před koncem, abys již nic nestačil nikde vyřídit. My jsme změnou úrokové sazby přišli téměř o 10 000,-/měs. a již nikdy při žádné nové fixaci jsme se ani nepřiblížili první sazbě
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@esmeralda2 Píšeš, že jste přišli o 10000/ měs. To jako že se vám o tuto částku pak měsíční splátka zvýšila. To snad asi ne :-)
Odpovědět
Tak jsem zjistil, že rok garantujou tuto sazbu pouze při refinancovani, pokud si nekdo chce brat hypoteku novou, pak musi podepsat udajne smlouvu do konce května... :-| Sazba 2,79% je, pokud máte účet u spořky. Výhodou je, že už si nepočítají 150Kč za vedení hypotéky a taky nemusíte mít životní pojištění. Podle kamarádky byl blázinec už v listopadu, kdy měla spořka akci s urokem 2,99% a ted bude blazinec zase. Nikdo nedokáže říct, jaký bude vývoj dále, už několikrát se mluvilo o tom, že je to dno, ale konkurenční boj je velký, proto kdo ví, co bude za pul roku. Avšak to, že tuto sazbu k refinancování garantují všem, komu končí doba fixace v následujících 12 mesicich, dá se tušit, že analytici neocekavaji, že bude výrazný posun úroků nahoru. Osobně se mi tato akce hodne libi, ale podepsat uz do konce kvetna je pro nas hloupost, takze budeme jeste cekat.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac tak jsem včera byla vypsat žádost o podání návrhu na úvěr. Nakonec se dal ten fix na 5 let za 2,79% I když nejsem teda moc nadšená z toho splácení, kdy platíš a platíš a z toho polovina jde na úroky :-| , ale co se dá dělat. Ale pořád mám pochybnosti, jestli jsem neměla aspoň na rok zkusit variabilní a pak to zafixovat :-. i když úrok 2,79% je krásný. :-)
Odpovědět
@elisa194 aby clovek vedel, co je nejvyhodnejsi, to by si musel poridit vesteckou kouli...
Odpovědět
@flakac děkuju za info, to zní výborně.. Všechno splňujeme a lepší úrok nám jinde nedají. Jen jsem asi fakt paranoidní, stále se obávám nějakého "ale", aby třeba pak ve smlouvě nebylo, že se nedá refinancovat a musíme u nich zůstat i další fixační období...? =-)
Odpovědět
Okamžitě bych vzal ČS 2,79 % na pět let. Bohužel ještě musím tak tři měsíce počkat (doplatit pozemek), a bojím se, že sazby vylétnou nahoru.
Odpovědět
@ftipalek86 taky musim cekat, ale nebojim se, ze vylitnou nahoru...spis je treba pockat na jejich dalsi akci
Odpovědět
Profilova fotka
@jeniki89 to ano. Splátky se nám zvýšením úrokové sazby zvýšili z cca 40 000/měs. na cca 50 000/měs. A protože spořitelna počítá úroky po dnech a ne jako 1/12 ročního úroku, + fix nám končil 31.1., únor měl méně dní a tudíž méně úroků a papíry jsem nedělala průběžně, tak jsem to naplno odhalila, až již bylo pozdě. Byl to takový malinký šok, nečekala jsem to. Je to již několik let a od tehdy bylo těch různých zážitků s Českou spořitelnou mnoho. Spořitelna se také pokoušela každý rok nám úrokovou sazbu zvyšovat a každý rok jsme se dohadovalli, předkládali nabídky jiných fin. ústavů, vyhrožovali, že odejdeme, obraceli se na spořitelnového ombudsmana a tak. Akorát napoprvé jsme o takovém postupu nevěděli. Člověk se učí celý život. Česká spořitelna nás vyškolila.
Odpovědět
@flakac mozno ani nebude treba cakat.... 3 tyzdne pred minulou akciou, kde CS davala garantovanych 2,99% mi ponukli 2,84%
Odpovědět
@deto_oesya jak se to povedlo? za jakych podminek?
Odpovědět
@flakac Nechaval som si robit navrh na vystavbu domu + kupa pozemku, 80%, vychodzia urokova sadzba 3,84%, zlava za aktivny ucet CS 0,50% (staci otvorit po podpise zmluvy o hypo), urokove zvyhodnenie 0,3% (nie je mozne realizovat mimoriadne splatky v case fixu), zlava za poistenie schopnosti splacat uver 0,2%. Takze vysledok cinil 2,84%. Nakoniec som sa rozhodol len kupit pozemok a dostal som tak 2,99. Teraz vsak idem pre dalsiu hypo na dom, tak som zvedavy kolko mi napocitaju tentokrat a za akych podmienok je sucasnych 2,79%. Ak by k tomu poskytli dalsie zlavy, tak by to zacalo byt velmi zaujimave :) Uvidime v stredu...
Odpovědět
my jsme včera, byli v bance a budeme si brát hypotéku u spořky s urokem 2.79%
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 já se taky bojím vždycky nějakého ale a jsem v tomhle hrozně nedůvěřivá. Proto když mi nějaký poradce dal nějakou nabídku, musela jsem si sama pozjišťovat, jestli to tak doopravdy je. V pondělí se dozvím, zda mi hypotéka prošla (registry,skrz plat a všechno) no a pak to začne.. jsem zvědavá za jak dlouho bude vše vyřízené.
Odpovědět
@elisa194 paní říkala že během dvou tří dnu bude jasn, zda hypotéku dostaneme nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
tak mi bylo v úterý oznámeno, že jsem vyhovující a banka mi peníze půjčí. Musela jsem doložit výpis (průměrný plat za rok) + 2x výpisy z účtu za měsíc březen. Dnes se odesílaly fotografie + údaje k online odhadu. Tak snad se to odhadne na cenu kterou předpokládáme a vše půjde tak jak má. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@teresa7 jak jste dopadli vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu se zeptat... to máte všichni tak nízké částky na hypotéku (nebo máte tolik naspořeno) že berete tu 90% hypotéku?
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n já si beru hypotéku na 1.300.000 s tím, že při 90% budu platit 130.000 ze svého, což mám našetřeno.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?