Je tu někdo kdo kupoval RD a nechal si ho nechat prověřit dvěma inspektory?

Dobrý den Je tu někdo kdo když kupoval RD (nebo byt) si ho nechal prověřit dvěma "inspektory" nemovitostí (nezávisle na sobě)? Už jsem v domě měl jednoho inspektora (je to člověk 50-60 let, celý život se pohybuje ve stavebnictví, dělá i různé další věci okolo nemovitostí (stavební dozor např. atd.) takže by tomu měl rozumět a měl jsem pocit že rozuměl (ale já stavebnictví nerozumím, ale měl jsem takový pocit). Dům se mu celkem líbil, nic proti němu neměl. Prověření trvalo cca 2 hodiny. Je to starší rodinný cihlový dům (cca 45 let starý). Z prohlídky jsem měl normální až dobrý pocit. Čistě z přehnané opatrnosti jsem přemýšlel že bych si tam pozval ještě jednoho úplně jiného inspektora nemoviotstí (stavaře atd.), jen tak, pro '"sichr", abych si byl 100% jistý. Chci se zeptat- udělal to tak někdo koho znáte, nebo vám to přijde už zbytečné/přehnané?
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi to jako přehnané.
Odpovědět
Ok, názor někoho dalšího...?
Odpovědět
Jestliže někdo dělá dozor a ať pracuje ve stavebnictví dost let určitě bude mít víc zkušenosti než kdejaký inspektor nemovitostí
Odpovědět
@vodak01 Ne to je fuk... já se ptám jestli si tam mám pozvat dva lidi kteří mi nezávisle na sobě zhodnotí stav?
Odpovědět
Doporučuji nikoho nazvat. Co když ten druhý to pohání? Pak nebudete vědět co dál!!! To tam pak budete zvát třetího?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to zkusila, dům kupujete na celý život, pokud máte dost peněz a ještě někoho v záloze pozvala bych ho. Do zdí a základů vidět není je to právě o zkušenostech z čeho poznat skryté vady. Ale jen někoho skutečně znalého věci, spíš ten stavební dozor než "inspektora".
Odpovědět
Podle mě to moc smysl nemá... Pochybuju že by druhý našel něco fatálního co by první člověk přehlédl. maximálně upozorní na drobnosti, které tak jako tak budete při rekonstrukci předělávat. Jestli dům není vlhký, nemá velké praskliny ve zdech, střecha není vysloveně sežraná, atd... tak nemá význam víc řešit. Ale je to Vaše věc, klidně si tam zvěte každý týden někoho dalšího.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?