Jak zrušit bývalé majitelce živnost?

Koupili jsme dům, bohužel ve smlouvě jsme pamatovali jen na zrušení trvalého pobytu - nakonec jsme aj ten museli odhlásit býv. majitelce my. Slíbila, že všechno vyřídí, už je to 8 měsíců, jěště nic neudělala. Trv. pobyt má teď na úřadě a požádali jsme živnost. úřad aby jí zrušili také adresu místa živnosti na naší adrese. Dělali jste to někdo? Povedlo se to? Ona jí má pozastavenou do příšího roku asi do června, ale prý to může kdykoliv znovu aktivovat. Děkuji, prosím, pište, jen když máte relev. zkušenost s tímto problémem. Jak by to bylo s ev. exekucí? Kdyby náhodou k nám kvůli jejímu podnikání přišel exekutor, stačilo by mu ukázat, že jsme podali žádost na změnu adresy živnosti té paní? Nebo potřebujeme mít na všechno doma účty?Děkuji.
Odpovědět
1
2
Pokud to nebylo místo podnikání, tak na živ. listu musí mít adresu trvalého bydliště, což je úřad. S exekucí nevím, dnes je bohužel možné cokoliv, ale zase si úřady zjištují místo trvalého pobytu. :-)
Odpovědět
@susik77 platební rozkaz se posílá na adresu uvedenou v živnostenském rejstříku, exekutora soud pověřuje podle adresy uvedené v centrální evidenci obyvatel. Exekutor ti může vniknout do domu, když má podezření, že se tam nachází majetek dlužníka, papír mu ukázat můžeš, bavit se s tebou nemusí, musela bys podat vylučovací žalobu.
Odpovědět
@petraxname To by nam mohl zacit zabavovat nase veci? I kdyz mu dokazu ze je vsechno nase?
Odpovědět
@citun : Ona měla sídlo živnosti na adrese trv. pobytu. Když prodala dům nám, my jsme jí zrušili ten trvalý u nás a přehlásili jí na místní úřad. To znamená, že exekutor teď půjde k nám nebo na ten úřad?
Odpovědět
@susik77 ano, v krajním případě
Odpovědět
@citun : Ona ten živnosťák neřeší, nechává to vyhnít. Řekla, že ten živnosťák asi nebude příští rok obnovovat. Znamená to, že když ho má pozastavený, tak jí ho zruší, když ho příští rok neprodlouží?
Odpovědět
@petraxname : Aha, tak to by jsem ho proste nepustila do domu...
Odpovědět
Teoreticky na místo trvalého pobytu, ale víš jak to v naší republice vypadá. ]-( V živnostenském rejstříku musí být uvedená adresa trvalého pobytu, ale pochybuji, že si to předělala.
Odpovědět
@petraxname : Nechápu, jak můžou být takto postavené zákony? To je fakt proti normálním lidem a podpora zlodějů ]-(
Odpovědět
@susik77 a myslíš, že by se s tebou bavil? :-)
Odpovědět
@citun : No, to ne. Kdyby jsem prostě exekutora nevpustila do domu, otevře mi násilím? Jak se dá tomuto bránit?
Odpovědět
@susik77 Tak to nevím jak dlouho ho může mít pozastavený, určitě to na živnostenský úřad nahlaste, že změnila místo trvalého pobytu.
Odpovědět
Článek se načítá
@susik77 ano, otevře
Odpovědět
jj, nahlásili jsme
Odpovědět
@susik77 U nás? Asi nijak. ]-(
Odpovědět
Tak to je úžasné. Manžel říkal, že by dal prostě žalobu na stát
Odpovědět
@susik77 není konstruktivnější pořešit zrušení adresy?
Odpovědět
@susik77 No, když člověk vidí reportáže v televizi, tak už pak věří, že se může stát všechno a nikdo se tě nezastane. :-(
Odpovědět
@citun v reportážích je polovina pravdy :-)
Odpovědět
@petraxname : co myslíš? nerozumím tomu...změnit č. domu?
Odpovědět
@susik77 ne, myslím zrušit adresu té paní. Trvalý pobyt se dá zrušit, tak určitě jde zrušit i sídlo, ne?
Odpovědět
@petraxname To určitě, vím, že média na nás valí polopravdy, ale ono je to opravdu strašně jednoduchý spadnout do nějaké exekuce a nemusí být přímo tvoje. ]-( Jak píšeš, když nepomůže nahlášení na ŽÚ změny adresy, určitě žádat zrušení.
Odpovědět
to nejde...jsem se na živnost. oboru ptala. já jako majitel, můžu podat jen podnět na řízení. debilní zákon
Odpovědět
@susik77 :-|
Odpovědět
@citun ne, do exekuce neúmyslně nespadneš. Nejprve se ti musí žalobce doručit předžalobní výzvu, jinak mu soud nepřizná náklady (soudní poplatek a odměnu advokáta), pak ti přijde platební rozkaz, který si musíš osobně převzít. Pokud se nedoručí, doručuje se usnesení na adresu trvalého pobytu. Musíš si přebírat poštu, pak se ti nestane, že na tebe uvalí soud exekuci. Z mé zkušenosti - 99% lidí o exekuci ví a nechce ji, nebo nemůže platit.
Odpovědět
@petraxname Jsi dobrá! :-)
Odpovědět
@petraxname ale v tomto případě když bude ta exekuce na tu paní, přijde asi jen ten lístek do schránky aby si ta paní vyzvedla obsílku na doklad, ne? A je protizákonné aby jsem já otevírala cizí poštu?
Odpovědět
@petraxname - ty jsi právníčka, nebo exekutorka? :-)
Odpovědět
@petraxname - teoreticky by jsme to mohli už teda v tom prvním kroku řešit s živnost. oborem a exekutorem, že ta paní tam nebydlí...a že je proti ní to řízení na zruš. živnosti, ne?
Odpovědět
@citun - to je jako z filmu bába na zabití...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?