Koupit pár let starý dům nebo postavit?

Profilova fotka
Je reálné na Mladoboleslavsku postavit dům (alespoň 100 m2) i s pozemkem do 3 milionů nebo máme možnost koupení pár let starého domu za necelé 3 miliony. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
nevím jestli je reálné vejít se přesně do 3 milionů s vybavením...každopádně hodně bych to zvážila. Záleží taky jak starý je dům, který máte v merku. Může tam být spoustu dalších věcí, které budou potřeba opravit, vyměnit....Pozemky seženete levněji, ale zase záleží na přesnější lokalitě....tohle je věc, kterou chce pořádně promyslet a klidně si nechte předběžně nacenit určitý dům a mrkněte po pozemku a pak uvidíte, zda se to vyplatí. Každopádně my jsme měli tu samou otázku, a jsem teď ráda, že jsme se pustili do stavby. Hodně papírování a práce to je, nebudu lhát. Ale uděláte si to podle sebe a hlavně je to nové. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
reálné to je 100%pokud pozemek pořídíte do 1milionu a budete stavět svépomocí,viz náš dům v albu jsme skoro na konci stavby zatím jsme bez pozemku,máme vlastní,prostavěli cca 1,5milionu a zbývají už jen podlahy,radiatory,kotel, jedna koupelna a kuch.linka a na to máme 500.tis takže to dáme v poho do 2 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud je dum par let stary a v dobrem stavu, tak bych to koupil a zadny nervy a litany se stavbou svepomoci. Cekat na stavebni povoleni 9 mesicu, 3 mesice na okna atd. Ono stavet neni takova romantika, jak to tady na fotkach vypada. Ale zalezi na vas a uplne konkretnich podminkach. Preji hodne zdaru a hlavne to spravne rozhodnuti.
Odpovědět
Tak já bych i přemýšlela nad tím, proč někdo prodává pár let starý dům, co ho k tomu vede? Třeba by tam mohl být nějak zádrhel v podobě špatných sousedů... Sama bych šla do stavby, ale ne svépomocí. To bych nedala.
Odpovědět
Profilova fotka
My třeba prodávali dům starý 6 let...prostě jsme chtěli jiný styl života ( velký pozemek , zvířata, zahradu...což s 1000m2 v novostavbamy obklopeným pozemkem nešlo...sousedy i dům bych si vzala s sebou kdyby to šlo :D Makali jsme na něm celou dobu takže něco bylo nové, zahrada vzrostlá.... nemusí tam na nic šáhnout .-) i přesto jsme to prodali a teď budeme zase makat pár let :DD
Odpovědět
Profilova fotka
Před třemi a půl roky jsme koupili domek, který byl v té době 4 roky starý. Byla to ta nejlepší volba. Za tu cenu bychom sami nikdy nebyli schopni postavit. Ušetřili jsme čas (za týden po předání klíčů jsme se stěhovali, stačilo jen vymalovat) a hlavně jsme si ušetřili nervy s lítáním po úřadech a nekonečným vybíráním od pozemku po sedačku.
Odpovědět
Profilova fotka
Dřív bych řekla, postavit, ale sama jsem zvolila tu možnost a teď toho lituju, kdybych mohla volit znovu, určitě koupit pár let starý dům a jediný co řešit je, kupní smlouva a i u té co tak slýchám je často zádrhel..
Odpovědět
Vse ma své pro a proti jsou o tom napsány tuny textu a tuny nasdílených galerii. My postavili novy, ale to nebudu obhajovat stejně se nakonec rozhodnete i bez tohoto fora a možna na základě uplne jiných parametru. Jediné na co upozorním je ze předpoklad ze koupíte něco hotového a uz do toho nic neinvestujete je absolutní nesmysl. Znám dost lidi kteří takto koupily a uz maji proinvestovano další 1-2 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Řekla bych, že zásadní je výběr lokality. Pokud Vám vyhovuje město nebo vesnice, kde se dá sehnat pozemek pro stavbu nového domu, tak bych jednoznačně volila tuto možnost. Pokud vyhovující pozemek nemůžete najít, poohlédla bych se po starších domech, avšak v té lokalitě, jakou potřebujete. Takto jsme postupovali my. Ovšem rekonstrukce se nechutně protahuje - po 2 letech stále obýváme jen přízemí. Cenově to ve výsledku přijde nastejno.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?