Koupě pozemku, který je vedený jako plocha smíšená obytná

Dobrý den, prosím pěkně o radu. Chtěli bychom s přítelem kupovat pozemek, v současném UP je pozemek veden jako plocha smíšená obytná. Jde na takovém pozemku postavit rodinný dům?
Odpovědět
Každý územní plán má vlastní definici těchto ploch, podívejte se do textové části ÚP a nebo raději rovnou požádejte o územně plánovací informaci na stavebním úřadě, možná to jde i mailem, něco jako diskutovat tady :), jen je to závazné a pravdivé. Budou tam i limity a podobně, to se vám bude hodit. K dotazu je nejlepší přiložit i navrhovanou situaci.
Odpovědět
Stavební úřad poradí víc než my tady, ale obecně vzato by to jít mělo a spíš budete mít lepší podmínky pro stavbu než na klasickém stavebním pozemku. (Vycházím z toho, že my na našem dvojpozemku máme ten druhý taky smíšený a je na něm možné stavět i komerční stavbu s tím, že může být stavba o dost vyšší a zastavitelnost je 50% pozemku namísto obvyklých 30% u klasického stavebního pozemku, ale u Vás to může být jinak, chce to se poptat). ;-)
Odpovědět
Presne tak. Kazdy uzemni plan se sklada z graficke a textove casti, ktere se vzajemne doplnuji. Kdyz pozadate o uzemne planovaci informaci, dostanete zavazny podklad pro projekt. Aby se nestalo, ze, az budete mit projekt hotovy, dostanete zamitave stanovisko od uzemniho planovani.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?