Kdy se předávají klíče od bytu - při úhradě nebo při podpisu smlouvy?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdy jste fakticky obdrželi klíče od bytu? Já jsem si nenechala toto přímo zanést do smlouvy a v současné době je celá kupní cena na jistotním účtu, kde je vázaná převodem nemovitosti na katastru... Ten bohužel v Praze může trvat klidně i tři měsíce :-( Takže jsem v situaci, kdy developer z nějakého důvodu nechce předat klíče, zkoušel na mě dokonce, jestli bych oproti klíčům nepodepsala dodatek k jistotnímu účtu, aby mohli čerpat dříve, což jsem rezolutně odmítla. Ještě dodávám, že byt je v novostavbě, dokončený, vhodný k okamžitému nastěhování a jedná se o poslední neprodanou jednotku. Vznikají mi další náklady, jako když jsem si musela v Praze objednaný nábytek s dovozem a montáží zdarma nechat místo toho přivézt do stávajícího bytu. Mám na byt hypotéku, už splácím a stále nemám kde bydlet. Má na toto developer právo a jak se můžu bránit? Děkuji za odpovědi :)
Odpovědět
No,asi nejlogictejsi je az po zapsani,ale jde to pri navrhu na vklad,ale musi byt podminky vyrovnane-ono se taky muze stat,ze katastr prevod nezapise a co pak? Ze prevod dnes trva,za to prodavajici nemuze.Spis je potreba to vzit jako fakt a dopredu se podle toho zaridit. Takze:zkusit to s prodavajicim vyjednat,ale asi sam taky ustoupit a vymyslet jisteni pro obe strany. Co treba najem za symb.najemne do doby zapsani?
Odpovědět
Profilova fotka
u novostavby, kde už někdo byt přepisoval by to snad mělo jít do měsíce... jinak bohužel s developerem asi člověk nic nezmůže...ale je to i v jeho zájmu, aby peníze rychle dostal
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?