Jakým způsobem byla prováděna platba, pokud jste platili za stavbu domu u RD Rýmařova v hotovosti?

RD Rýmařov po nás požaduje 90% před vlastní montáží?Máte někdo tuto zkušenost,kdy jste měli zaplatit a ještě nebyla provedena samotná výstavba?Díky.Andrea
Odpovědět
@klapacandrea Pokud platíš bez hypotéky, chce RD peníze předem, pokud máš hypotéku, stačí mít smlouvu s bankou. My to tak měli. Vlastními úsporami jsme platili předem, 90% hypotéky jsme tuším platili v průběhu stavby a zbytek do asi 30 dnů po předání. Podívej se na www.uspornedomy.cz, tam to je vysvětleno.
Odpovědět
To vše víme.My budeme platit celou stavbu hotově.Jen jsme trochu v obavách zaplatit 90% z ceny a stavba ještě nebude stát.Je to riziko a ty podmínky ve smlouvě nejsou pro nás zrovna přívětivé,kdyby došlo k rozpadu firmy ;-),tak příjdem o všechno :-( A vy jste neměli vůbec obavy,zaplatit tak velkou částku?
Odpovědět
Profilova fotka
A nejde to přes nějakou notářskou úschovu s postupným uvolňováním peněz (jako v bance při hypo)? Asi bych se to snažila uhrát tahle, ale musíte si bít jistí tím notářem
Odpovědět
přesně o této možnosti přemýšlíme......notáře máme.....
Odpovědět
Profilova fotka
@klapacandrea asi bch trvala na nějaké formě zajištění, např. notářská úschova (ty jsou pojištěné, narozdíl od advokátních úschov). Jen tak bych z ruky tolik peněz nedala, byť je Rýmařov zajetá značka, tak stejně. To už vůbec nemluvím o tom, že bych to nastavila tak, že vyplácet se bude po částech po bezvadném předání jednotlivých částí díla, ať máte páku na to, kdyby byly problémy ;-)
Odpovědět
V případě RD bych vůbec neměl obavy. Ta firma tu je už aspoň 30 let, Když ne jim, tak komu už by se dalo vůbec věřit.
Odpovědět
@klapacandrea tak předně předpokládám, že to nebudete platit v hotovosti, ale převoden na účet. Protože tahat tolik peněz u sebe už se dneska nesmí. Jinak bych taky asi volil nějakou formu úschovy a posílání dodavaleli po částech.
Odpovědět
Profilova fotka
@milosb no o tom, jak jsou kvalitní, by tady mohl vyprávět např. @mildagsxr.... :-) Záleží, jaká parta montážníků bude stavět. Proto i u RDR bych volila úschovu + vyplácení po částech.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?