Jak navázat na prodej a stavbu nového domu?

Krásny den, bydlíme v domečku který uvažujeme do pár let prodat. Už s koupí nám byli jasně že tu nebudeme nejspíš celý život. Zajímala by mě vaše zkušenost jak jste řešili prodej nemovitosti a zároveň koupi nové. Koupi budeme financovat z prodeje, takže mi není úplně jasné jak na toto reálné navázat. Chtěli bychom novostavbu nejlépe na klíč, takže mi je jasné že o to to bude ještě složitější. Předem děkuji za vaše zkušenosti a postřehy :-)
Odpovědět
Začít prodávat, v tom okamžiku koupit, pak prodat, pokud dojde k prodlevě tak podnájem a pak nastěhovat. Ideální scénář, samozřejmě. Každopádně to chce mít trochu štěstí (zásadní je okamžik prodeje a koupě nového, kdy může nastat situace kdy nemáte prodáno a musíte koupit, neboť může přijít někdo jiný). Hlavní je se nebát a jít do toho ;-) . V mezidobí do toho může samozřejmě vstoupit hypotéka apod., ale pokud víte, že Vaše stávající nemovitost je ok, tak klidně. Mohou nastat chvíle, kdy to může být trochu na hlavu (nemáte prodáno, ale podle smlouvy již budete muset koupit a do toho změnové požadavky). Ale pokud toto nastane, tak to chce silnou mentální vůli a jde to v pohodě zvládnout :). Podnájem na dobu určitou (ideálně rok) je řešení přechodové fáze.
Odpovědět
@skrudzz Podat inzerát k prodeji a zároveň začít hledat nové bydlení. S kupujícím se domluvit buď na platbě předem, možno i částečné (podle financování nového domu) nebo prodeji a následném pronájmu původního domu. Prodávali jsme byt a kupovali dům. Dům byl už rozestavěný (hrubá stavba) s možností úprav. V bytě jsme po prodeji ještě 4 měsíce bydleli, než se dokončil dům do fáze k možnému nastěhování. Musíte holt najít kupce, který nepotřebuje bydlet hned. Nebo byste se nejspíš museli dočasně přestěhovat na nějaké třetí místo, ale to se mi zdá hrozně složité, i když i to se dá překousnout
Odpovědět
My zvažujeme variantu, že si vezmeme hypotéku větší o byt, který poté prodáme a peníze z prodeje někam investujeme, než nám skončí fixace.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?