Kolik metrů máte velkou kuchyň s obývacím pokojem?

Profilova fotka
Dobrý večer, kupujeme menší domeček a máme tam místnost kuchyň s obývacím pokojem dohromady, ale místnost má jen 28,5 metrů :-| zdá se mi to hodně málo,ale všichni mě přesvědčují, že to stačí =-) . Prosím napiště mi jak máte velikou tuto místnost vy a jak jste s velikostí spokojení? A popřípadě jestli si myslíte, že 28,5 metrů je málo a nebo to stačí.... Děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
1
2
My budeme stavět domeček, kde kuchyň bude mít cca 11m2 a obývací pokoj cca 35,9m2. Kuchyň nebude obří, ale pro tři lidičky bohatě stačí a zbytek prostoru raději věnuji obývacímu pokoji, aby si dítě jednou mělo kde hrát :) Podle mě i těch 28,5 stačí, když je nábytek dobře uspořádaný..pořád lepší menší a útulný prostor než obrovský barák, kde se bojíš na něco sáhnout a do kuchyně se chodíš jen koukat :D
Odpovědět
Profilova fotka
Naše kuchyň s obývákem má dohromady taky něco málo přes 46 m2 Zdá se mi to velký dost na pohodlnou kuchyň podle mých představ, velký stůl a velkou rohovou sedačku, knihovnu atd. Ale myslím si, že určitě stačí těch 28,5 m, když se to dobře uspořádá. Souhlasím s mppm, chce to nápad a hlavně útulnost a tu pohodovou atmosféru domova :-)
Odpovědět
Zdravím. Jsme v paneláku, obýváková část je 5,8x4,4metry, kuchyňská čás 4x2,5 metru = cca 35m2
Odpovědět
Profilova fotka
v rd máme kuchyn + obývák 38 a je to málo .. vejde se kuchyn, stůl, sedačka krásně, ale problém budeme mít s obývací stěnou .. za mě - min. 45 - aby byl prostor i pro to dítko .. pokud by domek byl ok a 28 obývák - asi bych to přežila .. ale stavet dle svého tak příště metry přidám .
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na to že to má být v rodinném domě a má tam má bý obývací pokoj, jídelní stůl a kuchyňská linka tak 28m moc není.... budeme mít 43m a je to tak tak akorát... víc místa je o penězích :-| toť můj názor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
28 je dle mého málo.... Máme kuchyn 12m + jídelna s obyvakem 30m ( kuchyn je ok, ale jídelna s obyvakem mohla byt klidne o par metru větší - takže představa 28m na vse je hrozne málo)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme kuchyň, jídelna a obývák 43m2 a do menšího bych nešla, si to neumím představit, ale možná to jde .... vlastně všechno jde :-)
Odpovědět
my máme nyní na bytě kuchyň a obývák na 20,5 m2 a pro dva lidi je to oukej ... vlezlo se nás tu o vánocích 6 :-) ... s rodinou už je to ale těžší, takže v domku budeme mít těch metrů jednou tolik :-)
Odpovědět
My zatím nemáme, jsme ve fázi výstavby, ale kuchyň + obývák bude 50m2. Kuchyn a jídelna 26m2 a obývak 24m2. A s tím co jsem si navrhla (kuchyň, sedačka) to bude tak akorát:) Ale to je hold plus výstavby, při koupi domu se asi těžko hledá ideál:( Asi by se to mělo vejít, ale bude to natěsno s malou kuchyňkou:(
Odpovědět
Profilova fotka
My máme něco kolem 36 m2 (z toho kuchyň je cca 12 m2) a naprosto nám to dostačuje...švagrová má starší domeček a myslím, že oni můžou mít tak těch 28 m2 celkem - je to sice menší, ale naprosto to dostačuje - dokonce i když jsme tam ve větším počtu, tak "dobrých" lidí se vejde všude dost :-D 8-) - takže pokud vyloženě ty nepotřebuješ mít kolem sebe moc prostoru, tak proč ne ;-)
Odpovědět
Ahoj, 27tu obyvak cca 20 metru kuchyň plus jidelna, velke mi to nepripada (jidelna a kuchyn velke obyvak jen tak tak. Na proseku jsem měla v bytě kuchyn a obyvak 21m a bylo to tak akorát pro dva. Uvažovala bych o možnosti stavebních úprav pokud lze a třeba tu kuchyň přesunout mimo. Na druhou stranu vyrostla jsem v bytě 60 m celkem a taky jsem vyrostla. Pokud se ti to zdá už teď malé, tak bych já osobně koukala dál.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme byt.... obyvák cca 25m2 a kuchyň myslím 18m2 ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
I na takovém prostoru se dá určitě dobře a kvalitně žít. Obrovské prostory jsou dobré jen na práci. Děti jednou vyrostou, přestanou se motat kolem matky, budou zalezlé ve svých pokojích a nakonec odejdou z domu.....Takže se tím vůbec netrap a s chutí do toho....
Odpovědět
Profilova fotka
Obývák 26,5 m2 spojený s kuchyní 7 m2, takže 33,5 m2. V pohodě se vešel jídelní stůl, sedačka i vše ostatní plus zbyly prostory na hraní pro malého. Ale ono je to hodně i o tvaru té místnosti. Máme kuchyni jakoby ve "výklenku". A obývák je relativně dlouhý (přes 7 m), ale užší (3,8 m). Určitě by se hodilo, kdyby byl ten obývák o metr širší, pak by měl 35 m2 + kuchyň, což by mi přišlo ideální. To ale neznamená, že jsme takto nespokojeni. Mohli jsme zastavit jen určitou plochu a měli jsme i další požadavky na uspořádání přízemí. Takže v pohodě kompromis, spokojenost.
