Kolik jste prodělali na prodeji nemovitosti?

Před 2,5 lety jsme si s manželem koupili byt, který jsme před půl rokem celý zrekonstruovali. Nacpali jsme do něj hodně peněz a teď moje sestřenka prodává domeček a nabídla nám ho za slušnou cenu. Tak jsme docela nalomený. Našli jsme si už kupce na byt, ale problém je v tom, že ho nikdy neprodáme za ty peníze, které jsme do něj nacpali. Prodělali bychom 150 000 Kč, tak řeším, co myslíte, šli by jste raději do domečku i když by jste tolik prodělali. Co si o tom myslíte, taky jste někdo prodávali nemovitost hned po rekonstrukci, povedlo se vám jí prodat za ty peníze, co jste do toho dali? :-)
Odpovědět
Tak jestli na kupovanem domecku vydelate to same(resp.je za nizsi nez trzni cenu),neni co resit.A 150 tisic neni jeste tolik.
Odpovědět
ondrej190 děkuji za reakci. Ano, právě proto o tom uvažujeme, sestřenka by nám ho nechala levněji než když by ho nabízela k prodeji přes realitku, proto nás to hodně láká, i když prodělané peníze na bytě nás taky mrzí :-|.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych 150 000 Kč neviděla tak tragicky, není to zas tak šílená částka. A domeček je domeček ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkarolinka 150 dáváme jen jako provizi real. makléři... Takže to nic není a určitě bych do toho šla... Dům je dům
Odpovědět
Profilova fotka
Ono kdyz si zapoctete kolik byste za ty 2,5 roku zaplatili za bydleni nekde v podnajmu, tak treba zjistite, ze jste vlastne nic neprodelali, prinejhorsim jste bydleli zadarmo, takze to nebyla spatna investice :-)
Odpovědět
@kkarolinka Teď máte kupce, kde tratíte 150 tis. pokud do toho nepůjdete není nikde psáno, že později neproděláte ještě víc. Myslím, že ta částka fakt není nic tragického a podle mě stejně platí, že nikdy se nedá prodat za to co se zaplatilo + rekonstrukce. Ty úpravy kupec bere jako takovou samozřejmnost a je úplně jedno kolik vás stály.
Odpovědět
@kkarolinka urcite bych do tehoo sla. Kdyby ste se do buducna rozhodli prodat a kupovat tak taky prodelate ceny na horu nepujdu a pak zaplatite jeste kopec penez jako provize RK. Kdyz do domku chcete je za dobru cenu neni nad cim premyslet :)
Odpovědět
A jestli se vam domek sestrenky libi a nekoupili by jste,budete si rvat vlasy,ze jste to neudelali :-) Vypada to na dobrou nabidku,a ta je parkrat za zivot ;-)
Odpovědět
Moc Vám děkuji za odpovědi, máte pravdu,je pravda, že do domečku jsme chtěli jít vždycky a do budoucna bychom určitě prodělali více, sice bychom si užili novej byt, ale zase domeček je domeček. Děkuji všem ;-) za povzbuzení.
Odpovědět
Profilova fotka
-350000,- a už jsme v RD..:))
Odpovědět
Profilova fotka
Při prodeji bytu jsem prodělala jen na markýze 25tis.a 5 let staré kuchyni, která tam zůstala, takže nevím, jestli počítat celou tu částku 100tis., hodnota už nebyla tak vysoká té kuchyně, takže do 100tis. max. celkem.
Odpovědět
@kucinkaa my jsme právě dělali reonstrukci v září a nechali jsme si kuchyni taky za 100tisíc, takže je úplně nová a to nepočítám dřevěné podlahy a nové posuvné dveře. To nás nejvíc mrzí, všechno je to nové, ale prostě za ty peníze, co jsme do toho dali to neprodáme ani náhodou. :(
Odpovědět
Článek se načítá
@lajlinka78 teda jo, to jste také hodně prodělali :( a jak dlouho jste v bytě bydleli?
