Koupit dům ve slepé ulici, kde je dům cikánů (i když už se "exekuuje")?

Líbí se mi celkem jeden dům u vyškova, konkrétně obec kučerov, ale je v takové malé slepé "zapadlé" uličce kde je cca 5 domů, jeden z nich ale patří cikánům, je už celkem vybydlenější a hlavně na předzahrádce má "bordel" (různé vytahané věci z domu atd.). Ale podle majitele prodávaného domu v této uličce cikáni už nežijí, já tam taky nikoho neviděl a hlavně podle katastru: http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazOb... (Kučerov (okres vyškov) čp. 75 Je na všechny přihlášené obyvatele nařízena exekuce a Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a už byla nemovitost i zaplombována... Předpokládám tedy že už nebude dlouho trvat a nemovitost bude prodávána někomu jinému a cikáni už tam nebudou.... Myslíte že je bezpečné v tomto případě nemovitost koupit? (myslím tu co se mi líbí, v té samé uličce (ne ten barák od cikánů)
Odpovědět
Profilova fotka
Náš soused má exekuci na dům už přes rok a nic se neděje a dít nebude. Tady bych se bála, že to stejně nikdo nekoupí, kdo by to chtěl? Vybydlený dům a hrozba, že mu to ve finále stejně majitelé vypálí a zboří ;-)
Odpovědět
Tak tam už je zaznačená plomba na tom katastru takže já předpokládám že už se to na někoiho převádí... (i kdyby to měl být jenom stát nebo nějaký úřad, exekutor nebo já nevím)...
Odpovědět
@friss Odkaz z nahlížečky nelze kopírovat, takto KN nefunguje :-), prosím o zaslání č.p. či čísla parcely (klidně do IP), a název katastrálního území. Podívám se, co se s nemovitostí děje. Co se týče exekučního příkazu k prodeji tak tento může váznout na nemovitosti i několik let. Kdyby na nemovitosti byla již vyhlášená dražba, tak by to bylo zase o něčem jiném. Záleží zda by dražba byla dobrovolná či nikoli. Relevantní v tuto chvíli je otázka: "Proč majitel sousední nemovitost prodává?" Není to náhodou právě kvůli nepřizpůsobivým sousedům, byť Vám tvrdí něco jiného? Jak se pohybuje cena za Nemovitost? Není podhodnocená?
Odpovědět
@korodujicividle už jsem to psal v tom originálním příspěvku... :-) Kučerov (okres vyškov) čp. 75 (to je ten cikánský, ne ten co chci koupit) Prodává nevím proč... prý tam měli pronájem ale pak se to rozhodli prodat, každý bydlí jinde... možná to i zdědily po rodičích... měli vážného zájemce ale odřekl to nakonec tak zpětně kontaktovali mě. Jinak cena byla původně vyšší ale snižovali.... byla na 1,7 mil, tedka jen a 1,6 mil, předtím byla podle mě ještě vyšší (než těch 1,7)
Odpovědět
@friss Tak v současné chvíli se na Nemovitosti zapisuje další exekuce, a to na pana B., tudíž k žádnému prodeji nemovitosti nedochází a s tolika závadami těžko asi dojde... Dům časem spadne do Dražby, ale chtěla bych vidět toho odvážlivce, který najde odvahu nemovitost vydražit a pak se soudně domáhat přístupu do Nemovitosti. Nemovitost vlastní 7 (vezmeme-li v potaz i paní Sch.) majitelů romského původu. Na každého z nich se jistě váže další příbuzenstvo, děti apod., takže v té nemovitosti jich žije asi nemalé množství. Exekucemi jsou vypsány na všechny z nich, tozn. že to musí být opravdu fajn lidé, co si neberou servítky a složenky nehradí, práce jim nevoní (jinak by měli exekuce na mzdu a ne na majetek)... Pokud by opravdu nemovitost někdo vydražil (podotýkám, že ke dražbě se ještě nikdo neodvážil), tak žaloba na vystěhování by se táhla nejméně 2 roky a asistovala by u ní zřejmě i Šabatová, která by dotyčného vydražitele dozajista nařkla z rasismu, takže by měl na krku (a to doslova) nejen rozsáhlou cikánskou sebranku, ale i trestní stíhání. Takže věřte, že v té nemovitosti se budou Vaši sousedé ještě dlouho množit a k jejich vystěhování jen tak nedojde :-S Možná se ovšem pletu, a jsou to vesměs samí milí lidé, kteří po večerech čtou Balzaca :-D a spořádaně pečují o své děti. Pokud opravdu o sousední nemovitost stojíte, doporučuji si udělat pár nočních prohlídek okolo Vašeho budoucího domu i toho sousedního, ať víte do čeho jdete :-p . Hlavně je vhodné si vybrat čas, kdy se pobírají sociální dávky (nevím, kdy), to je u Romů většinou hodně veselo, nakoupí se mňamky (alkohol, cigarety, drogy) a slaví se do rána :-N
Odpovědět
americania nato maju jeden specialny vyraz... "Are u f...king kidding me?!" snad to hovori za vsetko a ak to skutocne myslite vazne tak snad som vas aj postrcil k spravnemu rozhodnutiu 8-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@friss mne by skôr vadilo to JZD za humnami...
Odpovědět
korodujicividle: Aha, tak díky, já špatně pochopil ty udaje v tom katastru v tom případě... nevěděl jsem že se dělá plomba i jen když se zapisuje exekuce (myslel jsem že se dělá jen když se to prodává). Potkal jsem na ulici jednu holku (mladá, bílá :-) )když jsem tam byl (je to malá obec, cca už nevím 600 obnyvatel? nebo ani to ne) a ptal jsem se mimojiné jestli tam jsou cikáni, říkala že ne, že ji ale děda říkal že tam kdesi (a mávala rukou do té slepé uličky) jsou, jedna rodina, ale že o nich neví, že je tady nikdy neviděla atd. že tam asi nežijí... takže je možný že tam fakt bude klid... jenže i když tam bude klid ted, nemusí tam být klid za pár měsíců... Ale taky mě zaujalo že okolní baráky, přímo sousedící s tím cikánským domem dělají rekonstrukce, střešní okna, jeden dům má i celkem velký bazén, myslím že na některé domy tam mají majitelé i hypotéky... takže to nevypadá zrovna že by se ta lokalita vylidnovala a lidi do svýho bydlení investují... takže tam možná fakt už nikdo dlouho nebydlí... když jsem tam byl tak jsem zvonil na sousedy ale nikdo neotevíral (asi byli v práci) (3 domy). ... Škoda no... jinak to tam vypadalo hezky, velký dům, celkem dobrý stav, velká zahrada, dost blízko brna... (alespon na moje finanční možnosti), viz zde:
Odpovědět
Profilova fotka
@friss "Velký dům, celkem dobrý stav, velká zahrada, dost blízko Brna... " "Jinak cena byla původně vyšší ale snižovali.... byla na 1,7 mil, tedka jen a 1,6 mil, předtím byla podle mě ještě vyšší (než těch 1,7)" Na vašem místě, by mi to na odpověď stačilo ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?