Koupě RD na hypotéku s bratrem - jeho polovina v exekuci

Dobrý den,mám na Vás dotaz koupila jsem s bratrem dvougenerační rd na hypotéku a v katastru jsme vedení 1/2 a 1/2.Teď jsem zjistila z nahlédnutí do katastru,že jeho polovina je zastavena exekucí.Moje otázka je chtěla bych si nechat vyměřit svoji polovinu pozemku a oplotit co k tomu budu vše potřebovat a na koho se obrátit?Jeho přítelkyně se tu začala dost roztahovat a dokonce mi zkácela jabloň aniž by se mě zeptala. ]-( Ještě bych chtěla nějak ošetřit tu moji polovinu rd máme horní patro.Bylo mi řečeno,že pokud to nemám nějak ošetřeno,tak může i exekutor přijít ke mně a to bych nerada...Prosím poraďte,ať to mohu dát dopořádku...Děkuji... ;-)
Odpovědět
@zuzik67 chtělo by to udělat nějaké prohlášení vlastníka a tam rozdělit bytové jednotky( ale nemyslím si, že to katastr dovolí, když je tam exekuce)
Odpovědět
@jaroslav1987 když je exekuce na jeho polovině,tak na to katastr nepřistoupí?a když seženu geodeta,aby nám rozdělil pozemek,tak též na to nepřistoupí?
Odpovědět
@zuzik67 nejsem právník asi by to chtělo s nějakým probrat, stejně ho budete potřebovat na to prohlášení vlastníka, ale myslím si, že exekuce je na půlce nemovitosti a vy byste ji mohla rozdělit na byty např. nespravedlive a tím by jakoby exekutor prodělal.. je něco jiného mít půl domu nebo byt v domě, kde jsou dva byty...s pozemkem je to stejné..
Odpovědět
@jaroslav1987 dobře děkuji za odpovědi...Obrátím se na právničku a uvidím... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je na domu exekuce, tak si myslím, že prohlášení vlastníka neprojde. Tu hypotéku máte dohromady? Pokud ano, kdo jí splácí? A ta exekuce, v jaké je výši? Co se týká toho prohlášení vlastníka, tak se budete muset dohodnout s bratrem, ideálně nejdřív vyřešit tu exekuci a pak udělat prohlášení vlastníka. černý scénář radši ani nebudu rozepisovat....
Odpovědět
Pokud mate idealni polovinu, stejne Vam to nerozdeli..., nelze to.
Odpovědět
@charado proč by to nerozdelili? Pochopitelně musí být dohoda obou stran..
Odpovědět
@jaroslav1987 znamena to fyzicky neurcena polovicka, takovou pulku nelze vymezit rozdelenim na moje patro, tvoje patro. Maji vse dohromady a spilu musi take rozhidovat.
Odpovědět
Spolu a rozhodovat, pardon, pisi na mobilu. @jaroslav1987
Odpovědět
@charado ale tomu ja rozumím, ale pokud se dohodnou na prohlášení vlastníka, zanesou na katastr, tak není problém rozdělit takovou nemovitost na dvě bytové jednotky..pak je nutné založit nějaké společenství vlastníků..
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 Není nutné založit společenství vlastníků, to je až od 3 vlastníků, pokud se nepletu
Odpovědět
@vladimirsvorba 3 ještě ne, pokud se nepletu já... :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@vladimirsvorba ja si právě myslím, že po novu musí být nějaké společenství už od dvou vlastníků, ale ruku do ohně bych za to nedal...
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth dalo by se to dohledat, myslím, že to byli 3 vlastníci a minimálně 6 bytů :-)
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi,už jednám s právničkou... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?