Jak sehnat pozemek pro stavbu RD-Opavsko, Prajzská?

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak jste koupili pozemek v lokalitách Opava, Hlučín a okolí, konkrétně PRAJZSKÁ. Hledáme pozemek už 2 roky, a stále máme problém něco najít. Oslovili jsme i RK, ale RK mají všechny pozemky stejné, které se prodávají již delší dobu. Pozemky, které se nám od RK líbily jsme si vždy jeli prohlídnout, ale vždycky vznikl nějaký problém, raději jsme z koupě vždy odstoupili. Nyní hledáme už bez RK! Umíte poradit, kde ještě hledat? Hledáme v novinách, na internetu, sháníme čísla na lidi vlastnící pozemek, který je prázdný a vhodný k zástavbě, voláme jim, ale většinou nic prodávat nechtějí, dáváme si inzeráty, ptáme se známých, rodiny atd.. Už z toho začínám být zoufalá!:( Budu ráda, když mi poradí kdokoliv. Každá rada dobrá.=) Moc, moc děkuji.=))
Odpovědět
Zkuste se poptat na obecních úřadech jednotlivých obcí, zda nemají volné obecní pozemky k prodeji...
Odpovědět
Ptejte se přímo v obci :) Na prajzske je pozemku víc než dost tak hodně štěstí at se co nejdřív zadaří :)
Odpovědět
Děkuji za odpověď:) zkusíme... V jedné vesnici jsme se ptali, ale zde starosta řekl, že obecní pozemky neprodává a ani se nechystá, následně jsme se dozvěděli, že prodával(dokonce v době, kdy jsme se ptali), nakonec ten určitý pozemek za opravdu nízkou cenu koupila sekretářka starosty, prodej byl obálkovou metodou, prý se mohl přihlásit kdokoliv, nikdo o tom nevěděl, obálku zaslala jen ona! Tohle nás docela odradilo, ale zkusíme v jiných obcích. Děkuji.
Odpovědět
@jo5 jo známost děla své ještě jak už je předem určeno komu pozemek případne :-| Spíš než starosty což samozřejmě můžete take zkusit tak se ptejte i občanu. Lidé na prajzské vědí vše :) a rádi pomohou
Odpovědět
@smajlik345 v létě pojedeme tour de prajzská na kolech a koho potkáme, toho se zeptáme:) Už nám to příjde zvláštní, že tak dlouho hledáme a nic!:(
Odpovědět
Teď dokonce máme vyhlídnutý krásný velký pozemek, v lokalitě, která je dobrá, ale pan prodává pozemek celý cca 1800m2, což je hodně, hodně velké, chtěli jsme koupit půlku, ale prodává jen celý a přes to nejede vlak. Bohužel je i 2x větší cena(logické). Naše půlka je se vším všudy, sítě, cesta atd.(naše půlka=část, která se nám líbí), druhá je bez cesty, bez natažených sítí. Tuto půlku, obávám se, neprodáme:( Takže hledáme dál:))
Odpovědět
Já jsem přímo z prajzské a pokud ti je jedno kde bude pozemek volný tak určitě vím, že je ve Strahovicích, tam stojí 450kč/m2 mělo by tam být 10 volných míst zde web.stránka: http://www.strahovice.cz/images/stori.... Dále určitě budou v Kobeřicích, Bolaticích o kterých vím, ve Štěpánkovicích už nevím jestli se neprodali to se zkuste zeptat přímo na obecním úřadě. Ale určitě na vesnici je spoustu volných pozemku, jen se stačí pořádně kouknout tak snad jsem trošku poradila.
Odpovědět
@5kopretina Jeee moc děkuji, poradila:) Určitě se podíváme a zkusíme poptat!:) Hledali jsme hlavně pozemky v místech Štěpánkovice, Kravaře, Bohuslavice, Vřesina u Hlučína, Velké Hoštice:) teď už se naše požadavky mění, takže nám to je pomalu jedno. Ještě jednou děkuji.:)
Odpovědět
@jo5 Ve vřesině je nová vystavba kde se ještě pořád staví tam budou pozemky určitě ( konec vřesiny směr na píšt ) . Jen nevím jestli je má pod sebou realitka a ta je prodava budoucím majtelům a nebo obec, ale pozemku je tam víc než dost :-) Ale i v obci mezi starou zastavbou jsou taky volné pozemky
Odpovědět
@smajlik345 Ano, vím:) ale pozemky se pohybují většinou okolo 1mil. a více, tato cena je pro nás příliš vysoká:( ve staré zástavbě sice volné pozemky jsou, ale většina lidí si to šetří pro děti, synovce, neteře, vnuky atd. Ve Vřesině máme známé, tam jsme rozhodili sítě jako první, bohužel jsme se setkali jen s odmítnutím. Dokonce jsme jeden pozemek přes RK málem koupili, ale pozemek měl hodně proti, dá se říct, že na něm nelze postavit RD, možná nějaká chatka, to nám ovšem řekli až na staveb. úřadě. Ale děkuji:) Cituji smajlik345: Ale i v obci mezi starou zastavbou jsou taky volné pozemky.... Víš o nějakém, který je k prodeji? Nebo by byl majitel ochoten prodat?:)) Zkusíme obejít jednotlivé úřady a poptat se jestli něco neprodávají.:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?