Odpovědět
Tak my máme kuchyň cca 8,5m2 a obývák cca 21,5m2. Kuchyň je obrovská, obývák menší, ale v pohodě se tam vejde sedačka, dvě křesla, konferenční stůl, tv stolek a jídelní stůl (ten už je trochu na těsno). Plus máme v obýváku krb a o vánocích stromeček. :-D A řekla bych, že i místo na hraní (snad i "denní" postýlku) pro dítě tu zbyde taky. Přesně, jak řekl @hugo58, vše je na úkor dalšího uspořádání přízemí. Chtěli jsme pracovnu, tak proto máme malý obývák, mohli jsme pracovnu úplně zrušit a měli bychom obrovský obývák, ale to už by nesplňovalo naše požadavky na počet místností. Navíc máme typový projekt, kde jsme si vymýšlet moc nemohli. A v neposlední řadě jsou rozhodující peníze. Ten metr navíc, o který bychom roztáhli dům by nás přišel "mým odhadem" na zhruba 300-500tis.? @terkao Takže za mě 28m2 stačí, není to sice žádný luxus, ale v pohodě se vám do obýváku vejde základ. S žádnou knihovnou a skříňkama apod. moc nepočítejte. Ale radši budu mít malý obývák ve vlastním domečku, než ještě menší v paneláku. ;-) Nezoufej, je to v pohodě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Společný prostor 45 m2. Obývák 25m - kuchyň s jídelnou 20 m.
Odpovědět
obývák s kuchyní máme 41m2 a přijde mi to tak nějak akorát, možná bych i pět metrů přidala, je to tím, že vidím, kde doma žijeme a až se přestěhujeme, bude to to samé. Samozřejmě že se dá na 28 metrech zažít krásné věci, ale mně by to nestačilo, nevadilo by mi, kdybych ložnici měla deset metrů, ale obytnou místnost potřebuji velkou :-)
Odpovědět
Kuchyň + jídelna + obývák = 86 m2 :-D. Ale ze mě si příklad neberte. My máme přestavbu stodoly, takže jsme zachovali původní rozměry.
Odpovědět
Profilova fotka
@terkao záleží hodně na uspořádání... my máme cca 40 m2 a je to málo, ale je to hlavně tím, že to máme blbě uspořádaný... ale dá se žít i na málo metrech:)
Odpovědět
Profilova fotka
V bytě máme kuchyň + jídelna + obývák 21m2 a dá se tu ve třech lidech slušně fungovat. Pokud si to nezaplácáte zbytečným nábytkem nebo obří sedačkou, tak klidně. Záleží jak rozestavíte nábytek, na ostatních místnostech a úložných prostorách. Taky záleží, jak často a kolik k Vám chodí návštěvníků. Jestli máte jednou za rok větší akci, nemá cenu kupovat stůl pro 12lidí atd. Držím pěsti při rozhodování. :-)
Odpovědět
Nazáleží ani tolik na metrech jak na dispozici toho prostoru. Zkuste si v něm rozvrhnout, kde a jak velká by měla být kuchyň, kde bude jídelní stůl, kde a jaká bude sedačka, kde bude televize atd. Pokud se vám tam vše bez problémů vejde, tak to bohatě stačí. Už jsem viděla i obýváky o 50 m2, kde na každé stěně bylo několik dveří, oken a pod. a bylo téměř nemožné je vybavit...Doporučuji si zkusit prostor rozvrhnout v nějakém grafickém programu.
Odpovědět
taky myslím že nezáleží až tak na metrech aj na dispozicích...vzala bych si čtverečkovanej papír namalovala pudorys a vystříhala nábytek a skládala skládala a skládala a uvidiš :-)
Odpovědět
My mame obyvak spojen s kuchyni total 29 m :)
Odpovědět
máme propojenou kuchyň s obývacím pokojem 33,5m. V tom prostoru máme i jídelní stůl :-) na úklid to stačí, větší bych ani nechtěla :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Obývák + jídelna + kuchyň + špajzka 13x5 metrů, jestli to bude hodně nebo málo zjistímě v průběhu letošního roku.
Odpovědět
My máme kuchyň + jídelnu+obývák 49 m. Kuchyň je prostorná, v jídelně velký stůl + 6 židlí, sedačka trojsedák, dvojsedák, křeslo. Pak jen pár skříněk s televizí a prosklenná vysoká skříň. Mám tam ale 5 velkých květin v květináčích Lechuza, ty zaberou dost místa. Takže je to akorát, nepůsobí to prázdně ani jako skladiště.
Odpovědět
My máme 39,50 m. :-)
Odpovědět
my mame na byte cca. 80m2 a pre nas je to pohodlne akurat - zalezi ako si to chcete zariadit. Moji rodicia v panelaku maju cca. 35 a je to tak tak... neviem na rodinny dom mi 29 pride velmi malo :-|
Odpovědět
my mame na byte cca. 80m2 a pre nas je to pohodlne akurat - zalezi ako si to chcete zariadit. Moji rodicia v panelaku maju cca. 35 a je to tak tak... neviem na rodinny dom mi 29 pride velmi malo :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Terko, ještě mě napadlo zajdi do Ikeii...teď tam mají hodně zařízených malometrážních bytů a člověk by neřekl, co všechno se na tak malý prostor vleze. A pak určitě použít nějaký plánovací program nebo min. čtverečkovaný papír a zkoušet, co se kam vejde ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?