Jak je to s pozemkem při koupi družstevního bytu?

Profilova fotka
Aktuálně jednáme o budoucí smlouvě, kde se neustále mluví o bytu jako převodu členství. Jak to ale je s pozemkem? Jedna se o čtyř domek (bytovku). Zavést informaci do smlouvy, pohlídat si to nějak. Máte někdo doporučení?
Odpovědět
@cevepe Kupovali jsme družstevní byt do vlastnictví. A žádala jsem i včetně pozemku.Převod se zdržel díky pozemku, protože část byla v soukr.vlastnictví.Celkem nám to trvalo asi 4 měsíce. Byla jsem první co žádala, takže komplikace.Bez pozemku bych nekupovala.Zařizovalo tehdy družstvo většinou , ale neustále jsem urgovala vyřízení.
Odpovědět
Profilova fotka
@cevepe při převodu čl. práv se převádí jen čl. práva, nikoli vlastnictví, a to ani ke společným částem...užívání společných částí je oprávnění vyplývající z vlastnictví čl. práv.
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk to,co píšeš ty, je převodu dr. bytu do osobního vlastnictví...
Odpovědět
Profilova fotka
Hmm a je nějaká záruka, že družstvo dodrží prodej včetně pozemku? Co jsem se díval na katastr, tak ve čtyřdomku je zatím pouze jeden vlastník v OV a další tři jsou ještě v družstvu. Celkově pak barák je napsaný na stát Česká republika po číslem LV 60000. Díval jsem si i na vedlejší čtyřdomek, kde již do OV přešli všichni nájemnící a zde je již patrné z katastru, že pozemek pod barákem patří nájemník domu. Jak je to tedy s tím pozemkem? ... pozemek se převádí (odkupuje od státu) až jakmile jsou všichni nájemníci v OV? Nějak tohle nechápu, příjde mě to podezřelé.
Odpovědět
@cevepe Pokud pak budeš chtít koupit do vlastnictví,nezáleží na tom, zda ostatní byty v čtyřdomku budou, či nebudou chtít koupit do vlastnictví.Jen ten první to dá se říct za všechny vybojuje.Ty si koupíš do vlastnictví a dostaneš k tomu 1/4 pozemku pod domkem.já měla ve smlouvě, že do urč. r. chci odkoupit byt.Asi bych si dala podmínku, že do r. ...bude převed byt včetně pozemku do mého vlastnictví.Myslím , pokud už jeden nájemník si byt koupil a ostatní pozemek je státu,nebude problém ani u tebe ke koupi.
Odpovědět
Profilova fotka
@cevepe pošli odkaz na vyhledávání v katastru na konkrétní dům.... to je zvláštní...
Odpovědět
Profilova fotka
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazOb...
Odpovědět
Profilova fotka
@cevepe ten odkaz bohužel nejde otevřít...vypršela platnost.. :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?