Odpovědět
Profilova fotka
@kkarolinka 5 roků to byl rozdíl mezi prodejní a kupní cenou, ještě jsme nakonec investovali dalších 100 tis. + pokuta za předčasné splacení hypo 96 tis. Takže přes půl mega v háji, ale domek za to stál. :))))
Odpovědět
@lajlinka78 teda jo, tak to je hodně :(. Ta pokuta nás také děsí, na byt máme hypotéku 2,5roku a teď jí chceme splatit, tak jsme zvědavá kolik na nás vypláznou penále :(.Takže zatím počítám 150tisíc bez penále.
Odpovědět
taky jsme prodělali, jen rozdíl mezi prodejní a kupní cenou byl 210 tis, k tomu pochopitelně za těch 5 let úroky. Na začátku poplatek za úvěr cca 30 tis, součet všech možných poplatků, odhadů atd.? Zasklení lodžie a nové radiátory asi 40 tis, zaluzie asi 8 tis. Rekonstrukci jsem bohudík nedělala, prodělat ještě na kuchyni a koupelně, to už se asi někde houpu. :-) Navíc v bytě šíleně narostly měsíční poplatky, až na 8600 Kč měsíčně, takže kdybych šla tenkrát bydlet do malého podnájmu, ušetřila bych pravděpodobně i na tomhle. Např. moje kamarádka si už delší dobu pronajímá stometrový byt za 10 tis. Takže sakumprásk mě ta sranda s vlastním bydlením stála cca půl milionu? Přesně to nepočítám, nestojím o infarkt. Ted už jsme taky v domku. Je to smutné, ale život jde dál, nemá cenu se ohlížet. Byt jsem kupovala s tím, že v něm budu bydlet celý život, ale úplně se změnily životní okolnosti, vlastně bohudík k lepšímu. Je to u nás dost složitá a nestandardní situace, protože takový byt máme ještě jeden. :-D :-D :-D Myslím, že takových lidí je mnoho, myslím, že nikdo, kdo koupit v letech 2006-2009 byt za obvyklou cenu ho za tuhle cenu nemůže prodat. Možná tak někde v Praze nebo Brně.
Odpovědět
@kkarolinka
Odpovědět
jo a pokutu bance jsme žádnou neplatili, pořád dál platíme dvě původní hypotéky. Každý jsme před seznámením s manželem už měli hypo, kterou jsme si brali sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to muzete zvladnout bez prodeje, tak si ho nechte a pronajem vyuzijte na snizeni mesicni hypo na dum...
Odpovědět
@thomson to nás také napadlo, ale nedostali bychom druhou hypotéku :(.Taky je blbý to, že nikdy nevíš komu byt pronajmeš a jak Ti ho zdevastuje. máme všechno opravdu nk bych nové.
Odpovědět
A zkoušeli jste nabídnout i jiným lidem? Třeba by se našel další kupec, který by respektoval cenu vyšší. My prodali byt bez reklamy. Jen jsme potkali makléře, co věděl o kupcích, kteří chtěli byt v naší lokalitě. Byla to rychlovka.
Odpovědět
@dracula no, hledali jsme kupce 3 měsíce, měli jsme cenu o 100 tisíc vyšší, ale každý kdo volal a řekli jsme cenu, tak se nechtěl ani přijít podívat. Pak jsme šli o 50 tisíc dólů a to se přišli podívat takový šlušní lidé a ty nás ukecaly ještě níž o 50 tisíc, jinak by to nevzali :(. Kdybychom to dali přes RK, tak bychom jen na provizi platili 50 tisíc, tak jsme se rozhodli, že do toho půjdeme, abychom byli v létě už v domečku. Jak už tady někdo psal, asi je pravda, že za podnájem bychom taky za ty 2 roky dali stejně :-| , ale stejně to štve.
Odpovědět
Všem děkuji za odpověď, tak už jsme byt prodali a stěhujeme se :-)
Odpovědět
@kkarolinka jee to je rychlovka. Aj ja už chcem....
Odpovědět
@majka1niky ano, ano, museli jsme rychle, jinak bych se nerozhodla ;-)
Odpovědět
@kkarolinka my čakame už 3mesiáce. Stále dokladame papíete a ten nás domcek v nedohladne. Tak držím palceky
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme spíš vydělali, ale bylo to obrovské štěstí , ceny bytů se při našem prodeji pohybovali v dané lokalitě o půl mega až mega výš, než když jsme ho kupovali, navíc zájemce byt chtěl téměř za každou cenu. Ale jsme asi vyjímka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?