Jde s realitkami či developery smlouvat?

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenost se smlouváním s realitkami či developery (nebo pokud to je 2v1). Například při koupi pozemku (když vím, že v okolí mají i jiné developerské projekty a že to nemůžou rozprodat už pár let), má smysl na ně tlačit ať dají cenu níž? Popřípadě máte zkušenost s nějakými konkrétními - u koho to jde a u koho ne? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@lady_giraffe Za zeptání nic nedáš, ne? Já se vždycky ptám, jestli bych nemohla dostat nějakou slevu, ať kupuju co kupuju (u bytu to nešlo, neb cena už byla na minimu) a většinou i nějakou dostanu 8-)
Odpovědět
@xdany Jo tak to víš, že to zkusíme.. Jen by mě zajímalo, jestli má vůbec člověk naději něco uhádat a pokud jo, tak třeba kolik % ty realitky choděj dolů...
Odpovědět
@lady_giraffe Pri kupe pozemku od developera v okoli Brna zlavu dostat neslo. Aj ked tie pozemky su zasietovane, osvetlene, schodnikovane uz nejaky ten rok :) Pokial developer sa neponahla dostat spat svoju investiciu, tak nema dovod predavat so zlavou... a zvlast v okoli Brna, kde je stavebnych pozemkov vseobecne malo.
Odpovědět
@deto_oesya Ahoj, díky za info :-) No my se díváme po pozemcích někde trošku jinde, tak to snad bude lepší..
Odpovědět
@lady_giraffe urcite to cenu ma, nevim jak developeri, ale realitky uz automaticky vetsinou nastavuji cenu o neco vys a pocitaji s tim, ze kupujici bude chtit slevu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
obnovuji téma : o kolik se Vám povedlo snížit cenu nabízené nemovitosti při jednání o ceně? procentuelní vyjádření bude mít vyšší vypovídající hodnotu, období a kdo prodával - realitka, přímý majitel? (u developera možnost hýbat s cenou asi moc nebude, resp. nikdo z mého okolí ani já jsme to nezkoušeli) díky za zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
@beta72 já myslím že záleží jak velký bude zájem o tu nemovitost, my prodávali a nedali jsme slevu ani korunu a to si lidi řikali že vezmou hned když dáme slevu, nakonec si kupec ještě zaplatil všechno zprostředkování. Když jsme kupovali my byl postup podobný, nechtělo se jim a upřednosňovali ty bez slevy.
Odpovědět
Profilova fotka
@beta72 My dali slevu na pozemek cca 15% a to jen čistě z důvodu, že jsme na prodej chvátali.
Odpovědět
Loni u nás byla stejná situace - o pozemky nebyl zájem, kolem měl stejný developer víc pozemků na prodej. Už při první schůzce byl přístupný ke smlouvání. Pak šla cena ještě o trochu níž. A jak mluvíme s budoucími sousedy, tak by to šlo možná ještě trochu. Jen se nebát se zeptat.
Odpovědět
Profilova fotka
@beta72 U chaty jsem šla dolů o 25%. Ale po dohodě s odhadcem jsme cenu trochu nadstřelili a bylo mi jasné, že je to neprodejné. A po půl roce jsem chtěla prodat. U bytu jsme neslevili ani Kč, byl prodaný za 14 dní. Při nákupu pozemku jsme uhráli alespoň to, že odměnu realitce jsme platili s prodávajícím napůl
Odpovědět
díky všem, ale klidně pište dál. jsem tak trochu schizofrenní: sama při prodeji jít dolu s cenou jít nechci, ale pro sebe bych ji chtěla, já vím, jsem potvora... ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?