Jak se postupuje při odkupu pozemku, který je ve vlastnickém právu ČR?

Dobrý den , nemá někdo zkušenost jak se postupuje pokud bych chtěla odkoupit pozemek, který je ve vlastnickém právu České republiky a příslušnost hospodařit s majetkem státu má Státní pozemkový úřad ? Děkuji za rady :)
Odpovědět
Profilova fotka
@missyyyyy prodeje od PFČR jsou rizeny zakonem, jehoz vycuc lze nalezt primo na strankach uradu - http://www.pfcr.cz/privatizace-a-prev... - je tam pomerne presne definovano kdo a za jakych podminek ma sanci pozemek od PF odkoupit, kazdopadne je to beh na velmi dlouhou trat a hlavne vetsinou je pred vami cela rada lidi jez maji prednost napr. zemedelci
Odpovědět
Děkuji , jde o pozemek , vedle, mé babičky dříve tam stál dům je to pozemek mezi domy. Zkusím zajít na obec a pak na STÚ tak uvidíme co se dovím :)
Odpovědět
Cokoliv stát prodává tak vždy formou veřejné nabídky -aukce.Pro všechny jsou stejná pravidla.Pokud má půda nájemce tak tam má zase předkupní právo oprávněný nájemník.
Odpovědět
Děkuji tak jsem zjistila od starosty , že pozemek již odkoupit chtěli ,ale byl tam dřív nájemník a ten to nechce prodat , ale ani koupit, naštěstí je to známy tak zkusíme zajít za ním , uvidíme. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?