Jakou byste doporučili RK v Brně?

Zdravím všechny uživatele. Prodáváme v Brně 2 byty a uvítali bychom rady na konkrétní RK v Brně. Máme již podané inzeráty na bezrealitkách.cz aj. serverech, ale zdá se mi, že situace se nehýbe z místa, proto bychom rádi oslovili nějakou spolehlivou realitku. Již jsem našla spoustu podobných příspěvků, kde jste nedoporučovali určitě realitky, ráda bych tedy zahájijla opačný postup. Díky moc, budeme rádi za každou dobře míněnou radu. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Poradila bych nezávislého realitního poradce. Kdyžtak do IP. V žádném případě ale ne Russegger, hrůza děs!
Odpovědět
@xenka1 Za sebe můžu doporučit pana Padělka z RK Allrisk - kontakt najdeš na webu. Spolupracovala jsem s ním před 2 lety při prodeji našeho OV 2+1 v Č. Polích a přes své mládí byl velice znalý, ochotný a profesionální. Prodej se nakonec uskutečnil přes mou kamarádku z jiné RK a neproběhlo to úplně bez problémů, což připisuji právě její ne přílišné profesionalitě. Nicméně p. Padělka jsem kontaktovala i letos v létě jen pro radu a téměř půl hodiny se mnou řešil jinou teoretickou "realitní" situaci, i když z toho nic neměl. Můžeš to zkusit.
Odpovědět
My jsme zatím byt neprodávali, ale potkali jsme se se spoustou makléřů při prohlídkách. O koupi jednoho jsme jednali s REALMix. Nakonec z toho sešlo kvůli prodávajícímu, ale realitku jako takovou bych doporučila. Jejich jednání bylo velmi příjemné, vstřícné a solidní.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja asi zadnou. Nejlepsi je samozrejme pres bezrealitky.cz nebo podobne servery. Vyhoda realitnich makleru je, ze se vyznaji v cenach na trhu. Ostatni je jedno, co pradavaji a priapadji mi, ze o to nevi vsechno a naopak se snazi za kazou cenu prodat, i kdyz vam zataji nektere dulezite aspekty. Pokud bych snad mohl doporucit, tak nejake mensi realitky, jak radi napr uzivatel soleilll. Prece jen maji jiny vztah k prodeji nez ony velke spolecnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli spokojení s RUBIKO.
Odpovědět
Děkuji za informace, na serverech jako bezrealitky.cz již inzeráty máme, ale přijde nám, že se nic neděje a chtěli bychom to trochu urychlit. Vím, že bez realitky by to asi bylo nejideálnější, ale co je v životě ideální... Navíc jsem četla na nějakých serverech realitek, že snad ani žádný poplatek jako prodávající platit nebudeme, ten že hradí následně kupující. Jaké s tím máte zkušenosti vy?
Odpovědět
@xenka1 V Brně a možná na celé jižní moravě platí jen kupující. Jinde v ČR je jiná praxe. Každopádně tady by po tobě nic chtít neměli, maximálně za služby, které zprostředkují - např. úschova peněz u notáře (nikoli v RK nebo u advokáta) nebo ověření podpisů na smlouvách. Ještě mě napadá k tomu urychlení prodeje - v zimě se trh moc nehýbe, jaro a taky léto bývá lepší, takže záleží, jak rychle potřebujete peníze, případně jak moc jste ochotni slevit. To jen tak obecně...
Odpovědět
Děkuji i Vám, za informace. Takže to není jen můj postřeh, že trh se v okolí Vánoc a po novém roce zastavil? Nevím, jestli je to námi, nebo by práce realitek byla stejná, ale opravdu se nic neděje! Každopádně situace na jižní moravě mě velmi příjemně překvapila, kontaktujeme tedy nějakou z realitek. Děkuji za rady. Jinak s prodejem nespěcháme úplně nutně, ale když tak řeknu, do jara jsme chtěli mít vystaráno...
Odpovědět
@xenka1 ahoj, kupovali jsme v loňském roce byt a jen díky blbosti makléřky nám koupě trvala 7 měsíců. Už bych nikdy nic přes realitku nekoupila a ani neprodala. Právě v našem případě byla makléřka a realitka ta, která koupi zdržovala. Navíc i cena bytu bude bez realitky např. o 70 000 nižší a to je docela velká částka. zkus obchodyvm.cz, obchodyvb.cz, obchodytr.cz - zde jde dát bezplatná inzerce také. Jak už tu někdo psal, není to tím, že by se trh nehýbal, nevím kdy jste začali s prodejem, ale pokud před Vánoci, tak to není úplně vhodná doba. Leden je přelomový, myslím, že ke konci ledna se vám začnou trousit zájemci. Nevím, jak máte inzerát podaný, ale hodně dělají určitě kvalitně udělané fotky, jasný popis, plánek bytu s rozměry místností, eventuelně pokud je to starší byt tak třeba taky možný plánek rekonstrukce. Hodně štěstí při prodeji. ;-)
Odpovědět
Za sebe mohu doporučit s klidným srdcem brněnskou realitku Pegasreal. Prodávali jsme s nimi byt a v pohodě. ;-) Nevím, jestli je výhodnější prodat byt bez realitky, nám zprostředkování realitky hradil kupující. Navíc u nás byl problém, že jsme peníze potřebovali ihned, poskytli nám tedy zálohu již před prodejem bytu.
Odpovědět
Dobrý večer, děkuji Vám všem za rady a informace. Zatím jsme podali inzeráty na bezrealitní servery a nejspíš počkáme cca do března a když se do té doby nepodaří, obrátíme se na některou ze jmenovaných realitek. Ještě jednou moc děkuji za rady, moc jste mi pomohli!
Odpovědět
comfort real, výtečná makléřka,prodala námbyt za dva měsíce, fakt se hodně snaží, práce ji baví, takže super
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já za sebe mohu doporučit Akamedie realit, prodali nám byt za 10 dní, za našich podmínek, což nebylo úplně jednoduché. Perfektní přístup.
Odpovědět
Dobrý večer, děkuji Vám všem ještě jednou za rady. Rozhodli jsme se opravdu pro realitku. Známí nám radili, že je lepší na bezrealitní servery vůbec nepsat, abychom se nepřipravili o moment překvapení, kdy se naše nemovitost objeví na trhu. Pozdě. Tak třeba rada pro Vás ostatní.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
K prodeji nemovitosti mohu doporučit homehunters :) a bez realitky bych byt neprodávala :o
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?