Jak dlouho jste před koupí hledali - vybírali dům?

Vybíráme si starší domeček od června, většinu možnosti jsme již vyřadili z nejrůznějších důvodů....a teď nám zbývá buď čekat, až se něco objeví - ale chtěli jsme v létě bydlet. A nebo vybrat nějaký kompromis..... Jak dluho jste vybírali vy? Díky!
Odpovědět
my sme kupili hned prvy
Odpovědět
Asi pět let... a nakonec jsme koupili pozemek a budeme stavět. Ale je pravda, že to šlo proto, že jsme mohli prodat byt a máme v pohodě kde bydlet, než se to postaví. Jinak by to nešlo, domy okolo Prahy jsou dost drahé i teď, i když už se dá najít něco cenově přijatelné. Chtěli jsme taky starší dům, hlavně kvůli poloze pozemku, ale všechny měly tolik nedostatků a tak nereálnou cenu, že se nám to nepodařilo realizvat. Další problém taky byl, že bychom museli nejdříve prodat byt a to nikdo tak dlouho čekat nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
My čumákovali cca 2 roky....nakonec jsme koupili domek kvůli velice nízké ceně, i když to není to, co jsme si představovali. Ale za dům podle našich představ by jsme dali majlant, a takhle si ho alespon opravíme k obrazu svému :-)
Odpovědět
no, my asi 2-3 roky, a taky jsme si nakonec koupili pozemek. náš problém byl, že jsme hledali v specifické lokalitě, kde hrozí záplavy (tudíž jsme nechtěli bydlet u řeky, ale nakopci). další naše kritérium byla dobrá dopravní dostupnost a přijatelná cena. a přesně jsme naráželi na to samé co kamilape, těch nedostatků bylo většinou přespříliš, že nejlepším řešením by bylo to celé zbourat, nebo to byla nevhodná lokalita (vedle továrny, záplavová oblast, 3 kilometry na vlak, atd.) nebo to bylo sice opravené, ale zase nějak nevhodně, akorát to bylo dražší, ale stejně by se to muselo kompletně předělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Už jsem Ti to asi psala, my jsme konečně po 6 letech (některé roky jsme nehledali příliš intenzivně) koupili vysněný (ale 30. prohlídnutý) dům. Pravda je, že fakt líbili (tzn.dům, jeho uspořádání, cena, poloha, pozemek, prodávající realitka, výpis z katastru a další) se nám ( i manželovii mě) asi 4 domy. Už jsme tomu nevěřili. Je pravda, že máme vlastní byt, tak jsme nějak zvlášť nespěchali, i když někdy v našem 2+nudlokuchyň = 51m i s balkonem a rohožkou před dvěřmi bylo ve třech dost těsno. Těch domů na prodej je a bude víc a víc (když jsme začínali hledat, na S reality bylo v naší oblasti tak do 20 domů na prodej, nyní jich je tak 5x víc. Držte se. Nevzdávejte to.
Odpovědět
Profilova fotka
My chtěli stavět,ale pořád jsem si nebyla jistá kvůli místu pozemku a najednou bum,kousek odsud dům na prodej a bylo jasno:-)Rychlá akce,náhoda,byli jsme druzí zájemci :-)
Odpovědět
Necelý rok, a ten co máme teď jsme vybrali nakonec proto, že jsme tak nějak prostě cítili, že od nás ten dům chce zachránit :-) Není to ideální domeček, který sme si snili ale jak psal někdo výš, za takový bychom dali majlant - takže ho budeme zachraňovat k obrazu svému :-)
Odpovědět
přes tři roky....ale většinou jen na netu nebo při procházkách....opravdu reálně podívat jsme se za celou dobu byli na dva domy....a ten druhý se nám moc líbil,takže je náš.Mojí podmínkou bylo nezapikat se někde v horní dolní...bohužel jsem řidič na baterky a máme malou dceru...takže než se opět vrátím k řízení,potřebuju místo,které bude pohodlně celotýdenně dostupné busem,nejlépe mhd..což se nám povedlo.
Odpovědět
Profilova fotka
my vybíráme od loškého léta, a už máme vybraný:-) už jen čekáme na Hypo. sice to taky není uplně náš šálek a také si ho upravíme podle sebe :-). už se moc těšíme my sice pozemek máme ale stavět je ted hrozně drahé tak proto jsme pro koupi vyjde nás minimálně o 500tisíc mín což je pro nás hodně peněz.
Odpovědět
Profilova fotka
My vybirali cca pul roku, kupovali rychle a byla to chyba. Radeji jit do najmu a hledat a hledat, opravdu, i za ty penize! Hodne stesti a vybirejte peclive!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?